Geheimen van persoonlijke groei, of hoe te beginnen met het veranderen van je leven | pangudownloads.com
psychologie

Geheimen van persoonlijke groei, of hoe te beginnen met het veranderen van je leven

Als je goed kijkt, zijn er maar heel weinig mensen die tevreden zijn met hun positie. Bewust of onbewust streven we er allemaal naar de verveelde last van problemen kwijt te raken en proberen we anders, gelukkiger, met succes en met vertrouwen in de toekomst te leven.

Geheimen van persoonlijke groei, of hoe te beginnen met het veranderen van je leven

Het is duidelijk dat dit onze eigen inspanningen vereist, anders zal ons leven veranderen in een reeks oncontroleerbare gebeurtenissen die leiden van vrede en welvaart.

De beste veranderingen zijn die die u door uw werk hebt bereikt. Ze inspireren vertrouwen in zichzelf en duwen naar nieuwe prestaties.

Het geheim, hoe je je leven volledig kunt veranderen, is om vanuit het kleine te beginnen, vanaf de plek waar je nu bent.

Neem het leven volledig

Ongeacht hoe graag we willen dat alles volgens ons scenario verloopt, het leven blijft onvoorspelbaar en biedt ons verrassingen. Hoe kan dit niet irriteren? Wanneer plannen instorten, ondanks het feit dat je alles hebt bedacht en voorbereid, is de gebruikelijke reactie woede en teleurstelling.

Dergelijke gevoelens verminderen onmiddellijk de toon en duiken in tot hulpeloosheid. Maar als je bezwijkt voor destructieve boosheid en nutteloze grieven over het lot, dan zal de weg naar geluk gesloten zijn. Hoe om te gaan met moeilijkheden en uw actieve principe niet te verliezen?

Het advies van mensen die hun leven hebben veranderd, is door het te accepteren zoals het is, zonder energie te verspillen om gebeurtenissen te weerstaan ​​die je niet kunt veranderen.

Het leeuwendeel van onze krachten gaat de echte obstakels niet overwinnen, maar onze onwil om nieuwe, onplezierige omstandigheden aan te nemen. Maar hoe verander je de houding ten opzichte van het leven, als je gewend bent om alles op een rij te vechten?

De behoefte om alles te beheersen, wordt sinds mensenheugenis in een persoon gelegd, tegelijk met de vorming van het karakter. En heel weinig mensen leren hun energie te sparen, onnodige strijd weg te gooien en zich te concentreren op wat echt kan veranderen.

Je kunt pas een nieuw leven beginnen door je levenshouding volledig opnieuw te beoordelen en te hebben besloten flexibeler te zijn in veranderende omstandigheden.

Open het onbekende

Geheimen van persoonlijke groei, of hoe te beginnen met het veranderen van je leven

De wens om radicaal te veranderen ontstaat vaak met een gebrek aan nieuwe indrukken en emotionele vermoeidheid. Iedereen kent waarschijnlijk de staat van onverklaarbare verveling als je op de machine woont.

Van de goede weg af gaan is eenvoudig, in werkelijkheid is het erg moeilijk voor ons om onze dagelijkse routines te herstructureren vanwege het schijnbare gemak van bekende zaken en omstandigheden.

Psychologen hebben ontdekt dat, aan de ene kant, wordt de actie iedere dag herhaald inspireren vertrouwen en geven een gevoel van comfort, maar aan de andere kant, we betalen voor het comfort van een hoge prijs - het verlies van de mogelijkheid om verrast te worden en te genieten van nieuwe elke dag.

Allereerst is het noodzakelijk om onnodige gewoonten te controleren. De techniek is eenvoudig en herinnert aan de principes van time management:

 • houd gedurende minstens een week focus op wat je doet, leid een notitieblok waarin je al je acties kunt neerschrijven, zelfs als ze meerdere keren per dag worden herhaald;
 • stel jezelf altijd een vraag - wat doe ik nu? Dit zal helpen om te begrijpen waar u uw tijd en energie doorbrengt, die zo tekortschiet in de implementatie van de gewenste veranderingen;
 • inefficiënte schema's vernietigen: is er behoefte aan wat u elke dag een uur of langer aan het doen bent?
 • omdat je hebt gestopt met het oefenen van verouderde gewoonten, bedenk wat je terug wilt brengen in je leven.

Meestal kan iemand in een staat van diepe verveling en vermoeidheid uit het grijze dagelijkse leven niet duidelijk aangeven wat de nieuwkomer zou zijn die hij wilde doen. Het nieuwe blijft dus voor veel mensen gewoon een abstract woord.

Als je niet weet wat je wilt, bekijk dan wat er om je heen gebeurt en begin alles te proberen, iets wat je zeker zal plezieren.

En dan moet je nog een tip toepassen: haast je niet om mensen rond deze tijd te vertellen wat je hebt gedaan. Het valt op dat nieuwe ideeën, nieuwe dingen en veranderingen voor het beter hun magische kracht verliezen, als buitenstaanders worden genomen om hen zo en zo te beoordelen.

Houd uw oplossing voorlopig geheim.

Beweging alleen vooruit

Geheimen van persoonlijke groei, of hoe te beginnen met het veranderen van je leven

Stagnatie heeft een negatief effect op onze creativiteit en verlaagt de stemming. Merk je op dat er niets in het leven gebeurt? Denk aan het oude gezegde dat water niet onder een leugenachtige steen stroomt.

U bent op zoek naar hoe u uw leven kunt veranderen, maar als u zich in het moeras van het dagelijks leven bevindt, is het enige wat u wilt liggen en wat meer uitrusten.

Wees voorzichtig: deze schijnbare vrede is een valstrik! Een echte vakantie is anders dan een gebeeldhouwde bank, die je alleen een nieuwe ronde van vermoeidheid en depressie kan geven.

De moderne psychologie heeft manieren heroverwogen om vrede te bereiken voor de westerse mens.

En als de oude praktijk van yoga, zoals bel ons in de lotushouding te staan ​​en in stilte wachten tot verzoening, de nieuwe aanpak van de artsen, het opslaan van beroemdheden uit Hollywood van de rand van een depressie - het is een actieve stimulering van alle zintuigen, en de bevrijding door middel van beweging.

Manieren om zich te ontdoen van verstijving zwaartekracht en onwil om verder te gaan:

 • emotionele dansen - in een sectie of thuis op muziek, wanneer niemand je ziet; de dans maakt je vrij van het verleden en voelt je echt;
 • kruiden in voedsel: wetenschappers hebben bevestigd dat bepaalde soorten pepers en kruidnagel, kaneel en gember om de geest te stimuleren en helpen om nog meer doorslaggevend, actief en moedig te worden;
 • lange wandelingen in een snel tempo - zoek een bedrijf of verplaats jezelf; tijdens het lopen, denk na over je vooruitgang in het leven, perfecte plannen voor de toekomst, want het is bewezen dat wandelen de denkprocessen verbetert;
 • doe afstand van oude dingen, gooi alle rommel weg die je verhindert de nieuwe gewenste veranderingen tot leven te brengen.

Al deze vier eenvoudige acties kunnen je van de doodlopende weg helpen raken en je inspireren tot de volgende stappen, hoe je het leven ten goede kunt veranderen.

Zoek naar een positieve impuls

De alarmen van het dagelijks leven ontnemen krachten en zijn de boosdoeners van neurosen, en ontnemen ons de mogelijkheid om in de gekozen richting te handelen. Maar heel weinig mensen begrijpen dat de meeste van deze angsten onszelf aantrekken met behulp van onze gedachten en woorden.

Denk na over je alledaagse zinnen:

 • dingen zijn niet erg goed;
 • Ik kan niet goed overweg;
 • Ik voel me slecht;
 • geduld is niet genoeg;
 • je begrijpt het niet;
 • Ik voel je hulp niet;
 • Ik heb het te druk;
 • Ik ben geen achttien meer;
 • Ik ben niet zeker;
 • Ik kan het niet aan;
 • Ik kan niet afvallen (stoppen met roken, werk vinden);
 • niemand luistert naar mij ...

Herhaling van hetzelfde elke dag, we programmeren ons over deze situatie, hoewel het lijkt alsof we het het minst willen.

Amerikanen hebben lang geformuleerd "wet van aantrekking"Volgens ons komt in ons leven precies datgene wat we het meest denken - angsten nemen toe, angsten komen uit, wat vervelend wordt, wordt meer.

Als je twijfelt of je je gedachten kunt veranderen, je leven kunt veranderen, lees dan de verhalen van beroemde mensen die dit principe gebruiken in onze tijd. Groot voordeel kan worden gebracht door boeken over hun eigen ervaringen en de verhalen die ze hebben verzameld en die je leven zullen veranderen.

Uit de eerdere verklaringen van denkers bevrijd, bevestigt ook deze ervaring. Bijvoorbeeld Aristoteles zei: "Je krijgt vast wat je verwacht". Het is geweldig, maar wat als we alleen op slechte dingen wachten en negatief reageren op alles wat er gebeurt en eindeloos klagen en chagrijnig zijn?

Geheimen van persoonlijke groei, of hoe te beginnen met het veranderen van je leven

De kracht die verandering bevordert, volgens het concept van positief denken, reageert op je gedachten, dat wil zeggen, hun emotionele kleur - negatief of positief.

Probeer het voor een maand om hun gedachten te formuleren op nieuwe manieren, zich te onthouden van kritiek en weinig vleiende opmerkingen van anderen, en niet tot gesprekken over ziekten, armoede en het onvermogen om iets te veranderen te ondersteunen.

Klaag niet ook. Stel je in plaats daarvan voor dat alles is wat je wilt, en je hebt je gekoesterde doel bereikt.

Een andere praktische manier om iets goeds aan te trekken is door een golf van aangename emoties op te vangen, je toestand in jezelf te herinneren en het vaker te reproduceren zonder hulp van buitenaf.

Discipline van je denken, negeer negatieve gedachten en zinsneden, leer vechten voor iets dat de moeite waard is, bijvoorbeeld om te beginnen, voor je goede humeur. Je zult een andere persoon worden en veranderingen ten goede zullen komen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

54 + = 56