Apakah perkahwinan yang sempurna? | pangudownloads.com
Psikologi

Apakah perkahwinan yang sempurna?

Perkahwinan yang sempurna – apa itu? Kami berharap bahawa hanya ada satu, resipi sebenar untuk kebahagiaan konjugal, dan, tentu saja, kita semua ingin tahu. Bukan dengan khabar angin kebanyakan daripada kita sudah biasa dengan pelbagai siri masalah dan kesulitan yang merosakkan hubungan antara pasangan, tetapi apabila kebahagiaan dalam perkawinan, banyak berenang dalam topik tanpa mengetahui jawaban khusus.

Namun begitu, aphorism terkenal klasik “Semua keluarga bahagia senang sama“Berikan kami harapan yang ideal masih wujud.

umur ideal

Apakah perkahwinan yang sempurna?

Umur ideal untuk perkahwinan boleh dibuat dengan setengah bercanda dengan bantuan ujian psikologi, jika anda mempercayai perkara psikologi yang popular ini. Hasil anda boleh menjadi 18-25, 26-30, 31-40 tahun, dan kemudian ia bukan cadangan, tetapi bagaimana nasib akan berubah.

Undang-undang membuka peluang untuk mencipta keluarga dari usia 18 tahun, dengan itu menyokong idea tradisional bahawa usia dewasa adalah umur yang cukup untuk hubungan perkahwinan.

Tetapi resolusi undang-undang tidak bermakna kesediaan sebenar, dan sering terdapat perceraian, yang mengadu, mereka mengatakan, terlalu awal untuk berkahwin, tidak boleh sama ada suka atau disayangi. Keluarga itu bukan sahaja memerlukan daya tarik pasangan, tetapi juga keinginan bersama untuk belajar mengatasi jalan hidup bersama.

Antara syarat yang menentukan kesanggupan anda berkahwin, psikologi memanggil:

  • rasa perpaduan dalam pasangan (pasangan masa depan berfikir dalam kategori “kami“);
  • keinginan untuk bersama sepanjang masa;
  • membentuk tabiat membuat konsesi bersama;
  • berjaya lulus ujian kehidupan umum (cuba hidup bersama). 

Titik terakhir boleh dianggap pilihan, kerana tidak setiap pasangan yang disabitkan dan kepercayaan bersedia untuk menjalani perkahwinan percubaan sebelum pernikahan. Jika idea bersekedudukan tanpa jaminan bersama adalah menjijikkan kepada anda, idea ini boleh dibuang – ia adalah pilihan.

Jadi apa yang berkaitan dengan umur dengannya? Fakta adalah bahawa niat serius datang kepada seseorang apabila keraguan hilang – apa yang anda mahukan dari kehidupan. Orang lain tahu jawapan kepada soalan ini pada usia 18 tahun, dan ada yang memerlukan lebih banyak masa, pengalaman, percubaan dan kesilapan untuk menyusun diri mereka sendiri.

Dalam kes-kes yang jarang berlaku, seseorang boleh membuat kesimpulan bahawa secara semula jadi dia tidak terdedah kepada hubungan perkahwinan. Pada masa mudanya, pemikiran seperti itu mungkin tergesa-gesa, tetapi pada usia 30-35 tahun mereka boleh menjadi keputusan yang matang dengan merealisasikan tanggungjawab penuh bahawa anda belum bersedia untuk perkahwinan bukan sahaja sekarang, tetapi tidak pernah sama sekali.

Apa rupa dia?

Untuk mempercepat kedatangan kematangan yang sangat matang ini dan menentukan keinginan anda, anda perlu menggali kepercayaan dan kepercayaan anda secara mendalam. Bayangkan keadaan: anda bertemu seorang lelaki yang kelihatan hebat, berjaya di tempat kerja, mungkin dalam kerjaya yang meningkat, berpengalaman dan dengan sikap yang menyenangkan.

Apakah perkahwinan yang sempurna?

Dia bersedia untuk menawarkan anda tangan dan hati – untuk bersetuju atau tidak? Kawan-kawan akan berteriak dengan paduan suara, mereka berkata, tetapi jika anda terlepas dan mereka tidak terperangkap lagi? Tetapi di dalam diri anda ada ketidakselesaan, sesuatu yang hilang dalam gambar kebahagiaan anda. Di situlah anda perlu melangkah semula dari keadaan, untuk pulih dari semangat yang anda bersinar pesta yang indah, dan memikirkan – dan apa yang anda harapkan dari suami masa depan?

Pernikahan yang sempurna a priori bermakna semua orang di dalamnya mendapat apa yang mereka inginkan. Perkahwinan adalah keperluan yang berterusan untuk memberi cinta.

Oleh itu, tentukan sendiri, jenis lelaki yang boleh anda berikan kepada diri anda, pemuda anda, kekuatan dan kehangatan anda?

Sekiranya status wang suami tidak penting kepada anda, mengapa mengikat diri anda dengan perkahwinan berdasarkan kekayaan material? Atau, sebaliknya, anda tidak dicipta untuk syurga di sebuah pondok, jadi anda boleh menjadi sahabat hidup yang penyayang untuk seorang yang tulus, tetapi biasa-biasa saja? Menggalakkan diri anda sama seperti berbahaya sebagai rakan kongsi: anda mesti tahu tanpa kemunafikan apa yang anda sanggup berkorban, dan apa yang tidak.

Perhubungan dalam perkahwinan ideal seumur hidup, jika kedua-duanya dapat mengelakkan kekecewaan bersama. Dan kekecewaan pula datang dari kesalahpahaman sifat dalaman seseorang. Semasa anda hanya bersiap untuk memasuki hubungan perkahwinan, teruskan pandangan batin anda kepada diri sendiri dan cari asas yang tak tergoyahkan yang akan menyokong cinta anda pada saat-saat yang paling sukar.

Lima Rahsia

Biasanya mencari resipi keluarga bahagia bermula apabila tidak mungkin untuk menciptanya dengan kekuatan sendiri. Dan kemudian kita tidak lagi memerlukan cita-cita dan rahsia, tetapi merawat hubungan perkahwinan yang tidak berjaya. Tetapi sekarang anda mempunyai situasi lain – anda secara moral bersiap untuk perkahwinan, mungkin tanpa pasangan.

Terdapat ilustrasi cemerlang tentang humor Odessa: “– Bagaimana awak? Adakah anak anda sudah berkahwin? – Belum, tetapi ia mula bermula!“. Ini adalah contoh yang komik, tetapi tepat bagaimana mempersiapkan diri untuk perkahwinan – untuk belajar terlebih dahulu dan melabur di hati asas kebahagiaan keluarga pasangan.

Marilah kita mengambil kebebasan untuk menawarkan rahsia yang paling penting dalam perkahwinan yang kuat:

  • kebetulan sebenar strategi kehidupan (sama ada terdapat kanak-kanak, siapa yang menjadi pencari nafkah, di mana dan cara hidup, apa yang perlu dicapai, bagaimana untuk menghabiskan masa);
  • minat yang tidak habis-habis dalam identiti pasangan masa depan;
  • penghormatan sejati bagi seorang lelaki (tidak boleh dikelirukan dengan pesona, kekaguman, melarang Allah, dengan keinginan yang gemar mempunyai suami berpengaruh);
  • sambungan pemikiran yang cepat dan berkesan, apabila dengan orang ini anda menyelesaikan konflik tanpa masalah, berjaya dan akhirnya;
  • keupayaan untuk melepaskan masa lalu, beliau dan beliau (dan biasa anda, jika ia boleh mengganggu hubungan).
Apakah perkahwinan yang sempurna?

HNampaknya lima mata ini cukup merangkumi bidang perhubungan peribadi, dan yang paling penting, mampu, dengan aplikasi yang tepat dan teliti, untuk menghalang banyak masalah dan perselisihan dalam keluarga masa depan.

Apabila bersiap untuk berkahwin, fikirkan sebanyak mungkin tentang jenis isteri yang anda boleh menjadi orang yang tersayang.

Ini bermakna mengetahui dan membangunkan kekuatan watak anda, kemahiran berkomunikasi, pengemasan, menguasai cara untuk menggembirakan suami anda, dan semestinya bekerja pada inti dalaman anda – walaupun anda akan bergantung pada suami anda pada masa akan datang, dan anda mesti dapat meletakkan bahu anda kepadanya dalam masa yang sukar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =