Bagaimana untuk bertahan perpisahan? | pangudownloads.com
Psikologi

Bagaimana untuk bertahan perpisahan?

Anda telah bersama-sama untuk masa yang lama, tetapi hubungannya tidak terpaku, dan semuanya berjalan lancar. Bagaimana jika teman lelaki anda mahu berpisah? Bagaimana untuk menarik diri bersama-sama, keluar dari situasi dengan kepalanya tinggi dan tidak kehilangan harga diri anda?

Bagaimana untuk bertahan perpisahan?

Jika inisiatif itu milik seorang wanita, lebih mudah baginya menghadapi reaksi hubungan, walaupun kegembiraan itu mungkin akan menjadi serius. Lagipun, tidak setiap wanita muda mempunyai pengalaman perbualan keras dengan bekas kekasih dan tidak mengetahui dengan tepat apa yang harus dilakukan, supaya berita itu dilihat oleh seorang lelaki yang stoically.

Sebaik-baiknya untuk berpisah dengan lelaki itu, tetapi dalam satu tangan, tidak melepaskan martabatnya, dan sebaliknya, tidak menyinggung perasaan orang yang sebelum ini berkongsi dengan anda kehangatan, emosi positif, pemikiran yang paling intim?

Mengamalkan keadaan

Untuk memulakan, anda perlu menerima hakikat bahawa pecah hubungan tidak dapat dielakkan. Sekiranya tidak ada cara untuk berundur, dan perpisahan tidak dapat dielakkan, sama ada kesalahan pengkhianatan pasangan, cinta baru, kebosanan yang bergerak atau kebiasaan, pada satu ketika keadaan harus diterima sebagai realiti. Ini akan membantu mengurangkan emosi negatif mendidih dalam.

Dua kali dalam satu air tidak masuk, hidup terus, yang bermakna anda perlu melihat ke hadapan, tidak ke belakang. Lupakan kenangan, mereka hanya akan berfungsi sebagai garam pada luka. Oleh kerana tidak mudah untuk berpisah dengan lelaki, tanpa mengira siapa yang memulakan rehat, pada mulanya, selepas pertemuan perpisahan, anda harus cuba menyembunyikan semua perkara yang mungkin mengingatkan anda tentang kebahagiaan masa lalu anda.

Hadiah dekat dengan hati, gambar bersama, cenderahati - lebih baik menyembunyikannya selama beberapa bulan sehingga luka sembuh. Sedikit kemudian, anda sendiri akan berasa apabila, mereka boleh dikembalikan ke tempat mereka atau dibuang seperti yang tidak perlu (ini juga berlaku).

Ia tidak perlu membuat pemujaan keluar dari hubungan. Sekiranya anda ingin tahu bagaimana untuk berpisah dengan seorang lelaki, tanyakan kepada mereka yang telah melewati ini. Pertama sekali, adalah penting untuk mendamaikan dengan realiti baru, di mana tidak ada bekas pasangan.

Bagaimana untuk bertahan perpisahan?

Lupakan frasa dengan perkataan "if". Tidak perlu tatal dalam gambar kepala dari kehidupan masa lalu. "Ia mungkin berlaku sebaliknya, jika ..." Adakah anda benar-benar percaya dengan ini? Walaupun begitu, apa yang akan berubah, selain daripada penderitaan mental yang kuat dan demotivasi?

Jika nampaknya anda tidak semua hilang, dan hubungan itu dapat dikembalikan, bercakap dengan seseorang yang akan menilai keadaan dari sisi. Mungkin, sesungguhnya ada peluang seorang lelaki akan bersedia untuk kembali tidak lama lagi. Seorang kaunselor yang objektif boleh menjadi seorang ahli psikologi, kawan rapat atau teman di kereta api.


Adalah penting untuk bersuara dan mendapat maklumbalas daripada ahli saling bicara. Orang tidak boleh membuat kesimpulan terburu-buru. Hanya masa akan meletakkan semua mata lebih "i".

Adakah patut menyertai pertarungan?

Apabila seorang lelaki ingin berpisah dengan seorang gadis, dia sering bersahaja, kerana ia tidak mudah baginya untuk membuat keputusan untuk berbual dengan terus terang. Dan jika dia mula bercakap mengenai rehat, maka hubungan itu memberikan retakan yang mendalam.

Kemungkinan besar, tiada apa yang boleh dibalikkan. Apa yang harus dilakukan seorang wanita jika dia mendapati dirinya dalam situasi yang sama: adakah dia berjuang untuk cinta seorang lelaki atau menyerah diri secara senyap, mengakui kekalahan? Bagaimana untuk berpisah dengan seorang lelaki supaya cepat pulih dari tamparan dan tidak menjejaskan kepercayaan diri anda?

Seorang gadis perlu memahami betapa muda seseorang kepadanya dan mencintainya. Jika di dalam jiwanya dia menyedari bahawa perasaan telah berakhir, hubungan itu menjadi usang, lebih baik untuk meninggalkan permintaan dan air mata untuk melodramas murah.

Mengapa merayu kepada hati nurani dan belas kasihan seorang lelaki, jika ia hanya boleh memalukan anda dan tidak mengembalikan bekas rakan kongsi? Tetapi tiba-tiba anda menyedari bahawa di sebelah anda adalah cinta sepanjang hidup. Bagaimana jika lelaki itu mahu mengambil bahagian, tetapi adakah anda berasa seperti anda kehilangan hati dan jiwa anda?

Cinta sejati melintasi semua stereotaip dan halangan. Anda perlu berjuang untuk yang terakhir, jika tidak, anda akan menyesal kemudian bahawa anda tidak menggunakan semua kaedah yang tersedia untuk mempengaruhi keadaan. Tetapi jika kita tidak bercakap tentang perasaan yang tinggi itu, lebih tepat untuk meletakkan dan melepaskan anak muda itu.

Long live the openness maksimum!

Ramai kanak-kanak perempuan merasakan otak mereka tentang persoalan bagaimana baik untuk berpisah dengan seorang lelaki. Keputusan dibuat, tetapi tidak mudah untuk memulakan perbualan akhir. Adalah penting untuk bersatu dengan semangat dan suatu hari untuk meletakkan titik tegas dalam hubungan yang suram.

Ia sepatutnya terbuka dan ikhlas. Walau apa pun punca jurang itu, lelaki itu sepatutnya menjelaskan penjelasannya. Ia tidak mudah untuk menghadapi situasi ini, jika anda tidak memahami apa kesilapan anda, dan sama ada ia berlaku. Jangan menahan alasan untuk berpisah dan menyembunyikan emosi anda.

Ekspresikan apa yang anda fikirkan, dan jangan menyeksa lelaki muda dengan ungkapan seperti "mari kita fikirkannya" atau "mungkin kita akan berjumpa dari semasa ke semasa untuk bercakap."

Jadi anda hanya memukul kabut dan meninggalkan harapan palsu di tengah-tengah seorang lelaki. Mengapa memanipulasi orang yang baru-baru ini sayang kepada anda? Jangan cedera dia.

Bergerak ke hadapan

Kesalahan masa lalu boleh diperbetulkan jika kita bercakap dengan orang yang kita telah tersinggung. Ingatlah masa lalu dalam perhubungan tersebut, dan jika anda melemparkan seseorang dengan teruk atau menolak tindak balas kasar terhadap perasaan lelaki yang tidak bernasib baik, masuk akal untuk meminta pengampunan dan menyerahkan sendiri halaman kehidupan anda.

Bagaimana untuk bertahan perpisahan?

Lagipun, perniagaan yang belum selesai dan bayang-bayang masa lalu tidak dapat membenarkan anda terjun ke dalam hubungan romantis yang baru. Setiap pemisahan beruang dalam permulaan sesuatu yang baru. Siapa pun yang menjadi pemula jurang, adalah perlu untuk bereaksi positif kepada keadaan.

Boleh benar-benar "orang" anda berjalan di jalan-jalan di suatu tempat berhampiran, dan anda melakukan perkara yang betul, melepaskan dia tempat di sebelahnya.

Tempoh peralihan harus dirawat dalam kes yang paling teruk, sebagai penyakit yang mudah, yang cepat menguap.

Dia akan digantikan dengan hari yang cerah dengan kenalan, impian dan rancangan baru.

Pelan Tindakan

Anda telah memutuskan bahawa hubungan itu menjadi usang, tetapi anda tidak memahami sepenuhnya bagaimana untuk berpisah dengan seorang lelaki. Sebelum anda memulakan perbualan, fikirkan tentang apa yang akan anda katakan, dalam persekitaran apa dan bagaimana anda akan bertindak balas terhadap emosinya.

Perlu diberi perhatian kepada beberapa perkara:

 • tanya diri anda, adakah anda 100% yakin bahawa anda ingin memecahkan hubungan anda dengan seorang lelaki, kerana kemungkinan besar tidak akan menjadi jalan ke belakang;
 • jika jawapannya adalah positif, tentukan di mana dan bila anda akan bercakap dengan pemuda itu;
 • adalah lebih baik untuk mengelakkan tanda tempat: kedua-dua anda akan tidak selesa dan tidak selesa jika perbualan berlaku, sebagai contoh, di tempat tarikh pertama anda;
 • cuba untuk memilih masa yang tepat apabila anda berdua berada dalam keadaan tenang, masalah lain tidak menimbulkan masalah kepada anda; di sebelah anda tidak ada syarikat rakan yang bising (ia sangat tidak menyenangkan bagi mereka yang berada di sekeliling ketika pasangan itu mula mengetahui hubungannya dengan minda semua orang);
 • boleh dijelaskan di beberapa tempat awam yang neutral - kafe atau taman; jadi anda meninggalkan manusia untuk mengundurkan diri, tetapi di rumah dan sendirian ada keadaan yang sangat janggal;
 • seperti yang dengan tenang dan jelas, terangkan kepada anak muda mengapa anda berpisah, yang menjadi sebab keputusan seperti itu radikal;
 • Kasihan adalah bukan pembantu yang terbaik dalam keadaan ketika memecahkan hubungan; adalah lebih baik untuk bercakap dengan yakin dan tegas, tidak memberi ruang untuk tafsiran yang samar-samar tentang apa yang telah dikatakan (jika gadis itu terlalu lembut dan peduli, lelaki itu hanya akan memutuskan bahawa dia bermain dengannya, tetapi tidak lebih);
 • jangan terputus dari baris utama: jangan mula bercakap panjang mengenai keadaan di tempat kerja atau berita di universiti - jika anda memutuskan perbualan yang sukar, bertindak tegas;
 • Lebih baik jika gadis itu tidak meninggalkan sebarang keluhan di dalam hatinya dan dengan tulus ingin lelaki muda itu mendapat separuh kedua yang layak;
 • jangan menyalahkan seluruh lelaki, dan walaupun dia telah melakukan perbuatan yang tidak boleh dimaafkan, lebih baik cuba melupakannya, jangan membuang muka;
 • melupakan bagaimana untuk mengelakkan perbualan tete-a-tete: sangat hodoh dan sangat salah untuk menulis SMS atau e-mel perpisahan, mempunyai keberanian untuk melihat mata lelaki itu dan memaklumkannya tentang keputusan mereka.

Sekiranya anda melakukan semuanya dengan baik, seorang lelaki muda akan berdamai dengan keputusan anda dan akan berterima kasih atas kebijaksanaan dan perhatiannya terhadap perasaannya.

Mungkin anda akan kekal berteman. Walau apa pun, anda dengan yakin boleh melangkah ke dalam kehidupan baru tanpa meninggalkan perniagaan yang belum selesai pada masa lalu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

66 − = 60