psihologie

Cum să dormiți timp de 4 ore – aflați tehnica “somnului rapid”!

Medicii spun cu perseverență - pentru a dormi, corpul adult are nevoie de cel puțin 8 ore de somn plin pe zi. Desigur, să adere la această teorie este corectă. Restul trebuie să dureze în mod necesar o perioadă semnificativă de timp în viața ta, altfel vei deveni iritabil și apatic sau, mai rău, vei avea boli sistemice cronice.

Când poate salva un vis rapid?

Cum să dormiți timp de 4 ore - aflați tehnica "somnului rapid"!

Dar uneori circumstanțele ne fac să ne gândim cum să dormim suficient în 4-5 ore. De exemplu, după o călătorie lungă, când este foarte puțin timp pentru odihnă, iar dimineața trebuie să arătați vesel și proaspăt. Sau, în cazul în care timpul de memorizarea materialului de fond pentru o noapte de somn este aproape plecat, și foarte curând vă așteptați la examen, care este necesar să se concentreze și concentrat.

Cazuri în care tehnica "somn rapid"Va deveni relevant, în masă. Dar noi nu vă încurajăm să o practicați în mod constant - este mai degrabă o măsură de urgență, la care ar trebui să se recurgă în situații de urgență. Rețineți că pentru memoria, reacția și percepția normală, durata normală a somnului este importantă și dacă deveniți "spoof"Corpul este în mod constant, creierul dvs. va declasifica rapid toate începuturile dvs. și nu vă va rambursa cea mai valoroasă monedă.

Dar durata somnului nu este aspectul principal pentru o odihnă completă și cuprinzătoare a corpului nostru. Mult mai important este calitatea sa. Chiar dacă dormiți 10 ore la rând, rămâneți într-o cameră zgomotoasă sau în poziție incomodă, vă puteți lăuda cu greu de vivacitate și claritate a minții după trezire.

În plus, este important să cunoașteți cel mai bun timp pentru odihnă - orele în care corpul primește energie vitală și se relaxează cu adevărat. Oamenii care se încadrează în "necesare " faza de somn, de regulă, obțineți suficient somn mai bun decât traversele pentru o lungă perioadă de timp, dar du-te la culcare în momentul nepotrivit al zilei. Deci, astăzi vă vom spune cum să obțineți suficient somn rapid și eficient.

Tehnica "odihnei rapide"

Cum să dormiți timp de 4 ore - aflați tehnica "somnului rapid"!

Cum să dormi suficient în 4 ore? În vremurile noastre turbulente, această întrebare pune în discuție, din păcate, multe.

Ritmul modern al vieții dictează regulile sale și, uneori, avem doar câteva ore de odihnă, după care ar trebui să ne simțim normali și să putem să ne facem munca de zi cu zi.

Prima regulă pe care ar trebui să o înțelegi este că poți să dormi suficient în acest caz numai cu condiția ca ai petrecut noaptea trecută în brațele lui Morpheus.

Dacă fenomenul de lipsă de somn se repetă cu "admirabil"Regularitatea, este logic să vă restructurați somnul și vegherea și să planificați timp. Dacă suferiți de insomnie sau de muncă 20 de ore pe zi, este puțin probabil ca recomandările date să fie bune pentru dumneavoastră.

Pentru restul, "caz de urgență"De cazuri, experții au dezvoltat un întreg sistem, după care puteți rămâne viguros chiar și cu o durată mizerabilă a odihnei de noapte.

Cum să dormi timp de 4 ore și să dormi suficient? Mai întâi, citiți regulile cheie ale "somn rapid»:

Cum să dormiți timp de 4 ore - aflați tehnica "somnului rapid"!
 • Înainte de a merge la culcare este important să vă relaxați și să vă distrageți atenția de la vanitățile de zi cu zi. Încearcă să nu te culci, "digerarea " problemele și provocările viitoare. Petreceți 10 minute ascultând muzică relaxantă (experții susțin că cel mai bun în acest caz va fi cel clasic) sau se va angaja în practici meditative. Relaxați-vă și scăpați de îngrijire pot ajuta sexul cu cel iubit. Pe scurt, folosiți toate oportunitățile de a dormi în totalitate "promptitudine", Fără gânduri intruzive în capul meu;
 • Nu vă supraîncărcați stomacul pe timp de noapte. Mancati mese usoare si nu beti alcool (cu exceptia unor cantitati foarte mici). Dacă începeți să mâncați prea mult înainte de a merge la culcare, corpul dvs. va începe să-și petreacă activ resursele energetice pe digerarea alimentelor care au intrat în stomac și, prin urmare,repornire"Nu trebuie să-l aștepți;
 • Nu dormiți decât sub o pătură caldă (această regulă nu se aplică sezonului de vară, dacă locuința dvs. este fierbinte). Se dovedește că în căldura corpul se odihnește mai productiv decât în ​​frig. Și acest lucru este legat, din nou, de o cheltuială mare de energie pentru "încălzire„;
 • Luați un duș cald imediat înainte de a merge la culcare. Această procedură nu este legată doar de igiena personală. Apa este o modalitate foarte bună de a curăța corpul informațiilor acumulate în timpul zilei. Spalandu-l, par sa spalati emotiile (in special cele negative) si impresiile, oferind corpului dumneavoastra relaxare si pregatire pentru somn;
 • Cum să dormiți timp de 4 ore - aflați tehnica "somnului rapid"!Dacă dormiți în lumină sau într-un mediu neliniștit, folosiți un bandaj special pe ochi (acestea sunt de obicei date în avioane);
 • Dacă aveți vreun zgomot în casă (o stradă aglomerată în apropiere, plângând copiii, peretele de foraj al unui vecin), utilizați un lucru simplu și util ca prizele pentru urechi. Nu este un secret pentru nimeni că este practic imposibil să dormi în condiții de zgomot intens. Prin urmare, dacă aveți riscul de a vă trezi dintr-un sunet brusc, asigurați-vă că purtați dopuri pentru urechi;
 • Dacă aveți probleme cu somnul (de exemplu, insomnia sau parasomnia), veți fi interesați să utilizați perne fitoterapeutice speciale. Perne deosebit de potrivite cu lavanda, melisa sau conuri de hamei;
 • Dezvoltați un mod stabil de a vă obișnuiți cu un somn de cinci ore. De obicei, acest lucru durează cel puțin o lună. La sfârșitul acestei perioade, organismul se adaptează la noua ordine. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să abuzați de "somn rapid": Vom repeta - să o folosim mai bine în"caz de urgență"Situații, dar nu pe o bază continuă;
 • Cum să dormiți timp de 4 ore - aflați tehnica "somnului rapid"!Dă-ți o zi din săptămână, în care vei dormi cel puțin 8-9 ore. Deci, corpul tau se va adapta rapid la generalul "dezbrăcat»Ritmul, iar trecerea la el va deveni mai netedă, moale și loială;
 • Du-te la culcare înainte de miezul nopții. Aceasta este condiția principală și indispensabilă pentru "somn rapid“. Un alt medic Paul Bragg a dovedit importanța somnului până la miezul nopții. În lucrarea sa, el a scris că ora de somn până la ora 00.00 poate fi echivalată în condiții de siguranță la 2,5 ore de somn după ora 00:00.

Respectând aceste reguli simple, puteți obține un somn suficient în cel mai scurt timp posibil. După cum puteți vedea, un vis calitativ constă în trei "componente": Pregătirea pentru el, organizarea unui pat și condițiile de odihnă. Dacă ați furnizat aceste lucruri la un nivel adecvat, puteți rămâne viguros și funcțional, chiar dacă aveți doar câteva ore să dormiți.

"Restul polifazic al lui Leonardo da Vinci"

Știți un astfel de fapt distractiv că "somn rapid"Este deseori asociat cu numele marelui artist al Renașterii? Cu siguranta esti intrigat, de ce se intampla asta. Adevărul este că Da Vinci era un om inventator și foarte rău pentru timpul petrecut pentru odihnă. El credea că ar putea fi mult mai productiv decât să stea în pat.

Prin urmare, artistul inventiv a inventat tehnica somnului polifazic. Ea a asumat un timp de culcare de numai 15 minute la fiecare 4 ore. Ceea ce este surprinzător, în acest mod, Da Vinci a trăit mult timp, în plină sănătate și minte limpede. Și, cel mai important, nu am avut nici o oboseală ciudată.

Cum să dormiți timp de 4 ore - aflați tehnica "somnului rapid"!

Se știe că timpul cel mai productiv pentru creativitate (și orice altă activitate) este în momentul de după trezire. Astfel, artistul a creat o rezerva de energie pe scara larga, care la ajutat sa creeze si sa se implice mereu in arta. Cine știe, poate că a fost o creștere accentuată a eficienței care la transformat într-o adevărată legendă, ale cărei capodopere încă ne amintim și astăzi?

Și totuși, vă îndemnăm să nu vă angajați în astfel de lucruri extreme. Mai degrabă, trebuie să ajustați modul și să faceți modificări utile.

De asemenea, vă recomandăm:

 • Angajați în exerciții de dimineață sau alergați dimineața;
 • Stați în camere cu lumină naturală luminată;
 • În timpul zilei, se angajează în activitate fizică (deși cel mai primitiv, cum ar fi mersul pe jos);
 • Beți multă apă (cel puțin 1,5-2 litri pe zi);
 • Abandonați consumul de alcool, băuturi care conțin cafeină și energie;
 • Renunță la fumat;
 • Așteptați în timpul zilei dacă doriți cu adevărat și există o posibilitate.

Deci, ne-am dat seama cum să dormim suficient în 4 ore. Sperăm că veți asculta recomandările noastre și vom începe să corecteze regimul dvs. cât mai curând posibil. Fii sănătoasă și veselă!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 27 = 31