Gevolgen van onbeschermde geslachtsgemeenschap | pangudownloads.com
psychologie

Gevolgen van onbeschermde geslachtsgemeenschap

Spontane seks is vaak de oorzaak van de opkomst van verschillende soorten problemen, variërend van ongewenste zwangerschappen en eindigend met de ontwikkeling van seksueel overdraagbare aandoeningen. Uiteraard is geslachtsgemeenschap een integraal onderdeel van het menselijk leven, maar onbeschermde seks brengt veel gevaren met zich mee, die in dit artikel zullen worden besproken.

Onbeschermde seks: wat is dit?

Gevolgen van onbeschermde geslachtsgemeenschap

Over het algemeen wordt onbeschermde seks bij de meeste mensen geassocieerd met een informele band met een weinig bekende partner. Spontane copulatie kan echter voorkomen bij een getrouwd stel dat meer dan een jaar samenleeft.

Dit neemt in ieder geval de negatieve gevolgen die de gezondheid van beide partners kunnen beïnvloeden niet weg. In het geval van een onbeschermde handeling, wordt geen enkele barrière gebruikt om zwangerschap en infectie met seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen.


Het anticonceptiemiddel kan zijn:

 • mannelijke en vrouwelijke condooms;
 • hormonale preparaten;
 • een vaginaal latex diafragma of een spiraal.

Bovendien lopen meisjes die geen fysieke intimiteit hebben ervaren een risico. Tegelijkertijd kunnen ze, samen met de geneugten van de eerste seksuele ervaring, veel onverwachte en zeer onaangename verrassingen krijgen in de vorm van seksuele infecties.

Wat kunnen de gevolgen zijn?

Tijdens onbeschermde geslachtsgemeenschap kunnen mensen niet alleen worden ingesloten door seksueel overdraagbare infecties (venerische infecties), maar ook door andere soorten ziekten. Zowel die als anderen, gynaecologen noemen SOA’s – seksueel overdraagbare aandoeningen. Als u op zoek bent naar spontane copulatie, een huiduitslag of een soort ongemak in de geslachtsdelen vindt, raadpleeg dan een arts.

Tot infecties die in theorie kunnen worden ‘opgepikt’ onder een onbeschermde handeling, zijn onder meer:

 • hepatitis B en C;
 • pappilomavirus;
 • syfilis;
 • trichomoniasis (gonorrheal abces);
 • coognathic molluscum;
 • AIDS;
 • ureaplasmosis.
Gevolgen van onbeschermde geslachtsgemeenschap

Op deze lijst van alle besmettelijke verrassingen houdt niet op, aangezien de moderne geneeskunde ten minste 20 seksuele ziektes heeft, die kunnen worden opgepakt zonder enige vorm van bescherming.

Bovendien moeten vrouwen begrijpen dat geslachtsziekten bij mannen vaak niet worden gemanifesteerd en in een latente toestand blijven. Echter, de vrouw, “Award” ziekte, realiseert snel dat er iets is misgegaan met haar lichaam.

Wat zijn de symptomen van SOA’s?

Na spontane gemeenschap moet u een specialist raadplegen als u de volgende symptomen ervaart:

Gevolgen van onbeschermde geslachtsgemeenschap
 • de geslachtsdelen begonnen te zwellen;
 • van de geslachtsorganen verschenen vreemde afscheidingen;
 • ongemak in de lies tijdens het lopen;
 • jeuk en pijn in de geslachtsorganen;
 • verergering van reeds bestaande ziekten;
 • op het lichaam en de geslachtsdelen was er uitslag;
 • plassen gaat gepaard met scherpe pijnen.

In geval van detectie van deze symptomen, moet u een specialist raadplegen.

Daarnaast raden gynaecologen aan om in dergelijke situaties een uitgebreid onderzoek te ondergaan:

 • Bij het veranderen van een permanente seksuele partner;
 • Met onbeschermde omgang met een onbekende persoon;
 • Als u tijdens de verandering van uw seksuele partner verdachte symptomen aantreft.

Vertraagd met preventieve maatregelen, hoe te zijn?

Wat moet en kan worden gedaan als onbeschermde geslachtsgemeenschap al heeft plaatsgevonden?

Als u traditionele remedies niet vóór geslachtsgemeenschap hebt gebruikt, kunt u van deze tips profiteren:

Gevolgen van onbeschermde geslachtsgemeenschap
 • Ontlast de behoefte en was de geslachtsdelen met het gebruik van gel voor intieme hygiëne;
 • Zorg ervoor dat u de geslachtsdelen ontsmet met een toegankelijk ontsmettingsmiddel. Bedenk echter dat u het niet in de geslachtsorganen kunt injecteren;
 • Vraag om hulp van een specialist voor het nemen van medicatie of preventie;
 • Na 14 dagen moet je opnieuw worden onderzocht.

Om de onaangename gevolgen van onbeschermd contact te vermijden, zouden deze activiteiten voldoende moeten zijn.

En, natuurlijk, probeer spontane connecties te vermijden, dit zal je zeker beschermen tegen ongewenste zwangerschap en een hele hoop kwalen kopen.

Waarschijnlijkheid van zwangerschap op verschillende dagen van de cyclus

Wat zit er midden in de cyclus met een onbeschermde seksuele handeling? Laten we, om dit probleem te begrijpen, eens kijken naar het werk van het vrouwelijk lichaam. In de eerste dagen van menstruatie op de eierstokken worden follikels gevormd, waarin de eicellen rijpen. Binnen 7 opeenvolgende dagen beginnen alle follikels “Fade”, behalve één – de meest haalbare.

In het midden van de cyclus, ongeveer op de 14e-16e dag, barst de folliculaire zak uit, resulterend in een opkomend ei. Dan begint ze te bewegen op de eileider, tot aan de baarmoeder.

En nu kun je praten over de waarschijnlijkheid van conceptie in verschillende stadia van de cyclus:

Gevolgen van onbeschermde geslachtsgemeenschap
 • Het is duidelijk dat de grootste kans om zwanger te worden in het midden van de cyclus ligt, d.w.z. op de 14-16e dag;
 • Onbeschermde geslachtsgemeenschap voor en na een paar dagen na hun beëindiging is de minst gunstige tijd voor conceptie.

Alle meisjes moeten echter begrijpen dat het sperma in het lichaam van de vrouw nog 7 of zelfs 9 dagen actief kan blijven.

Daarom blijft het risico om zwanger te worden gedurende deze periode bestaan. Bovendien, hoewel zeldzaam, maar er zijn gevallen van conceptie en vóór de maand, zoals blijkt uit professionele gynaecologen.

Noodsituatie Anticonceptie

Hoe kun je een zwangerschap met een onbeschermde handeling voorkomen? Gelukkig hebben zowel traditionele als volksmedicijnen vele manieren om ongewenste zwangerschappen te voorkomen, zelfs na onbeschermde seks. De meeste methoden zijn echter effectief, hoewel ze geen 100% van het resultaat kunnen garanderen.

Hier zijn enkele van hen:

 • Douchen. De essentie van deze methode is het uitwassen van actieve spermatozoa uit de voortplantingsorganen. Toegegeven, deze methode is een van de niet de meest effectieve, omdat douchen niet alleen mannelijke geslachtscellen kan wassen, maar ook alle nuttige microflora van het vrouwelijk lichaam;
 • Antigestagene preparaten. Ze worden verwezen naar het aantal post-coïtale medicijnen, ze worden ongeveer 72 uur na de seksuele handeling geconsumeerd. Dit hormonale medicijn is praktisch onschadelijk, omdat het geen bijwerkingen heeft;
 • Gestagenic betekent. Geneesmiddelen als Escapel, Mifepristone en Postinor zijn effectieve middelen voor noodanticonceptie. Elk van hen kan echter alleen worden gebruikt na een eerste consult met een gynaecoloog.
Gevolgen van onbeschermde geslachtsgemeenschap

Opgemerkt moet worden dat alle hormonale preparaten enkele minpunten en plussen hebben waarmee rekening moet worden gehouden.

Het zijn de meest effectieve methoden om zwangerschap in de vroege stadia te voorkomen en te aborteren, maar beschermen het lichaam niet tegen mogelijke infecties met geslachtsziekten.

Wat kunt u doen met een onbeschermde handeling om zwangerschap en het begin van seksuele infecties te voorkomen? In een dergelijke situatie is alleen een geïntegreerde aanpak nodig.

Ten eerste moet je gestagene of anti-gestagene medicijnen gebruiken uiterlijk drie dagen na intimiteit. Ten tweede, maak onmiddellijk na geslachtsgemeenschap hygiënische procedures en breng antiseptica op de geslachtsdelen aan. Neem ten derde contact op met een gynaecoloog en volg een cursus met preventieve medicatie.

En beter: vermijd informele contacten en niet-geteste partners!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 19 = 27

Adblock
detector