Perkahwinan sivil: semua kebaikan dan keburukan | pangudownloads.com
Psikologi

Perkahwinan sivil: semua kebaikan dan keburukan

Dalam kehidupan setiap pasangan yang bahagia, cepat atau lambat saat ini ketika mereka tidak cukup hubungan gula-gula-bouquet. Mereka mahu berkongsi satu meja, katil dan rumah. Tetapi belia moden tidak tergesa-gesa untuk meletakkan cap dalam pasport. Mereka mendapati alternatif - perkahwinan sivil. Sebelum bergegas ke kolam, mari kita analisis semua kelebihan dan "perangkap" bentuk hidup ini.

Kebaikan perkahwinan sivil

Perkahwinan sivil: semua kebaikan dan keburukan
  • Anda boleh lebih mengenali orang yang anda anggap pasangan anda untuk memastikan bahawa anda adalah betul untuk satu sama lain. Kehidupan bersama adalah ujian yang serius. Hidup di bawah satu bumbung, orang tidak boleh lama berpura-pura dan memainkan peranan orang lain. Oleh itu, semua kekurangan dapat dilihat, seperti di telapak tangan anda. Orang yang ideal tidak wujud, dan bersekedudukan akan membantu menentukan sama ada anda sudah bersedia untuk menerima kelemahan pasangan anda atau tidak membuang masa pada hubungan sia-sia.
  • Kehidupan bersama memberikan peluang untuk melihat kebolehpercayaan bahagian anda. Psikologi perkahwinan sivil mempunyai ciri: walaupun hidup kini sudah biasa, ilusi kebebasan kekal. Oleh itu, jika pada setiap pertengkaran pasangan itu mula menjerit bahawa dia adalah seorang yang bebas dan tidak berhutang kepada sesiapa pun, ia patut dipikir. Mungkin terlalu awal baginya untuk mengambil tanggungjawab untuk keluarga.
  • Bersekedudukan sebagai ujian litmus menunjukkan persamaan atau perbezaan pandangan anda tentang anggaran keluarga. Pengagihan kewangan merupakan komponen penting dari mana-mana keluarga. Perbalahan antara rakan-rakan dalam isu ini sangat sering menyebabkan ketidakpuasan, dan kemudian berpisah. Oleh itu, "di pantai" menetapkan peraturan yang akan membantu anda menguruskan wang supaya tiada tuntutan bersama.
  • Perkahwinan sivil: semua kebaikan dan keburukanTidak perlu membahagikan harta benda. Pasangan tahu bahawa sekiranya berpisah, mereka akan tetap sama, dengan apa yang mereka datangi. Ini menjimatkan sel-sel saraf dan sangat menenangkan apabila anda ingin membuat pembelian yang mahal.
  • Jika anda memenuhi cinta sejati atau hanya memahami bahawa anda tidak sesuai bersama, anda tidak perlu mengambil bahagian dalam proses perceraian yang tidak menyenangkan dan menjalankan pembahagian harta. Hanya cukup untuk mengumpul beg dan pergi. Banyak keluarga dengan setem dalam pasport mereka terus hidup "daripada tabiat" untuk mengelakkan pita merah.
  • Orang yang tidak didaftarkan secara rasmi, adalah "dalam keadaan baik." Mereka cuba menyokong romantik, mengejutkan pasangan, menyebabkan dia kagum. Pasangan suami isteri melihat satu sama lain berbeza daripada suami dan isteri rasmi, yakin bahawa sekarang separuh tidak akan pergi ke mana-mana sahaja.

adakah ada kelemahan?

Sudah tentu. Dan ramai yang percaya bahawa terdapat lebih banyak daripada plus. Mereka berkaitan dengan isu perundangan. Pasangan yang mengamalkan perkahwinan sivil adalah tidak dilindungi secara sah.

Perkahwinan sivil: semua kebaikan dan keburukan

Jika rakan sebilik tiba-tiba meninggal dunia, keluarga terdekat akan menuntut hartanya. Dan anda perlu membuktikan perkara-perkara yang jelas: bahawa anda tinggal di bawah bumbung yang sama dan menjalani kehidupan bersama dengannya, dan oleh itu juga berhak mewarisi. Kadang-kadang litigasi berterusan selama bertahun-tahun.

Bagi ramai wanita, perkahwinan sivil menjadi eksperimen yang membawa bencana. Ini disebabkan hakikat yang baru dibuat "Isteri" menjangkakan dari kesatuan ini sama seperti yang sah. Tetapi "Suami" sering menganggap dirinya orang bebas dan hanya bermain dalam keluarga. Lama kelamaan, perhubungan sedemikian terhenti untuk mengikatnya, dan pada pemilihan gundik yang sedikit, dia sudah bersedia untuk memecahkannya.

Di samping itu, perkahwinan sivil dalam kod keluarga Persekutuan Rusia adalah kesatuan yang didaftarkan secara rasmi. Semua yang lain hanya bersekedudukan.

Sebelum tiba, pasangan perlu membincangkan semua butiran kehidupan keluarga mereka, berkongsi rencana untuk masa depan. Ini akan membantu untuk meletakkan segala-galanya di tempatnya. Ia tidak perlu disebarkan, lebih jujur ​​untuk menyatakan pandangan anda, maka tidak mengalami kekecewaan yang teruk.

Apa yang perlu dilakukan dengan kanak-kanak biasa?

Perkahwinan sivil: semua kebaikan dan keburukan

Seorang wanita selepas memisahkan risiko untuk menjadi ibu tunggal, jika bapa tidak mengenali anaknya. Seorang suami awam menyedari ketidakteraturan seorang wanita di pihak undang-undang, jadi dia boleh "mengayunkan hak-hak". Agar tidak kehilangan bantuan dan memberi anak peluang untuk menuntut harta bapanya, perlu menandakannya dalam sijil kelahiran.

Perlu diingatkan bahawa kanak-kanak yang dilahirkan dalam perkahwinan sivil mempunyai hak yang sama untuk tunjangan.

Ini adalah kes jika ibu bapa telah mengiktiraf bapa selepas menerima sijil kelahiran. Jika tidak, ibu perlu mendapatkan pengakuan bertulis peribadi daripada beliau. Adalah lebih mustahak untuk membuat persetujuan mengenai bayaran tunjangan, di mana semua syarat akan ditetapkan: terma pembayaran, amaun, tanggungjawab untuk pembayaran tidak, dan lain-lain.

Mengamati contoh perikatan itu, kanak-kanak dapat mencari hubungan seperti norma, dan mereka juga tidak mahu menandatangani. Ibu bapa perlu memikirkan sumbangan rohani yang mereka buat kepada kehidupan dewasa anak mereka.

Bagaimana untuk melindungi harta anda?

Perkahwinan sivil: semua kebaikan dan keburukan

Dalam masyarakat moden, sivil dipanggil perkahwinan, apabila pasangan itu tidak dicat. Tetapi, menurut undang-undang, kesatuan itu dianggap bersekedudukan. Persekutuan Rusia tidak menyediakan keluarga seperti itu dengan perlindungan undang-undang. Bersekedudukan bukanlah asas untuk berkongsi apa yang telah diperoleh. Semua harta yang dibeli adalah hak milik satu pasangan dan yang kedua tidak mempunyai hak kepadanya.

Walaupun perabot, peralatan atau benda lain diperoleh secara bersama, mereka tidak menggunakan rejim harta bersama. Oleh itu, pasangan itu boleh memperoleh harta mengikut saham, mengesahkannya dengan cara dokumentari.

Maka akan lebih mudah untuk menjalankan pembahagian harta yang diperolehi dengan persetujuan. Sekiranya pendapat berbeza, maka pertikaian diselesaikan berdasarkan norma mengenai pemilikan bersama.

Peguam menegaskan bahawa mereka sering didekati oleh jiran yang tidak berpuas hati, jadi kebaikan dan keburukan perkahwinan sivil harus dianalisis sebelum anda memutuskan untuk hidup bersama. Ini akan membantu mengelakkan banyak masalah.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 4 =