psihologie

Cum să învăț să-ți controlezi gândurile

Capacitatea umană de gândire conștientă - cea mai mare realizare în cursul evoluției, care de fapt ne face umani - cea mai mare verigă în lanțul evolutiv. Uneori, cu toate acestea, gândurile sale ar putea deveni pentru om o sursă de probleme serioase: lipsa gândirii pozitive, afectivitate sporită, sensibilitatea la cuvintele și acțiunile altora, unele persoane sunt transformate în sclavi ascultători ai propriilor emoții și acest lucru poate duce în cele din urmă la tulburări psihice grave și dezvoltarea de tot felul boli mintale și anomalii.

Prin urmare, controlul asupra gândurilor este o abilitate extrem de importantă și utilă, care poate și ar trebui să fie învățată. În acest articol veți găsi toate exercițiile necesare care vă permit să vă eliberați de emoțiile negative și să răspundeți în detaliu întrebării cum să învățați să vă controlați gândurile.

Scapăm de experiențele care ne împiedică să ne construim viața productivă

Cum să învăț să-ți controlezi gândurile

Este foarte important să înțelegem că ceea ce ne gândim - ne guvernează viața.

Gândurile pot să ne ceară direcția potrivită pentru dezvoltarea ulterioară sau, dimpotrivă, să acționăm ca un fel de element inhibitor.

Gândiți-vă și amintiți-vă - cât de des ați amâna probleme importante și importante pentru că ați avut o idee grea sau neplăcută în capul tău?

De exemplu, esti doar speculând ceea ce curățarea viitoare - este plictisitor, reparații nu se va termina, o excursie la magazin asociat cu gem și cheltuielile de neplăcut și, ca urmare a întârziat evenimentul programat pe termen nelimitat. Astfel de emoții sunt o frână care ne împiedică să ne gestionăm corect timpul personal și, prin urmare, psihologii au dezvoltat exerciții speciale pentru a controla gândurile relaxante și distrage atenția.

Să împărtășim câteva exerciții:

Cum să învăț să-ți controlezi gândurile
  • Nu dramatizați niciodată un eveniment sau o afacere viitoare. Amintiți-vă despre vorbe despre "Ochii se tem, dar mâinile lor fac". Nici o lucrare nu este atât de rutină și plictisitoare ca imaginația noastră atrage;
  • Nu începeți să vă gândiți la curățenie, planificată pentru duminică și vineri. În general, încercați să uitați problema până la momentul imediat al realizării sale;
  • Gândește-te la tine ca la un stimulent sau la o răsplată, pe care o vei bucura la sfârșitul chestiunii și te vei gândi la ea și nu la ce anume trebuie să faci;
  • Convingeți-vă că ocupația dvs. reprezintă o experiență de viață importantă, un beneficiu imens atât pentru dvs. personal, cât și pentru mediul dvs.;
  • Realizați lucrarea, faceți-o fără ezitare - ca și cum tot ceea ce faceți este strict scris în conformitate cu reglementările.

Odată ce ați învăța pentru a controla un gând de relaxare în capul meu - vei observa că viața ta se va schimba radical - vă va fi mai ușor pentru a ține pasul și să învețe noi cunoștințe și lecțiile învățate să folosească în avantajul lor în toate domeniile vieții.

Dar reflecțiile negative nu sunt doar relaxante - unele gânduri pot strica starea de spirit a persoanei pentru întreaga zi și provoacă o mare stres. Cum să monitorizați și să eliminați astfel de meditații, să vă controlați gândurile și emoțiile - citiți următoarea secțiune a articolului.

Învățați să gândiți pozitiv și să păstrați o stare bună

Aflați gândirea pozitivă este foarte important - de fapt, de multe ori permitem emoțiile noastre de a influența starea de spirit nu este cel mai bun mod: gânduri grele întuneca zilele noastre, afectează comunicarea cu alte persoane negativ, și poate duce la o stare de spirit stresant. Cum să evitați acest lucru și cum să controlați corect emoțiile și gândurile astfel încât să păstreze o atitudine pozitivă?

Să revenim la formarea profesională psihologică:

Cum să învăț să-ți controlezi gândurile
  • Cu siguranta trebuie sa incetezi sa te mai ingrijori de trecutul tau. Opriți-vă imediat, de îndată ce o imagine neplăcută a ceea ce ați experimentat deja apare în capul dvs. și ceea ce a mai rămas este cu mult în urmă. Gândește-te dacă ar trebui să te gândești la asta acum - când totul e atât de bun și de neclintit;
  • Nu gândiți negativ la viitor. Nu vă lăsați să inventați consecințele teribile ale a ceea ce nu sa întâmplat încă. Dimpotrivă, atrage-te la cele mai strălucite perspective și scapă de temerile exagerate. Dacă învață să te uiți la viitor cu optimism - vei primi în mod ideal chiar și cele mai dificile cazuri și poți face față problemelor curente fără să dăunezi sănătății tale;
  • Dacă un gând neplăcut devine obsesivă și în mod constant filare în cap - încercați să treceți de la ea la ceva plăcut să vă, amintiți-vă cele mai bune momente din viata ta, pentru a încerca să fredoneze el însuși un ton favorit. Principalul lucru - nu lăsați gândirea negativă să vă capteze întreaga conștiință.

Cu gândurile neplăcute pe care nu ar trebui să lupte și să le conducă prin puterea - să realizeze că ei vor veni la tine in mod constant, dar niciodată nu o importanță excesivă a fost atașat la acesta, nu le exagera - trebuie doar să încerce să treacă de la aceste gânduri mai plăcute cât mai repede posibil.

Dar noi nu suntem întotdeauna cauza de experiențe negative noi înșine - uneori, sursa de meditații trist și frustrant este informația pe care o învățăm de la alte persoane. Cum să fim în această situație - vom înțelege împreună în secțiunea următoare.

Învățarea de a percepe corect informațiile negative

Deseori cauza anxietăților și necazurilor noastre sunt evenimente din viața altora.

Cum să învăț să-ți controlezi gândurile

Abilitatea de a empatiza este o calitate bună a caracterului, dar dacă este prea sensibilă, poate provoca experiențe personale permanente, stres și chiar căderi în depresie. Cum să rezolvați astfel de situații?

Învățați să eliminați rațional informațiile negative care apar de la persoane străine. Nu este necesar să mergeți la extreme și să începeți să experimentați și să regretați pe cineva care a căzut într-un conflict sau într-o altă situație neplăcută.

Vă puteți ajuta cu sfaturi practice sau doar să ascultați cu atenție esența problemei, dar nu luați emoțiile altcuiva aproape de inima voastră.

Dacă interlocutorul dvs. intenționează să vă rănească sau să vă supărat - să suprime politicos toate aceste încercări. Spuneți că nu doriți să discutați despre rău sau pur și simplu să plecați dacă remarca dvs. este ignorată.

Amintiți-vă că, în multe privințe, "Toate necazurile sunt în cap" corespunde adevărului și încearcă să scape de toate meditațiile care te împiedică să trăiești pe deplin. Gândirea negativă inhibă oamenii pe drumul spre dezvoltare, întărește complexele și temerile lor, conduce la dezvoltarea unei varietăți de boli.

Cum să învăț să-ți controlezi gândurile

Gândiți-vă, de asemenea, despre modul în care o mulțime de negativitate în viața ta poate aduce mediul greșit: dacă toți cei care sunt lângă tine, prezice în mod constant eșecul în afaceri și prezicerea necazurile și nenorocirile - decide dacă aveți nevoie de o sursă de gânduri rele într-o astfel apropierea unei ?

Este important să realizăm că de multe ori soluția chiar și cea mai gravă problemă poate fi de a schimba atitudinea personală să-l: încercați toate aspectele vieții sale abordate cu optimism și spirit de succes complet.

Scapa de negativitate in ganduri, conversatii, fapte.

Gândiți-vă adesea la evenimente și perspective plăcute, nu vă căutați în sentimente, ci în creativitate, sport, comunicare pozitivă.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 1