Depresia cronică: Recunoașteți și câștigați | pangudownloads.com
psihologie

Depresia cronică: Recunoașteți și câștigați

Depresia cronică nu este doar o stare de spirit mincinoasă, ci o boală reală care necesită un tratament calificat. Este foarte dificil să o înfrângeți și să faceți față cu inima ei.

În marea majoritate a cazurilor, intervenția unui medic este importantă pentru tratamentul și ameliorarea condițiilor depresive.

De ce durerea psihică este periculoasă?

Depresia cronică: Recunoașteți și câștigați

Cea mai obișnuită practică clinică este o combinație de oboseală cronică și depresie, dar nu neapărat cea de-a doua boală ar trebui asociată cu o muncă excesivă. În medicina oficială se numește depresia cronică „Distimia“.

Tratamentul ei se desfășoară într-o varietate de moduri, dar, din păcate, ei nu lucrează întotdeauna, mai ales dacă pacientul însuși nu este prea dornic să scape din cercul vicios.

Unii oameni chiar refuză să aibă probleme, crezând că sunt doar obosiți de viață. Foarte des devin alcoolici sau dependenți de droguri.

Simptomele și tratamentul eficient al depresiei cronice sunt strâns legate unul de celălalt, deoarece toată terapia vizează mai mult inversarea manifestărilor negative ale tulburării. Medicii nu știu sigur motivele dezvoltării sale și, prin urmare, alte scopuri de urmărire a terapiei pur și simplu nu pot. Principala sarcină a medicilor este de a neutraliza simptomele distimiei, reducând în mod semnificativ calitatea vieții și, uneori, distrugând personalitatea pacientului.

Există o cale de ieșire din acest cerc vicios? Cum puteți să învingeți depresia cronică și să vă restaurați iubirea de viață?

De ce apare o astfel de afecțiune?

Unii psihiatri și alți medici tind să creadă că această tulburare apare pe fondul tulburărilor în cursul proceselor biochimice normale din creier care apar cu participarea serotoninei hormonale. El este cel care, după cum se știe, îi ajută pe oameni să facă față emoțiilor negative și diferitelor șocuri psiho-emoționale.

Acest lucru se poate întâmpla în contextul unei serii de probleme în viața dvs. personală, moartea unui iubit și lucrul la un loc de muncă. De asemenea, dezvoltarea patologiei este puternic promovată de bolile cronice ale organelor și sistemelor interne. Adesea există cazuri de afectare la pacienții cu dezechilibru hormonal.

Mulți oameni sunt în mod greșit confundați, confundând adevărata depresie cu melancolia sezonieră. De exemplu, în popor există un astfel de lucru ca "Depresia de toamnă", Nu are nimic de-a face cu patologia reală.

Simptomatică a depresiei cronice în manifestări specifice

Într-o viață familiară, simptomele depresiei pot fi observate prin pierderea interesului față de activitatea proprie, apatie fără conștiință, stare de depresie, lipsa abilității de a experimenta bucuria, o perspectivă pesimistă asupra vieții.

Depresia cronică: Recunoașteți și câștigați

Adesea, o persoană care suferă de o astfel de patologie ca o depresie mascată devine o adevărată relicvă - încetează să comunice cu familia și prietenii, se închide în sine și singurătatea sa, încetează să conducă orice activitate socială.

Foarte des, pacienții cu astfel de afecțiuni au o scădere a stimei de sine și o pierdere a credinței în puterea lor. Desigur, acest lucru se poate întâmpla din motive obiective, dar cel mai adesea lipsa de interes în continuare „Lupta“ cu dificultățile vieții indică exact aceste tulburări.

Insidiositatea unei boli cronice constă în faptul că se manifestă oarecum mai ușoară decât depresia acută. Cu toate acestea, cursul cronic duce întotdeauna la consecințe ireversibile, mai ales dacă nu observați semnele perturbatoare ale tulburării în timp.

Imaginea clinică a disthymiei este similară cu cea a depresiei normale, dar manifestările specifice sunt mai puțin pronunțate și mai specifice.

Deci, semnele de depresie cronică includ:

 • Un sentiment sporit de vinovăție pentru orice acțiune sau eveniment (dacă persoana este în mod obiectiv nevinovată), o autoguvernare constantă;
 • Sentiment permanent de tristețe și goliciune;
 • Pierderea interesului pentru lucrurile care au fost duse mai devreme (hobby-uri, muncă, creativitate);
 • Tulburări de somn ciclice (insomnia poate fi înlocuită de somnolență constantă);
 • Creșterea oboselii și pierderea energiei vitale;
 • Early morning awakenings (la 5.00 am și mai devreme) cu incapacitatea de a adormi;
 • Sentimentul de lipsă de valoare, de lipsă de importanță și de inutilitate;
 • Senzația de speranță și neajutorare, vedere pesimistă a lumii;
 • Pierderea interesului pentru sine și personalități ale oamenilor din jur;
 • Dificultăți în luarea deciziilor, chiar și cele mai nesemnificative;
 • Tulburări ale proceselor mentale și suprimarea abilităților intelectuale;
 • Anorexia (lipsa poftei de mâncare) sau bulimia (supraalimentarea copulativă);
 • Retardarea fizică și mentală, scăderea ratei de reacție;
 • Dorința constantă de a vă face rău (auto-vătămare, tentative de sinucidere, utilizarea necontrolată a medicamentelor în scopuri specifice, alcoolismul, dependența de droguri);
 • Vizite frecvent vizitate despre semnificația vieții și despre moarte.
Depresia cronică: Recunoașteți și câștigați

Deși patologia este cronică, ea încă se mai acordă terapiei adecvate. Rezultatul depinde în mare măsură de diagnosticarea precoce a problemei și de competența medicului care poate opri dezvoltarea depresiei și poate reduce probabilitatea reapariției acesteia. Psihiatrii efectuează teste speciale pentru depresia cronică. Trebuie subliniat faptul că este dificil să se diferențieze această patologie de starea melancolică obișnuită și, prin urmare, onestitatea finală a pacientului este, de asemenea, importantă.

Trebuie să răspundeți în mod clar la întrebările expertului despre frecvența și cauza probabilă a acestor simptome, să menționați pe scurt evenimentele care au avut loc recent în viața dumneavoastră, pentru a indica dacă a existat un stres prelungit în ea.

Nu există o ieșire reală instantanee de la depresia cronică. Pentru a vă vindeca, aveți nevoie de o abordare integrată, din partea dumneavoastră și din partea medicului.

Testează disthymia

Vă sugerăm să vă faceți un test simplu și simplu pentru prezența depresiei cronice. Cu ajutorul ei, veți ști ce se întâmplă cu dvs. Acesta nu este un chestionar din categorie "Cunoaște-te pe tine însuți", ci un sondaj care vă va ajuta să înțelegeți cât de mare în cazul dumneavoastră este necesitatea de a contacta un specialist.

Testul constă în câteva întrebări scurte, care trebuie să răspundă negativ sau afirmativ.

Pentru fiecare răspuns pozitiv, încărcați-vă un singur punct:

Depresia cronică: Recunoașteți și câștigați
 1. Este greu să vă bucurați (în special, în viața de zi cu zi)?
 2. Simți că viața este lipsită de sens și de proastă?
 3. Adesea vă reflectați asupra sensului vieții și ajungeți la concluzia că nu este?
 4. Deseori aveți o dispoziție depresivă, apatică și proastă?
 5. Este dificil să vă relaxați și să vă deconectați mental de la îngrijorările de zi cu zi?
 6. Locuiesti "Prin inerție", nu așteaptă din viață nici o bucurie și plăceri?
 7. Evaluați existența voastră în continuare în culori sumbre?
 8. Vă gândesc la gândurile întunecate în minte fără nici o cauză aparentă?
 9. Viata pare a fi un test greu pentru tine?
 10. Ești rapid "Coborâți-vă mâinile", Treceți la probleme și cădeți în disperare?
 11. Ai remușcări dureroase pentru evenimente și acțiuni din trecutul tău?
 12. Se întâmplă să aveți un sentiment greu de vinovăție în diferite ocazii?
 13. Simți un sentiment de rușine când îți recunoști propriile eșecuri și pierderi?
 14. Aveți stima de sine scăzută și lipsa de coerență?
 15. Ești vorbăreț și vorbăreț într-o societate străină?
 16. Anecdotele par absurde pentru tine, și nu vezi nimic amuzant / amuzant în ele?
 17. Te simți inconfortabil în compania unor oameni necunoscuți și de succes?
 18. Rămâi indiferent la vremea bună, la un curcubeu, la apusuri de soare frumoase, pe peisaje frumoase?
 19. Crezi că în viața ta a avut loc un eveniment care la distrus complet?
 20. Vă amintiți adesea oameni apropiați care au fost pierduți?

Dacă ați răspuns la 15 sau mai multe întrebări, probabil că aveți o problemă, cum ar fi depresia cronică. Și este important să contactați cât mai curând posibil specialiștii pentru al elimina. În caz contrar, poate duce la consecințe fatale.

Viata ta de zi cu zi ti se pare fara speranta si gri, si vrei cu disperare sa gasesti o cale de iesire din starea de lunga durata a melancoliei? Asigurați-vă că vizitați un specialist dedicat și voce ipotezele anxioase pentru el.

Amintiți-vă că tendința la dysthymia poate fi chiar ereditară și nimic nu depinde de voi aici. Fii vesel și vesel!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 5 = 13