Tradiții și obiceiuri de nuntă în Belarus | pangudownloads.com
psihologie

Tradiții și obiceiuri de nuntă în Belarus

Vyacheslav, o nuntă în Belarus, a constat din mai multe etape canonice, care pot diferi ușor în scenariu, în funcție de teren. Cu toate acestea, au existat principii generale. De exemplu, sărbătorile de nuntă nu au fost niciodată ținute în perioada posturilor, precum și între 7 și 21 ianuarie. Cea mai potrivită perioadă pentru festivități a fost sfârșitul verii și începutul toamnei, când recolta a fost complet finalizată, iar perioada vânătorilor de carne de iarnă a fost de la săptămâna Epistolă la Pancake.

Caracteristicile ceremoniei naționale de nuntă din Belarus

Tradiții și obiceiuri de nuntă în Belarus

În prezent, obiceiurile naționale nu sunt aproape respectate, dar tinerii din ce în ce mai încearcă să restaureze spectacolul spectaculos care a însoțit întotdeauna nunți în Belarus, Ucraina și Rusia.

Pregătirile au început pentru triumful confruntării, care a avut loc marți, joi sau sâmbătă.

În rolul casinoului erau rude apropiate ale lui, și ar fi putut fi absent.

Apropo, pentru a se asigura că nu vor fi refuzate confecționatorii, în Polesie, o femeie specială a fost trimisă la casa mirelui în prealabil, care urma să primească acordul fetei pentru căsătorie și rudele ei. Și abia după aceea, cei care se întorceau la cabană au mers la casă, aducând cu ei cadouri - miere, pâine, vodcă.

În diferite țări ale lumii, obiceiurile de nuntă și-au luat rămas bun de la mireasă cu prietenii ei. În Belarus, această ceremonie a căzut, de obicei, în sâmbătă înainte de nuntă. În timpul fetei, fetele au îmbrăcat o coroană de nuntă pentru mireasă și au încercat să o facă chiar și frumoasă, deoarece fericirea fetei era dependentă de soiul lui.

Și în casa mirelui a fost pregătită o bucată de nuntă.

În această acțiune, s-au căsătorit numai, având copii sau femei însărcinate. Pâinea a fost decorată cu capriciu, iar ornamentele ornamentate au aruncat tineri și fete în șantiere, care a fost timpul să-și găsească perechea proprie.

Tradiții și obiceiuri de nuntă în Belarus

Înainte de a părăsi mirele pentru mireasă din mijlocul casei, puneți o masă pe care trebuie să fi fost o găleată de apă, o pâine de sare și o lumânare. Tipul cu mâinile legate de un prosop, de trei ori înconjura masa și binecuvântat pe drum, dând pictograma.

În casa mirelui se afla în acest moment o masă festivă și se îmbrăca vinovatul celebrării. Cu toate acestea, fata a fost îmbrăcată într-o casă străină pe aceeași parte a străzii unde trăia familia fericită.

Adesea, tradițiile și obiceiurile de nuntă ale popoarelor lumii includ o performanță teatrală - un preț de mireasă, care de obicei este gestionat de rudele apropiate ale fetei, de exemplu, frații. După ce a plătit răscumpărarea, mirele a luat mireasa și la condus în casa lui, unde toți oaspeții urmau să aibă o masă mică, după care tinerii au mers la biserică.

În tradițiile și obiceiurile de nuntă din Belarus, o atenție deosebită a fost acordată autovehiculului - trebuia să se implice 7 vagoane, dintre care primul căruia mersa mirele. După nuntă, tinerii au vizitat adesea cimitirul pentru a onora memoria strămoșilor lor.

Semne de nuntă, comune în Belarus

Ca și în majoritatea țărilor din lume, există o serie de semne în Belarus, pe care tinerii trebuie să le asigure o viață de familie lungă și fericită:

Tradiții și obiceiuri de nuntă în Belarus
  • De exemplu, este excelent dacă colțul de nuntă trebuie să conducă 7 poduri. Înainte de fiecare dintre ele, cortegul sa oprit și mirele la dus pe mireasă prin podul din brațe.
  • Pentru tânăra familie nu cunoștea sărăcia, după nuntă, tinerii ar fi trebuit să pășească pe o carcasă inversată sau o pătură.
  • Prin prag, tânărul soț își ducea soția în brațe și oaspeții se dădeau cu niște grăunțe, îngrijindu-se, de asemenea, de bogăția noilor soții.
  • A existat o tradiție de a merge pe o nuntă trei zile. În același timp, rudele mirelui și mirelui au sărbătorit separat celebrarea. Și după a treia noapte, mama și-a scos fiica cu un văl și i-a dat prietenei ei mai mari, o femeie, ca să se poată căsători cât mai curând posibil.
  • Tradițiile și obiceiurile de nuntă din Belarus, Rusia și Ucraina înseamnă adesea că mireasa își aruncă buchetele prietenilor ei. Care dintre ele va prinde florile, că se va căsători. Dar, de fapt, popoarele slave nu au avut un astfel de ritual, ci fac parte din cultura occidentală.
  • Dar, cu adevărat slavă, este obiceiul de a transfera mireasa prin prag, pentru că în acest loc se acumulează forțe întunecate, care pot denigma mireasa. În plus, o blocare deschisă a fost ascunsă sub pragul care era blocat atunci când cuplul intră în casă și arunca afară, protejând viața de familie a tinerilor de nenorociri.

Desigur, astăzi majoritatea diferitelor tradiții și tradiții sunt un lucru din trecut, tinerii preferă să sărbătorească Vyacheslav conform scenariului modern.

Cu toate acestea, este păcat că vestile frumoase dispar treptat din viața noastră, dând loc standardelor occidentale.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

43 + = 45