psihologie

Incompatibilitatea partenerilor datorită diferenței în grupurile de sânge

Întâlnirea, care se încadrează în dragoste și creează o familie, oamenii rareori consideră că au grupuri de sânge diferite și factori Rh. Nașterea unui copil este considerată ca atare și oamenii nu înțeleg cât de norocoși sunt - mai ales dacă unul dintre ei are un grup 4, celălalt are 1, iar rhesus nu se potrivește.

Dacă sarcina nu se produce mult timp, ei încep să caute cauza asta. De ce natura nu se observă, în unele cazuri, incompatibilitatea grupelor sanguine de parteneri, în timp ce pentru alții devine un obstacol în momentul concepției - este neclară. Cu toate acestea, medicina modernă a învățat deja cum să ajute astfel de familii.

Semne de incompatibilitate a partenerilor la concepție

Există teste speciale - numele lor este postcoital. Pentru a fi testat, este necesară o pregătire.

Deoarece determină incompatibilitatea soților pentru concepție?

Incompatibilitatea partenerilor datorită diferenței în grupurile de sânge
 • Un indicator fiabil este determinat dacă se efectuează auto-examinarea în faza de ovulație;
 • Este necesar să se abțină de la activitatea sexuală în 3 zile;
 • Înainte de contactul sexual este necesar să se spală bine - fără a folosi parfumeria pentru igiena intimă;
 • După un act sexual, este necesar să stați liniștit pe spate timp de aproximativ o jumătate de oră, punând o pernă sub bazin pentru a menține cât mai mult din lichidul seminal posibil;
 • Să se spele înaintea unei vizite la medic nu este necesară - altfel analiza va arăta rezultatul greșit;
 • După 6 ore - nu mai târziu de 10 - este necesară vizitarea ginecologului.

Medicul nu va face nimic teribil, nu va face rău. Un frotiu este luat pe scaunul ginecologic, ca și în cazul unui examen normal.

Un frotiu este un secret din vaginul în care sunt amestecate excrementele și sperma de sex feminin - plasate sub un pahar și examinate sub microscop.

În timpul studiului, este necesar să se determine:

 • rata de cristalizare a mucusului;
 • consistența secreției;
 • aciditate - valoarea pH a mediului;
 • extensibilitate.

Activitatea - mobilitatea - spermatozoizilor este identificată - este clasificată la 4 grade:

Incompatibilitatea partenerilor datorită diferenței în grupurile de sânge
 • A - progresivă;
 • B - liniar și neliniar, lent;
 • B - mobilitate non-progresivă;
 • D - spermatozoidul nu este viabil.

În cazul în care a relevat motilitatea spermei - gradul de C și D, mucusul cervical este gros și lipicios, cristalizat rapid, mediu acid - aceasta înseamnă că incompatibilitatea cuplu la concepție. Pentru a vă implica familia în acest caz, trebuie să contactați specialiștii pentru ajutor.

Incompatibilitatea grupurilor de sânge la concepție

Debutul concepției este, de asemenea, afectat de incompatibilitatea sângelui partenerilor. Deși se crede că cea mai periculoasă nepotrivire a factorilor Rh, dar și grupurile de sânge, contează.

Cel mai favorabil pentru maternitate este sângele primului grup. Dacă sângele mamei este de asemenea pozitiv, atunci întrebarea: "Există incompatibilități ale partenerilor la concepție?Răspuns ferm - NU.

Anticorpii la un obiect străin nu sunt produși, spermatozoizii nu sunt respinși, sarcina în viitor - dacă nu există alți factori care îi afectează cursul - este normal. Indiferent de diferența de grup a soților, acest lucru nu împiedică concepția.

Dacă sângele părinților coincide cu factorul Rhesus - chiar dacă există o nepotrivire în grupuri - atunci sarcina mult așteptată poate fi la timp. În acest caz, sarcina începe, de asemenea, ușor - copilul moștenește rhesusul părinților, nu apar probleme.

În cazul în care nepotrivire a grupurilor sau a fătului are cifre materne Rh, semne de incompatibilitate nu apare. Ambele organisme au aglutinina în sânge, iar apoi femeia face sarcina în condiții de siguranță.

Incompatibilitatea partenerilor datorită diferenței în grupurile de sânge

Incompatibilitatea la concepție se numește infertilitate imunologică. În acest caz, celulele imunologice ale partenerului sunt percepute de corpul feminin drept corp străin și sunt distruse.

O femeie are anticorpi în sângele ei care ucide sperma la faza de fuziune cu oul. În cazul în care se produce conceptie - de obicei, se întâmplă atunci când, datorită scăderii statutului de anticorpi imunitar nu mai sunt produse.

Dar la etapa embrionară, corpul deja mobilizează toate forțele pentru a lupta "inamicul", Iar eritrocitele mamei, care penetrează placenta, distrug celulele roșii ale fătului.

În timp ce medicamentul nu știa cum să trateze incompatibilitatea la concepție, cuplurile au rămas goale și dacă au reușit să "înșela"Natura, sarcina mult așteptată sa încheiat cu avortul.

Pentru organismul mamei, această luptă nu sa încheiat cu respingerea elementului străin. Femeia a trebuit să se recupereze pentru o lungă perioadă de timp, deoarece ficatul a lucrat "să poarte", Creșterea semnificativă a dimensiunilor. Acest lucru a determinat dezvoltarea anemiei - anemiei.

Dacă o femeie tocmai și-a pierdut sarcina, copilul - toate cele 9 luni care se luptau pentru supraviețuire - sa născut slab. El a fost diagnosticat cu icter fiziologic, care a trebuit să trateze o perioadă lungă de timp și, uneori, apa de pe creier, și chiar și retard mental, ca anomaliile fiziologice în stadiul embrionar, afectează creierul și starea sistemului nervos central.

Zona de risc de către grupul de sânge

Concepția apare cu ușurință dacă grupul de sânge al unei femei și al unui bărbat este același sau o femeie - dacă este privită cu privire la un factor digital - grupul este mai mic.

Cel mai greu lucru pentru a rămâne gravidă cu o femeie cu cel de-al patrulea grup sanguin este de a întâlni un bărbat cu același grup și, de preferință, cu același factor Rh.

Cu toate acestea, grupele de sânge încă mai contează mult mai puțin decât factorul Rh și "implicați-vă"Ei încep, numai dacă cuplul nu-și poate îndeplini visul de multă vreme - să aibă un copil.

Ce trebuie să faceți dacă sunt incompatibile la concepție?

Incompatibilitatea partenerilor datorită diferenței în grupurile de sânge

În prealabil, este necesară planificarea sarcinii - medicii vor ajuta la calcularea celui mai bun timp pentru concepție, prin introducerea imunoglobulinelor, organismul mamei va fi pregătit pentru introducerea fătului.

Poate că va fi necesar să se supună IVF - iar embrionul deja format va fi introdus în corpul mamei, în primele săptămâni de monitorizare constantă a formării anticorpilor cu ajutorul medicamentelor.

Odata ce placenta incepe sa se formeze, trebuie sa faci o biopsie corionica. Uneori este necesară efectuarea procedurii de cordocentesis.

Cordocentesis - sângele pentru cercetare este preluat din cordonul ombilical al fătului, stabilindu-i parametrii, verificând structura moleculară-genetică, numărând numărul de cromozomi din celule. Această analiză ajută la înțelegerea modului în care se formează fătul, dacă există abateri în dezvoltarea sistemelor organice.

Dacă există anomalii congenitale, situația - în majoritatea cazurilor - poate fi corectată. În prezent, transfuzia de sânge se efectuează în stadiul intrauterin, ajustând starea copilului viitor și prevenind patologiile de dezvoltare.

Medicina moderna poate ajuta la rezolvarea problemelor de familie, cu ajutorul fertilizării in vitro sau inseminare intrauterină.

Dacă sarcina este mult așteptată și planificată în avans, trebuie să respectați recomandările medicale și să predați sânge în prealabil pentru a determina toți parametrii pe care medicii trebuie să le corecteze.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

20 − 16 =