psihologie

Cum să devii mai îndrăzneț? Pot să nu mai fiu timid și să scap de timiditate?

Toti dintre noi, cel putin o data in viata mea, am cunoscut un om care, in situatii atipice, se rosueste, transpira si este vizibil nervos. Persoanele timide nu-i plac atenția fiecăruia, preferă să fie inconspicuoase și "incolore". De ce se întâmplă acest lucru și cum să nu mai fii timid?

De unde vine timiditatea?

Cum să devii mai îndrăzneț? Pot să nu mai fiu timid și să scap de timiditate?

Aceasta este determinată de un număr de factori. Unii oameni încă mai întâmpină dificultăți de la naștere în comunicarea cu ceilalți, sunt mai lenți și mai retrași.

La fel de important este educația, relațiile în familie. Incertitudinea părinților lor și opinia lor că există pericole în jurul lor sunt transmise copiilor.

Când devin adulți, nu au nici o încredere în lumea exterioară.

Timiditatea poate rezulta din stima de sine scazuta. O persoană este bântuită de teama că nu poate face nimic, iar alții îl vor condamna. Este foarte dificil pentru astfel de oameni să ia orice acțiune, ei sunt în panică temându-se de a face o greșeală. Fiecare greșeală pentru ei este o tragedie.

Este necesar să te lupți cu timiditatea pentru a deveni mai încrezător?

Timiditatea dă unei persoane o mulțime de inconveniente și împiedică realizarea unei armonii interioare. Prin urmare, trebuie să fie depășită pentru a acționa cu îndrăzneală și a rezolva dificultățile vieții cu un cap susținut.

Aspecte negative ale timidității:

  • ea interferează cu promovarea pe o scară de carieră;
  • nu permite să se familiarizeze cu oameni interesați;
  • provoacă sentimente și chinuri interioare datorită timidității sale;
  • împiedică să acționeze.

Cum să devii mai îndrăzneț și să învingi timiditatea?

Uneori se pare că oamenii timizi sunt aproape imposibil să facă acest lucru. Dar psihologii insistă că totul nu este la fel de înfricoșător cum pare.

Cum să devii mai îndrăzneț? Pot să nu mai fiu timid și să scap de timiditate?

Principalul lucru este să ai o motivație puternică.

Odată ce v-ați adaptat viața, veți scăpa de palmele lipicioase, chipurile roșii și discursul inconsecvent în viitor. Prin urmare, este logic să depunem eforturi.

Orice om timid crede aproape zilnic cum să devină mai îndrăzneț.

De ce unii oameni se pot alătura cu ușurință echipei, câștigă credibilitate și merg la victorii noi, în timp ce alții rămân pe marginea vieții?

În mare măsură, aceasta depinde de puterea interioară.

Comunicând cu oamenii, le evaluăm subconștient și comparăm cu ei înșiși. Dacă ni se pare că personalitatea interlocutorului este mai puternică, se construiesc relații "Extensie de jos". Încetăm să ne apreciem pe noi înșine și să recunoaștem primatul, să dăm dreptul să ne învețe viața și să critică. Pentru a câștiga lupte psihologice, a fi capabil să vă convingeți și să vă simțiți confortabil chiar și în situații neplăcute, trebuie să vă antrenați forța interioară.

Pentru a înțelege cum să devii mai îndrăzneț și mai hotărât, o persoană trebuie să-și dea seama că curajul nu este absența fricii, ci abilitatea de ao depăși. Învață să te uiți la dificultăți în persoană.

Extinde-ți cercul de cunoștințe

Cum să devii mai îndrăzneț? Pot să nu mai fiu timid și să scap de timiditate?

Pentru a înțelege cum să devii mult mai îndrăzneț și mai încrezător în tine, gândește-te la ce afacere simți "Cu ușurință", iar rezultatele nu sunt o rușine pentru a le arăta pe alții.

Poate că va fi coaserea, fotografierea sau gătitul. Înscrieți-vă pentru cercurile tematice - acolo veți găsi oameni asemănători, și vă va fi mai ușor să începeți comunicarea. Găsiți forumuri online unde oamenii comunică prin interese și participă activ la o conversație.

La lucru, de asemenea, nu trebuie să dormi.

Organizați un discurs public pe tema actuală. Dacă este foarte dificil să vă prezentați pentru prima oară în fața unei audiențe, repetați discursul în cercul de prieteni, rude și tovarăși. De fiecare dată vă veți simți mai încrezători.

Nu uitați că chiar și o realizare nesemnificativă este o ocazie pentru a vă aranja o vacanță. Bucurați-vă de lucruri noi sau marcați acest eveniment într-o cafenea cu prietenii.

Vreau să fiu curajos!

Cum să devii mai îndrăzneț? Pot să nu mai fiu timid și să scap de timiditate?

Pentru aceasta, trebuie să exersați zilnic.

Afișarea regulată a curajului mărește stima de sine și o persoană își dă seama că devine curajos: în ciuda fricii, el merge mai departe.

Primul pas spre victorie este recunoașterea fricii tale. Nu vă justificați și nu căutați scuze. Ți-e frică! Iartă-te pentru asta.

Gândește-te de ce ți-e frică. Pregătiți-vă credințele și asigurați-vă că nu sunt false. Pentru a deveni puternic și eliberat, este necesar să identificăm cauza fricii. Doar în acest fel, lupta cu sine va produce rezultate pozitive.

Decideți-vă că de acum înainte nu veți fi "Ascunde-ți capul în nisip" și evitați situațiile care vă sperie. Lăudați-vă pentru orice încercare de a învinge frica, chiar dacă acestea sunt ineficiente.

Data viitoare o veți aduce definitiv până la sfârșit. Fiecare nouă încercare vă va ajuta să înțelegeți cum să deveniți curajoși și curajoși.

Sinceritatea este o calitate valoroasă

Adesea spuneți cuvintele pe care le spune inima voastră? Cel mai probabil, nu foarte mult. Când vă ocupați de oameni, nu vă fie teamă să fiți reali. Atitudinea sinceră este foarte captivantă, oamenii sunt încântați să știe că te gândești cu adevărat la ele în mod pozitiv. Dar nu greseala complimente și lingușire.

Sfaturi practice

Iată câteva dintre ele:

Cum să devii mai îndrăzneț? Pot să nu mai fiu timid și să scap de timiditate?
  • Comunicați cu oamenii ori de câte ori este posibil;
  • protejarea intereselor celorlalți;
  • aflați cum să vă strigați emoțiile, nu le copiați înăuntru;
  • uitați de opinia altcuiva, aveți același drept de a stabili cadre și limite.

Venind din zona de confort, veți obține o experiență nouă.

Faceți ceea ce a fost evitat până acum dintr-un motiv oarecare: luați masa la un restaurant scump, faceți autostopul, mergeți la muncă pe alte drumuri.

Faceți viața voastră diversă și înfricoșătoare, nu va mai rămâne nici o cameră!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

21 − 13 =