Cinta yang tidak berbaloi | pangudownloads.com
Psikologi

Cinta yang tidak berbaloi

Dalam kehidupan, terdapat masalah yang sangat berbeza dengan orang yang anda sayangi, termasuk perpisahan atau kehilangan. Tetapi apabila cinta tidak diselesaikan, masalah menjadi agak pelik - seolah-olah anda kehilangan sesuatu yang, sebenarnya, anda tidak pernah mempunyai.

Berikut adalah beberapa perasaan yang menyakitkan yang dialami oleh pencinta tidak berpuas hati:

Cinta yang tidak berbaloi
  •  ketidakadilan - objek cinta mengabaikan perasaan yang paling tulus;
  • Harapan yang dikhususkan - secara rohani sudah ada dengan yang dicintai, tidak mendapat jawapan dalam realiti;
  • penghinaan - orang yang tidak disukai enggan berkomunikasi atau, paling buruk, menghina perasaan.

Cinta cat dalam imaginasi gambar masa depan yang indah, tetapi sebenarnya ia boleh berlaku bahawa anda tidak akan bersama.

Sebagai contoh, orang yang dikasihi sudah mempunyai seseorang atau dia tidak boleh diakses oleh anda (atas pelbagai sebab). Bagaimana hendak menyingkirkan cinta yang tidak berakhlak, jika anda menyedari bahawa tidak ada cara lain?

Cinta tanpa alasan: bagaimana untuk bergerak ke hadapan

Langkah pertama yang akan membantu mengatasi cinta yang tidak dituntut adalah memahami dan menerima perasaan anda supaya anda dapat melupakannya kemudian. Walaupun sampai sekarang anda telah bersembunyi dari orang lain dan dari diri anda bahawa anda sedang jatuh cinta, sekarang adalah masa untuk menjadi sedikit sendirian dengan pemikiran dan perasaan anda.

Cuba cari jika terdapat masalah sedemikian. Lagipun, bermain-main dan tidak mendapat tarikh dan juga terpesona dengan kemunculan beberapa lelaki lain. Cinta yang paling terang berlalu dengan cepat, dan tidak bermakna bahawa anda terperangkap dalam perasaan tidak berbelah bahagi.

Sekiranya sukar untuk membawa pemikiran anda dengan teratur, maka anda boleh mencuba untuk menulisnya secara bertulis. Apabila seseorang mengulangi teks, persepsi logik dimasukkan, dan anda dapat memahami perasaan anda dengan lebih baik.

Setelah datang kepada kesimpulan yang mengasihi anda masih terperangkap, ozvuchte diri saya di cermin dan menerima keadaan tanpa kebencian dan kebencian - hanya mengakui hakikat dan berfikir, bagaimana untuk terus hidup cinta tidak berbalas.

Perbualan terhadap jiwa akan membantu untuk berteman

Seterusnya, anda boleh melakukan perbuatan yang anda malu sekarang, tetapi pada waktunya ia akan menjadi contoh peribadi anda tentang tingkah laku yang matang dan keikhlasan.

Beritahu orang apa sebenarnya yang anda alami dan bagaimana anda mengalaminya. Tujuan komunikasi semacam itu tidak semestinya untuk mendapatkan peluang untuk timbal balik.

Anda perlu membuka, kerana harapan dan penderitaan anda akan lambat laun - pada masa anda tidak akan mengawal keadaan. Dan apa yang boleh menjadi lebih teruk daripada ketegangan, teka-teki dan gosip yang mungkin muncul di sekeliling anda dan orang yang anda sayangi?

Apa yang anda perlukan untuk perbualan sedemikian? Sikap yang sesuai - apabila anda yakin bahawa pasangan anda tidak akan bekerja, dan ingin mengatasi keadaan antara anda berdua. Adalah penting bahawa orang yang anda jatuh cinta dengannya adalah bijak dan mencukupi, jika tidak reaksi negatifnya boleh membahayakan anda.

Kelebihan besar perbualan terang adalah hakikat bahawa anda tidak akan menyesal peluang yang hilang untuk sepanjang hidup dan kembali ke masa lalu, mental mengambil lebih banyak pengiktirafan perkataan. Mungkin anda akan kekal rakan-rakan, sudah tentu, apabila akhirnya mencari jalan untuk mengatasi cinta tidak berbalas.

Berikut adalah beberapa petua mengenai bagaimana untuk mengatasi perasaan bahawa anda telah gagal:

Cinta yang tidak berbaloi
  • sentiasa mengingatkan diri anda bahawa tidak mustahil untuk membuat seseorang suka, jadi anda tidak bersalah terhadap keadaan;
  • kadang-kadang dengan cara hubungan halangan-halangan yang tidak boleh dihapuskan, dan ia tidak kekalahan peribadi anda, dan fakta mudah, sebagai contoh, anda dan kekasih anda tidak serasi dalam alam semula jadi;
  • hentikan pemikiran bahawa anda mengawal keadaan - dengan perasaan orang lain angka ini tidak akan lulus, tidak ada yang pernah dapat memaksa untuk mencintai;
  • bertarung dengan tabiat menafikan segala-galanya - kesan sampingan yang diamati oleh hampir semua pencinta yang tidak bersekolah;
  • Kenal pasti dan elakkan kekurangan anda, seperti penampilan yang tidak diingini, kebiasaan mengadu, kecurigaan.

Pada masa yang sama, tidak cuba untuk memecahkan sendiri demi keutamaan seseorang: Warna rambut atau bentuk payudara - ini bukan salah, tetapi data anda, dan yang sama terpakai kepada tabiat anda yang baik, terutamanya gerak isyarat, cara ketawa dan citarasa muzik.

Selalunya belajar tentang keutamaan seseorang yang disayangi, wanita cenderung menyesuaikan diri dengan corak cita rasa dan menderita ketika ini tidak mungkin.

Ingat bahawa walaupun anda berpura-pura menjadi berbeza, sesetengah orang yang anda pilih akan mengetahui mengenainya dan tidak akan senang - anda akan kehilangan hubungan sedemikian. Sebagai diri anda bukan sahaja mudah, ia akan menjimatkan banyak masa dan tenaga.

Bagaimana hendak menjauhkan diri dari objek cinta anda

Anda memerlukan jarak yang akan melindungi anda dari pengalaman baru. Sentiasa melihat sebelum orang yang dikasihi, anda mendapat dilampirkan kepadanya lebih: bunyi suaranya, kelihatan, yang jadi rayuan kepada anda, ketenangan dan rasa humor - keseluruhan set kualiti yang individu akan menyerang anda lagi dan lagi, memberitahu bahawa anda telah mendapat seorang found .

Kegilaan ini perlu dihentikan. Tetapi bagaimanakah seseorang dapat melupakan cinta yang tidak dapat ditarik dan membuang obor nafsu dari kepala? Anda perlu mengawal keinginan anda untuk menikmati objek cinta dan berhenti melihat dan bercakap dengannya.

Adakah mereka jatuh cinta dengan kawan? Terangkan kepadanya dan bergerak secepat mungkin. Jika anda mahu menyimpan persahabatan, atau takut untuk menyakiti perasaannya persahabatan, mengurangkan komunikasi pada tahap minimum dan mental melindungi diri mereka daripada memikirkan dia sebagai seorang lelaki.

Adakah anda belajar atau bekerjasama? Lakukan yang terbaik untuk memberi tumpuan kepada tugas dan tanggungjawab anda. Dalam kes yang paling melampau, anda perlu berfikir tentang memindahkan ke kumpulan latihan yang lain atau tentang mengubah tugas anda. Elakkan bercakap dengan objek cinta anda tentang kehidupan seharian, dan jika perlu, bincangkan secara ringkas perkara itu, tanpa beralih kepada pertunangan atau perbualan biasa.

Bekerja dengan rasa percaya diri

Cinta yang tidak berbaloi

Cinta yang tidak dituntut sangat meremehkan harga diri. Tugas anda adalah untuk mengambil minda anda dari pengalaman dan pada masa yang sama mencari hobi baru untuk diri anda sendiri. Cuba ubah sesuatu dalam penampilan anda: pewarna rambut anda dalam warna yang berbeza, buat perm, pilih pakaian dengan gaya baru. Anda juga boleh terlibat dalam pembangunan fizikal - sukan akan membantu memuatkan badan dan mengalihkan perhatian anda dari pemikiran yang sedih.

Idea untuk membuat kenalan baru, dengan siapa anda tidak akan bermain novel.

Anda boleh mencari organisasi sukarela dan membantu orang yang memerlukan.

Anda akan bertemu orang yang rajin dan tidak tertarik, yang akan memberi manfaat kepada pemulihan anda selepas tekanan. Kursus masakan dan studio teater juga baik - terdapat banyak individu kreatif yang boleh menjangkiti dengan inspirasi mereka dan membantu untuk membuka potensi mereka.

Mungkin anda tidak boleh mencintai orang lain minggu depan - memberi diri anda masa untuk sembuh sepenuhnya dari kecintaan. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa anda tidak akan menyukai orang lain lagi.

Luangkan masa dengan rakan-rakan, keluarga anda, belajar bersendirian dengan anda tanpa rasa takut, yang akan kembali memikirkan cinta anda yang tidak berpuas hati. Sikap tegas dan tindakan yang tepat akan membantu anda mengelakkan kemarahan pada lelaki dan memulihkan ketenangan jiwa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1