psychologie

“Balzac Age” is hoeveel?

Als het gaat om de leeftijd van vrouwen, wordt een ongeschreven regel van het gebruik van hints, allegorieën en metaforen van kracht. Een dergelijk onderwerp wordt ongeschikt geacht voor discussie en een directe aanwijzing van de figuur wordt beschouwd als tactloos en onwetend van de spreker. Een gemeenschappelijke ironische uitdrukking over de dame van de Balzac-leeftijd plaatst de gesprekspartner soms in een impasse. Wat kan als zodanig worden beschouwd, om jezelf niet te schande te maken in een gesprek en tegelijkertijd niet te kwetsen voor het leven?

Hoe heeft de uitdrukking

"Balzac Age" is hoeveel?

Hoe ouder een vrouw wordt, hoe scherper ze reageert op de meest onschuldige herinneringen van haar afgelopen jaren. Zelfs op haar eigen verjaardag, vermijdt ze toe te geven hoeveel ze al heeft volbracht - "opnieuw vijfentwintig."

Vandaar het begin van een hardnekkige traditie van het beschrijven van het aantal jaren dat in milde bewoordingen werd geleefd. Dit gebeurde vele decennia geleden, toen de uitdrukking over de dame van het Balzac-tijdperk zich verspreidde.

De Franse schrijver Honore de Balzac kon niet raden welk pad werd voorbereid op zijn naam toen hij zijn verhaal "A Thirty Year Woman" publiceerde.

Zijn karakter werd een Française, een persoon met een ontwikkeld karakter, die haar eigen oordelen had over het leven en zocht naar vrijheid en onafhankelijkheid. Gezien dit het belangrijkste kenmerk van een volwassen dame, hebben liefhebbers van Franse klassiekers deze term witgewijs toegemeten aan alle vrouwen van in de dertig.

In de Russisch-sprekende omgeving in de twintigste eeuw werd de uitdrukking stabiel en niet meer dan 30 jaar lang aangeduid.

Moderne interpretatie

In de loop van de tijd veranderde de populaire uitdrukking de oorspronkelijke betekenis. In de moderne samenleving kijken ze op hun dertigste niet langer naar de volwassenheidslijn.

Dit is niet in overeenstemming met de stadia van het leven van een vrouw in de samenleving van de XXI eeuw: onderwijs, werkgelegenheid, de eerste successen in zijn carrière ... Daarnaast is het lang zoeken naar een geschikte partner te leggen emotionele volwassenheid en moederschap

"Balzac Age" is hoeveel?

Nu zal niemand een dertigjarige Balzac bellen, en dat klopt.

In de moderne wereld is dit waarschijnlijker na de veertig, en het is voor zo'n dame dat deze uitdrukking vandaag de dag gerechtvaardigd kan worden.

Bovendien, in een welwillend gesprek, zelfs voor de ogen, aarzelen onze mensen nog steeds een hint op de afgelopen jaren. Vandaar een andere vorm van gebruik van de zin - ongeveer 50-55 jaar, dat is wanneer de uiterlijke tekenen van veroudering al te voor de hand liggend zijn en het recht geven om bescheiden de jaren te oordelen.

Hoe te reageren als je "een vrouw van Balzac's leeftijd" werd genoemd

Het is onmiddellijk noodzakelijk om voor jezelf de vraag te beantwoorden: was de geïnterviewde van plan je te beledigen? Als het antwoord positief is, ga dan door met deze mededeling is het niet waard. Doe niet alsof je de hoongelachen in de toon niet hebt opgemerkt, de beledigende woorden niet hebt gehoord en de hint niet hebt begrepen.

In ieder geval, de persoon, vooral als het een man is die deze uitdrukking gebruikt om in verlegenheid te brengen of te vernederen de vrouw, stelt zich in een kwaad daglicht - conclusies trekken en breng gemeenschap met Hem tot een minimum.

"Balzac Age" is hoeveel?

Als u de uitdrukking "middelbare leeftijd" mensen die niet tegen u is niets mis mee gebruikt, kunt u een poging om zijn teleurstelling in het gesprek of wrok te verbergen te maken.

Denk na over het feit dat het beeld van "vrouwen-bessen" veel sterker is vastgezet in de hoofden van onze landgenoten, en om te benadrukken in gesprek volwassenheid, ervaring, wijsheid en bovenal, vrouwelijkheid bloeiende zou kunnen zijn voor het enige doel van uw gesprekspartner.

Het meest effectieve wapen tegen angst voor cijfers in het paspoort is vertrouwen in de aantrekkelijkheid en een duidelijke levenspositie. Na 35-40 jaar voor een vrouw is heel belangrijk een goed verzorgd en nauwkeurig uiterlijk, smaakvolle kleding en een rustige houding.

Als je in deze richting werkt, krijg je meer vertrouwen en bescherming tegen angst voor spot over de jaren. Leer jezelf op elke leeftijd waardig te presenteren, en kritiek zal je onder geen enkele omstandigheid pijn doen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 + 4 =