Sărbătorirea Paștelui în Israel: tradiții și obiceiuri | pangudownloads.com
psihologie

Sărbătorirea Paștelui în Israel: tradiții și obiceiuri

Toată lumea care trăiește în țara noastră știe că, la sfârșitul postului de șapte săptămâni, toată lumea creștină sărbătorește marea sărbătoare a învierii lui Hristos - ziua Sfântului Paște. Cu toate acestea, această zi este sărbătorită nu numai de creștini, există încă o națiune pentru care Paștele este parte integrantă a religiei, culturii și istoriei.

Acum este vorba despre Israelul care sărbătorește Paștele Evreiesc ca fiind colorat și solemn ca și creștinii. Ce distinge Paștele evreiesc de ortodocși? Ce obiceiuri sunt observate de către acești oameni mici, dar mândri? La ce dată va fi sărbătorit Paștile evreiești în 2016?

Când totul a început ...

Sărbătorirea Paștelui în Israel: tradiții și obiceiuri

Vorbind despre istoria Paștelui evreiesc, este necesar să se ducă chiar la rădăcinile sale, în acele vremuri ale Vechiului Testament, când evreii, ca națiune separată, nu existau încă. A trăit un om neprihănit numit Avraam și soția lui Sara a fost cu el. Și fiul lui Isaac s'a născut, și Isaac avea pe fiul lui Iacov.

În timpul său, Iacov a devenit tatăl a 12 fii, dintre care unul a fost Iosif. Ei nu i-au plăcut pe frații lui Iosif și l-au vândut în Egipt, unde a devenit sclav și a avut succes în timpul conducerii lui Faraon.

După un timp, în toate țările din jurul Egiptului, foamea a început, iar Iacov și ceilalți fii ai săi s-au mutat acolo. Odată vândut în sclavie, Joseph nu a avut resentimente față de frații săi, le-a plăcut foarte mult și a ratat să fie separat pentru familia sa. Atâta timp cât Iosif a fost în viață, Faraon bun fiilor lui Israel, dar cu timpul, atunci când mai multe generații, meritele lui Iosif, și el a fost uitat, evreii au început să oprime și hărțuiască. Uneori a coborât la crimă. A venit momentul când israeliții de la invitații oaspeți au devenit în final sclavi.

Dar Domnul nu la lăsat pe Iudei la mila soarta și ia trimis pe Moise, care trebuia să-i conducă din captivitatea egipteană. În ciuda propozițiilor, faraonul lui Dumnezeu nu a vrut să asculte trimișii evrei și să elibereze sclavi. Apoi Dumnezeu le-a spus israelienilor să măcelărească mieii tineri, să le gătească și să-și mănânce carnea noaptea, să fie siguri înainte de dimineață și sângele acestor animale să-și ungă ușile din casele lor.

Sărbătorirea Paștelui în Israel: tradiții și obiceiuri

Sub capacul nopții, în timp ce egiptenii dormeau liniștit, evreii au împlinit porunca lui Dumnezeu.

Apoi, peste Egipt au fost îngeri în toate familiile egiptene, ușile ale căror case nu au fost stropite cu sângele mieilor, a ucis primul-născut, începând cu bovine și terminând cu copii mici. Printre copiii uciși a fost primul-născut al faraonului.

Speriat de astfel de evenimente, Faraon sa grăbit să expulzeze pe evrei din Egipt, dar în curând regretat-o ​​și, împreună cu armata a alergat după ei în apele Mării Roșii.

Dar Domnul a ajutat din nou poporul său și ia condus pe evreii condus de Moise prin abisul apogeu spre libertate, iar Faraon și armata sa s-au scufundat în adâncurile mării. De atunci a început istoria acestei sărbători. Eliberat din Egipt, evreii au format propriul lor stat - Israel, și a început să sărbătorească Paștele în fiecare an ca ziua eliberării sale miraculoase din sclavie în Egipt.

Evangheliile Paștilor vamale

Sărbătorirea Paștelui în Israel: tradiții și obiceiuri

În prezent, Paștele Evreiesc este sărbătorit nu numai în Israel, această sărbătoare este sărbătorită de toți evreii care trăiesc în diferite țări ale lumii. Indiferent de locația sa pe harta lumii, toți evreii respectă aceeași ordine pentru sărbătorirea sărbătorii Pesoch (numele corect pentru sărbătoarea eliberării evreiești).

Cât de corect să calculați data Paștelui Evreiesc? De fapt, totul este foarte simplu. Paștele evreiesc este sărbătorit în a 14-a zi a lunii de primăvară Nisan și durează șapte zile.

În tot acest timp, evreii se odihnesc, merg în vizită, călătoresc și cântă cântece.

Cu o săptămână înainte de sărbătoare, toate casele sunt curățate și curățate  ' " - paine, vin, toate kvasurile. Există chiar un obicei special "Bdikat chametz", presupunând că capul casei ocolește întreaga sa locuință în căutarea oricăror mâncare de quass și arderea tot ce se găsește în dimineața următoare.

Locul principal în sărbătoarea Zilei Pesocului este ocupat de Seder  - o masă specială de familie ritual, care include citirea pagodă, care spune istoria sărbătorii, mâncând ierburi amare, simbolizând amărăciunea rămase după plecarea lui Israel din Egipt, și consumul de patru cesti de suc de struguri sau vin cușer.

În plus, sărbătorirea Paștelui în Israel este în mod necesar însoțită de mâncarea unei feluri de mâncare speciale pe care fiecare israelian ar trebui să o încerce.

Sărbătorirea Paștelui în Israel: tradiții și obiceiuri

Se numește matzah - un tort tradițional pentru Paștele Evreiesc. Conform tradiției a fost matzah - pâinea coaptă de aluat acru nu a fost în mijlocul lui Israel în momentul în care sunt într-o grabă a părăsi Egiptul.

Opara pentru pregătirea aluatului tocmai nu avea timp să se răcească și au fost nevoiți să coacă un prăjit proaspăt. Astfel, matzah a devenit un simbol al Paștelui evreiesc, precum și tortul de Paști - un simbol al unei sărbători creștine similare.

Principala diferență dintre Paștile ortodoxe și vacanța evreiască Pesoch este ocazia sărbătorii. Creștinii în această zi sărbătoresc învierea lui Hristos, simbolizând viața veșnică, în timp ce evreii celebrează în această zi eliberarea poporului lor de sclavia egipteană. În plus, sărbătoarea evreiască a creștinului se deosebește prin absența ouălor de Paște, prin abundența în care sunt folosite în creștinism.

Evreii onorează amintirea strămoșilor cu o reverență deosebită și cunosc întotdeauna de mai mulți ani și pot calcula numărul anului următor, sărbătorile de la Pesoch vor fi celebrate.

În 2016, sărbătoarea acestei mari sărbători evreiești a început pe 23 aprilie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 80 = 84