Psihologie și viață: Eu, Sanguine | pangudownloads.com
psihologie

Psihologie și viață: Eu, Sanguine

În procesul de formare a personalității, un impact imens asupra caracterului ei și a percepției asupra mediului nu este educația, ci proprietatea inerentă - temperamentul.

Să vorbim despre tipul de temperament pe care psihologii îl numesc "Succes" - Sanguine.

Concepte generale ale tipurilor de temperament

Psihologie și viață: Eu, Sanguine

Temperamentul este o caracteristică individuală a unei persoane, care depinde de viteza proceselor sale psihofizice, de particularitățile activității mentale a creierului său. Temperamentul este exprimat în calități precum nivelul emoțional, activitatea, capacitatea de a contacta lumea exterioară și, în special, cu societatea.

De la antichitate, filosofii au arătat un interes arzător pentru proprietățile psihice ale omului, subliniind mai multe tipuri de temperament.

Clasificarea, inventată de Hippocrates, deși recunoscută ca fiind imperfectă, dar aplicată în mod activ până în prezent.

Marele gânditor a crezut că toți oamenii pot fi împărțiți în patru psihotipuri principale, în înțelegerea lui, au fost asociate cu fluide fiziologice în corpul uman:

 • Choleric (bile) - persoană dezechilibrată și iritabilă.
 • Melancholicii (bilele negre) sunt oameni inerți, slabi și timizi.
 • Flegmatic (mucus) este un tip calm și ușor lent.
 • Sanguine (sânge) - oameni energici și veseli.

Sângeriștii sunt caracterizați ca reprezentanți „Activ“ temperament și extroverți, orientate spre realitatea din jur. Luați în considerare un portret mai detaliat al unei persoane sanguine.

persoana sangvină

Celebrul fiziolog rus Ivan Pavlov, a determina capacitatea de a schimbarea sangvin rapidă a răspunsurilor excitatorii și inhibitorii, care sunt mai puternice decât flegmatic, dar mai echilibrat decât coleric.

Viteza schimbării proceselor mentale la astfel de oameni este caracterizată de o activitate înaltă, motiv pentru care acest tip de temperament se manifestă ca fiind energic și emoțional. În același timp, oamenii sanguini au o adaptabilitate socială ridicată și o flexibilitate de comportament.

Astfel, o persoană sanguină este o persoană veselă și ușoară care se uită la lume cu ochii uimiți. Energia oamenilor sanguini este o cheie, ei se grăbesc să umple cu impresii în fiecare minut, dar în același timp, în situații de urgență, aceștia pot să acționeze într-o manieră echilibrată și calmă.

Determinați tipul de temperament sanguin nu va fi dificil din primele zile de viață. Un astfel de copil se va manifesta incredibil de activ, trăind un interes ferm în tot ceea ce îl înconjoară. Părinții copilului sanguin trebuie să-și testeze răbdarea pentru putere, pentru că va necesita multă atenție. Astfel de oameni trebuie pur și simplu să se afle în centrul evenimentelor, înconjurați de priviri admirabile.

Sanguine iau cu ușurință o nouă afacere, deoarece simt nevoia urgentă de noi emoții. În acest caz, el va supraviețui posibilelor căderi fără probleme, fără a se detașa de problemele și fără a se închide ca un flegmatic. Un număr mare de activități interesante - o vacanță pentru sangvine, pentru că va lua cu bucurie pe fiecare.

Bărbații și femeile cu temperament sângeros adoră noi cunoștințe, se convertesc la oameni în câteva minute. Acest tip pur și simplu fascinează alții cu zâmbetul și cu ochii deschiși. În același timp, iubitorii sinceri sincer tratați cu toții cei care, de cele mai multe ori, provoacă gelozie din partea oamenilor mai apropiați de el. Dar nu poți limita un astfel de optimist în obținerea de emoții vii de la întâlniri - el va deveni lent și neinteresant.

Istoria cunoaște multe sangvină celebru, care a cucerit lumea cu abilitățile și determinarea lor: Napoleon Bonaparte, Wolfgang Amadeus Mozart, Mihail Lermontov. Sunt celebru printre sangvinic personaje fictive, un exemplu viu - Winnie the Pooh.

Pluse de temperament

Portretul unei persoane sanguine face o impresie plăcută și nu este dificil să se identifice punctele forte ale acestui tip de temperament:

 • El este sufletul companiei, va găsi cu ușurință noi prieteni și va evita conflictele cu vechiul.
 • El are un sentiment neobișnuit de umor și va ridica cu ușurință spiritele tuturor.
 • El merge cu încredere în scopul său, nu supărat din cauza eșecurilor.
 • Poate să se ocupe de orice afacere, pentru că arată curiozități și abilități remarcabile pentru tot.

Dezavantaje ale temperamentului

Fiind un sanguin este ușor și plăcut, deoarece oferă iubire altora și o sarcină constantă de emoții pozitive.

Sanguine perceput de alții mult mai bine decât coleric sau flegmatic, dar nu ia în considerare acest tip de temperament perfect, deoarece are o serie de dezavantaje.

Psihologie și viață: Eu, Sanguine
 • El poate face sincer promisiuni, dar apoi să uite de ele.
 • El poate arăta frivolitate și iresponsabilitate, de multe ori nu duce la sfârșitul lucrurilor.
 • Este puțin superficial, așa că are multe cunoștințe, dar nu și prieteni.
 • În fiecare zi are nevoie de admirație de la cei din jurul lui, așa că nu are o relație permanentă și căsătorie.

Cei care au învățat sangvine în ei înșiși sau în copilul lor nu trebuie să fie supărați sau, dimpotrivă, să considere situația lucrurilor prea ideală. Nu există oameni cu un temperament pur. De obicei, unul dintre psihotipuri predomină în portretul persoanei, celălalt acționează ca un accent.

Prin urmare, dacă în cele mai multe situații o persoană se comportă ca o persoană tipică sangvină, în anumite momente se va manifesta ca o colerică sau flegmatică.

În plus, o persoană tipică sanguină poate fi ridicată ca o persoană responsabilă și serioasă, dacă îi acordați atenția cuvenită și învață să o aduceți până la capăt.

Compatibilitate și căsătorie

Bărbații și femeile cu sangvinisticheskim temperament ușor pentru a începe o relație, dar în dragoste să se comporte în mod clar și în mod natural, fără a împovăra conflicte și certuri partenere. În acest sens, pe termen lung pentru astfel de oameni - o sarcina grea, pentru că temperamentul lor nu se opune monotonia. În plus, mulți admiratori sanghine, pot provoca de multe ori pentru gelozie din partea partenerului său.

Dar, în ciuda părerii psihologilor despre impermanență și despre necesitatea de a face noi cunoștințe, o persoană sanguină de sex feminin poate deveni o soție ideală. Natura ei ademenitoare va cuceri orice om, iar farmecul și dispunerea veselă va elimina orice greutăți.

Dar merită să fii atent - o astfel de femeie va cere o atenție sporită persoanei ei. Trebuie întotdeauna să fie surprinsă, dotată cu daruri și impresii noi. Dacă o femeie se plictisește - o să găsească un om nou.

Psihologii consideră că cea mai reușită compatibilitate de tip temperament este observată într-o pereche de sanguine sanguine. Dar acest lucru nu înseamnă că alți parteneri nu sunt potriviți pentru un astfel de psihopat. Temperamentul sângeros al omului îl va ajuta cu ușurință să construiască relații cu flegmaticienii și oamenii colerici. Dar într-o pereche cu o melancolică despre compatibilitate nu poate fi o întrebare - de asemenea, ele sunt diferite cu sanguine.

Alegerea profesiei

Psihologie și viață: Eu, Sanguine

Spre deosebire de oamenii flegmatici sau colerici, oamenii sanguini sunt capabili de orice fel de muncă - fizică și mentală. Energia și dedicarea îi permit să stăpânească orice profesie, iar flexibilitatea ajută la adaptarea la orice condiții și programare.

Femeile și bărbații cu temperament sanguin acceptă cu ușurință inovațiile, abilitățile de comunicare ajută să se alăture echipei și să comunice cu clienții din sectorul serviciilor. Ei devin lideri ideali, avocați, profesori și artiști.

Dar profesia, care necesită o diligență și o atenție sporită la detaliu, cade în fața sângelui, dar va fi neinteresantă pentru el.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

59 − 58 =