Bagaimana untuk belajar damai dan tidak bertindak balas terhadap pencerobohan? | pangudownloads.com
Psikologi

Bagaimana untuk belajar damai dan tidak bertindak balas terhadap pencerobohan?

Saraf adalah berbahaya - ia menjejaskan kesihatan anda secara negatif. Di bawah keadaan yang tertekan, hormon cortisol mula aktif dihasilkan, tindakannya merosakkan saraf dan saluran darah. Dalam kuantiti yang banyak, ia bertindak merosakkan.

Akibat daripada emosional yang semakin meningkat

Kerana ketegangan yang meningkat, terdapat kekejangan vaskular dan otot, jumlah darah yang memasuki organ-organ dalaman dan sistem berkurangan.

Bagaimana untuk belajar damai dan tidak bertindak balas terhadap pencerobohan?

Terdapat kekurangan oksigen yang menyebabkan sensasi menyakitkan dan perubahan yang tidak baik - serangan migrain, ulser peptik, gangguan proses metabolik - contohnya, terdapat cirit-birit.

Keseimbangan elektrolit air - sistem kencing meningkatkan aktiviti. Apabila seseorang menenangkan, pemulihan tidak berlaku dengan serta-merta. Perubahan yang menyebabkan pecahan, untuk masa yang lama untuk membuat dirasakan.


Gangguan tidur boleh memburukkan lagi kualiti hidup, dan kesan perubahan organik telah lama dirawat secara perubatan. Jika anda tahu bagaimana untuk belajar untuk tetap tenang dalam situasi yang sukar, anda boleh memperluaskan kehidupan anda secara literal dalam frasa ini.

Bagaimana untuk belajar mengawal emosi?

Tidak mustahil untuk menguasai sains, bagaimana untuk tetap tenang, jika anda tidak tahu bagaimana untuk memiliki emosi anda sendiri. Tidak perlu mendramatisasi keadaan - sebaliknya, seseorang mesti cuba meyakinkan diri sendiri bahawa masalahnya tidak begitu serius seperti yang dijangkakan. Anda boleh menggunakan cara lain dan berkata kepada diri sendiri: "Jangan panik, jika tidak ada yang lain bergantung kepada saya".

Segera cuba lakukan sesuatu yang tidak sama sekali - tindak balas yang sangat baik kepada unit.

Ia memerlukan usaha, suatu tempat untuk pergi - pertama anda perlu memikirkan bagaimana untuk melakukannya untuk mengejar di mana-mana.

Bagaimana untuk belajar damai dan tidak bertindak balas terhadap pencerobohan?
 1. Bagaimana untuk tetap tenang dalam situasi konflik, di mana mereka mandi dengan penghinaan? Abstrak, jangan cuba bereaksi dengan cara yang sama. Seberapa penting pendapat pesalah itu, apakah tempat yang dia ambil dalam hidup? Tidak, orang yang tidak disengajakan? Dan kenapa ada sesuatu untuk membuktikan dan memasuki pertikaian?
 2. Bagaimana untuk bertenang dalam situasi yang tertekan akan membantu cara yang sangat mudah - pertama anda perlu menarik nafas panjang, kemudian dihitung hingga 20, dan kemudian mula bertindak;
 3. Terdapat juga cara untuk mendapatkan semula penilaian yang sihat - dengan kekuatan untuk membongkar genggaman beberapa kali. Latihan ini akan melegakan kekejangan dan memulihkan bekalan darah periferal - normalisasi peredaran darah akan membantu untuk menilai keadaan dengan soberly;
 4. Dengan tujuan yang sama, adalah mungkin untuk melakukan apa-apa kuasa dengan tangan - untuk memutar sekeping tisu keras dan "Berputar", memercikkan ekspedisi dan mendadak dengan tajam - ia harus dipakai di dalam saku anda, mengetahui tentang emosional yang berlebihan anda;
 5. Kadang-kadang cukup untuk bilas tangan dan leher anda dengan air sejuk, dan keupayaan untuk berfikir dengan sihat akan kembali.

Sekiranya saya meminta pertolongan?

Jangan segera menumpukan kepada pengalaman rakan, kawan dan saudara anda sendiri, dan lebih-lebih lagi meminta nasihat dalam rangkaian awam. Tidak perlu menghidupkan semula orang yang disayangi dengan simpati mereka akan membuat anda merasa kasihan pada diri sendiri, yang akan mendalamkan penderitaan emosi. Di samping itu, mereka tahu keadaan itu hanya dengan "Kata-kata orang lain", sudah dengan anggaran yang dinyatakan, jadi, tidak dapat memberikan nasihat yang sangat berguna.

Orang yang berlainan datang ke rangkaian sosial, dan mereka dapat memperdalam pengalaman mereka, mengejek atau mengejek - ia sangat menyenangkan bagi banyak orang. Hampir tidak anda boleh tenang jika seseorang "Memberi haba" semasa keadaan konflik.

Menghapuskan kerengsaan

Ia perlu untuk menganalisis, apabila kejadian yang paling kuat membawa anda keluar dari keseimbangan.

Selalunya ini berlaku dalam situasi seperti berikut:

Bagaimana untuk belajar damai dan tidak bertindak balas terhadap pencerobohan?
 • Apabila lapar;
 • Sekiranya bunyi terlalu kuat di sekeliling;
 • Apabila banyak kerja rumah dilakukan;
 • Jika ada sesuatu yang menyakitkan - walaupun sensasi yang menyakitkan itu hampir tidak dirasakan;
 • Jika anda memakai kasut atau pakaian yang ketat.

Emosi boleh pergi skala, jika orang cuba menyampaikan maklumat yang tidak menyenangkan. Menghalang kebisingan, persekitaran saraf, dan peluang untuk merenung kesunyian dalam masalah atau mengubah keadaan di sana?

Mengetahui tentang kesan ke atas sistem saraf anda yang merengsa setempat, ia berbaloi dengan palam telinga.

Kehadiran faktor-faktor ini untuk belajar untuk tetap tenang hendaklah diminimumkan. Sesetengah orang yang suka berdiam diri, memakai fon kepala - orang di sekelilingnya tidak menimbulkan persoalan, kerana banyak muzik yang memungkinkan untuk berehat. Dengan cara ini, bolehkah kaedah muzik digunakan untuk mempersenjatai dan merakam bunyi alam semula jadi? Kemudian anda tidak perlu bermimpi tentang berjalan di taman untuk bertenang dan tidak gementar dalam keadaan yang sukar.

Orang yang lapar untuk memikirkan masalahnya adalah lebih sukar, tetapi merampasnya bukan jalan keluar, jadi anda dapat dengan cepat mendapatkan berat badan. Beberapa beri kismis atau tarikh akan meredakan kelaparan dan membantu menggerakkan pertahanan badan melalui pengambilan glukosa.

Ketegasan

Jika anda membangunkan sifat-sifat tegas individu, anda akan dapat menyelesaikan masalah - bagaimana untuk bertenang dalam apa jua keadaan.

Ketegasan adalah kestabilan psikologi, keupayaan untuk menganalisis peristiwa dan mempunyai pendapat sendiri, yang tidak perlu ditegakkan. Ini menyumbang kepada keyakinan ketuhanannya.

Bagaimana untuk belajar damai dan tidak bertindak balas terhadap pencerobohan?

Jika anda mencapai kemerdekaan, pendapat orang lain akan menjadi acuh tak acuh, dan tenang psikologi dalaman tidak akan dilanggar. Untuk mencapai ketegasan, perlu belajar untuk melihat apa yang berlaku terpisah, menilai segala sesuatu seolah-olah dari sisi, sambil berfikir - mengapa Abuser melakukan ini.

Apa yang membuatnya: keletihan, sakit, tekanan rumah atau kelemahan wataknya sendiri?


Ini menyebabkan kasihan batin untuk konflik, dan menghinakan pencerobohan anda sendiri. Man yang buruk, bolehkah anda menyerang yang lemah? Tenangkan diri anda - dia tenang.

Ketenangan dalam keadaan istimewa

Sangat sukar untuk bertenang dalam keadaan istimewa: menjaga orang yang sakit, mempunyai anak kecil di tangan mereka, semasa kehamilan. Detasmen dari keadaan dan kesedaran bahawa anda tidak dapat mempengaruhi keadaan luar membantu menenangkan dalam tempoh kehidupan yang sukar.

Anda boleh memberi beberapa petua tambahan tentang bagaimana untuk bertenang semasa mengandung. Adalah perlu untuk menghadkan seberapa banyak yang mungkin melihat berita, filem dengan subjek yang tidak menyenangkan dan mengganggu, membaca Internet dan perbualan dalam kumpulan sosial dengan orang yang tidak dikenali.

Berita dilihat pada tahap bawah sedar, dan ini membawa kepada pengujaan sistem saraf. Maklumat yang tidak perlu bila "Khas" negeri - berbahaya. Orang yang anda tidak tahu boleh memberi komen dan komen yang tidak baik. Kita mesti cuba melindungi sistem saraf kita sendiri sebanyak mungkin.

Orang harus menghindari menjadi antara orang ramai yang besar:

 • mengurangkan kemungkinan kecederaan - secara tidak sengaja ditolak;
 • mengurangkan risiko terkena jangkitan;
 • keseimbangan psychoemotional dipelihara - kerumunan bertindak menarik.
Bagaimana untuk belajar damai dan tidak bertindak balas terhadap pencerobohan?

Adalah tidak diingini untuk memaksa diri untuk berkomunikasi dengan orang yang tidak menyenangkan, walaupun mereka adalah sanak saudara. Bayi akan dilahirkan, proses pemakanan akan berakhir - ketika itulah anda akan mendamaikan. Sekarang perkara yang paling penting ialah dunia dalaman, bukan penilaian dari luar.

Jangan berputus asa apabila ia ditawarkan. Anda tidak perlu menderita, bahawa anda boleh memberi pulangan - semua kemudian ...

Anda harus segera menjelaskan dengan saudara-mara jika anda tidak mahu pergi ke butiran keadaan anda.

Dalam keadaan ini, egoisme munasabah akan membantu mengatasi minat dan tekanan orang lain. Ini juga berlaku untuk hubungan dalam kolektif kerja. Pemakanan rasional yang tepat, terima kasih kepada mikronutrien dan vitamin yang diperlukan, dan tidur yang sihat, membantu untuk menenangkan diri bukan sahaja untuk wanita hamil.

Kita perlu melindungi dunia dalaman kita dan tidak membenarkan mereka memecahkan emosi negatif. Dalam kebanyakan kes, ia bergantung kepada kita sama ada kita boleh menahan keadaan.

Bagaimanakah salah seorang wira zaman kanak-kanak kegemaran anda, Carlson? "Tenang, tenang saja!". Jadi mengapa tidak ikut nasihatnya ?!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 3