psihologie

Auto-controlul este calea către succes în toate eforturile

Pentru a atinge cea mai înaltă performanță în orice sferă a vieții, o persoană trebuie să aibă controlul de sine. Stăpânirea controlului emoțiilor și sentimentelor dvs. însoțește dezvoltarea completă a personalității.

Există o listă de motive pentru care trebuie doar să vă controlați:

Auto-controlul este calea către succes în toate eforturile
  • Controlul emoțiilor ajută la menținerea unei stări de sănătate pozitive. Se știe că depresia și stresul sunt cauza multor boli. Deși situațiile stresante nu pot fi evitate, dar controlul emoțiilor evită consecințe negative în continuare;
  • În situații extreme, auto-controlul vă va ajuta să luați o decizie rapidă și corectă;
  • Capacitatea de a avea emoții vă va ajuta să vă concentrați asupra atingerii obiectivelor prestabilite.

Toată lumea vrea să învețe cum să-și controleze emoțiile din diferite motive. Dar motivul principal este îmbunătățirea vieții.

Ce recomandări psihologilor vă vor ajuta să învățați cum să controlați emoțiile?

În primul rând, trebuie să înțelegem care situații sunt cel mai adesea cauzate de experiențele negative. Acest lucru va ajuta la menținerea unui jurnal special. În una dintre coloane, este necesar să enumerați sentimentele negative evocate. Într-o altă coloană, este necesar să se determine situația care a dat naștere la astfel de emoții.

Folosind tabelul, puteți înțelege în ce situații trebuie să exercitați cea mai mare auto-control. Puteți adăuga încă o coloană, unde se va efectua analiza situației și modalitățile de rezolvare a acesteia. Elaborarea unui astfel de tabel vă va ajuta să învățați cum să vă controlați emoțiile în situații similare în viitor.

Pe lângă înscrierile din tabel, puteți învăța să vă controlați folosind următoarele recomandări:

Auto-controlul este calea către succes în toate eforturile
  • Dimineața ar trebui să înceapă cu o dispoziție pozitivă pentru această zi. Ar trebui să zâmbiți la reflecția voastră
    oglindă și laudă-te;
  • Nu exagerați-l la locul de muncă. Este necesar să se facă o listă de cazuri pentru ziua respectivă și prima pentru a efectua cele mai importante cazuri. Dacă există prea multe dintre ele, atunci merită redistribuirea lucrării în zilele de mediere. Trebuie să oferiți întotdeauna timp să vă odihniți;
  • Nu sari la concluzii. Prima reacție la situație este emoția. Este necesar să studiem în detaliu motivele conflictului. Nu vă fie frică să întrebați din nou sau să clarificați faptele atunci când vă ocupați de oameni. Acest lucru va contribui la evitarea multor conflicte;
  • Se întâmplă că o persoană simte că nu poate să-și stingă emoțiile. În acest caz, trebuie să veniți cu o metodă de auto-satisfacere. Pentru fiecare persoană, aceste metode vor fi complet diferite. După calmare, merită analizată conflictul și determinarea cauzei situației;
  • Pentru a evita consecințele conflictului, puteți încerca să vă exprimați vocea cu voce tare. Trebuie să găsiți definiția exactă a stării dumneavoastră. În astfel de cazuri, audiența nu este necesară. Puteți doar să vă exprimați durerea în gol, dar întotdeauna cu voce tare. Nu vă suprimați emoțiile, va provoca un nou stres, dar nu rezolvă problema.

Pentru a vă controla complet emoțiile, trebuie să lucrați în mod constant asupra dumneavoastră. Controlul asupra sentimentelor și emoțiilor este cheia succesului în toate eforturile, precum și a armoniei în familie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

49 − 48 =