psychologie

Hoe te stoppen met kwalijke mensen?

Wrok is een natuurlijke emotionele toestand, een reactie op belediging, onverschilligheid, agressie. Dit gevoel manifesteert zich echter op verschillende manieren. Iemand weet hoe te vergeven, maar iemand koestert hun belediging, tilt het vaak op tot de rang van wrok, en ervaart zo'n staat voor de minste trifle. Hoe te leren om geen aanstoot te nemen aan anderen vanwege trivialiteiten?

Waarom wordt iemand beledigd?

Psychologen geloven dat gevoelens van wrok zijn vastgelegd in de kindertijd en gedurende het hele leven bij een volwassene.

Hoe te stoppen met kwalijke mensen?

Er is een emotie wanneer iets niet past, plannen schendt, persoonlijke troost biedt, zich op een onverwachte manier ontwikkelt. Een persoon weet niet hoe te reageren op gebeurtenissen en bouwt onbewust een vorm van bescherming op.

Elk heeft een bepaalde set "Pijnpunten", die zich zorgvuldig verbergen voor anderen. Als je een van hen aanraakt, een persoon begint aanstoot te nemen en een buitenstaander, onbekend met zijn leven, kan het lijken alsof dit gevoel opgeblazen wordt door "Trifles".

En het kan andersom zijn - de ziel van het bedrijf, volledig onopvallend op het eerste gezicht, grappen met hints, maar tegelijkertijd accumuleert negatieve emoties.

Er zijn 3 redenen die tot overtreding kunnen leiden:

Hoe te stoppen met kwalijke mensen?
  • Bewuste manipulatie. In dit geval wordt belediging van geliefden bewust opgebouwd, wanneer een persoon een schuldgevoel onder de mensen om hem heen wil veroorzaken;
  • Het onvermogen om te vergeven of onbewuste wrok komt het meest voor. Vaak is een persoon zelf niet in staat om te bepalen wat de oorzaak is;
  • Onvervulde hoop. Ontwikkelt als gevolg van de ineenstorting van de geplande gebeurtenis, bijvoorbeeld het ontbreken van een geschenk van haar echtgenoot aan het familiefeest.

Meestal is het emotionele negatief kenmerkend voor mensen in een staat van depressie of vatbaar voor ziekte. In dit geval verwachten ze onbewust een belediging. Onschadelijke grappen zijn in staat om mensen die narcistisch zijn of die te medelijden hebben met zichzelf, lastig te vallen. Zulke staten in de psychologie verwijzen naar "Geestelijke belediging".

De belangrijkste oorzaak van emotie - Psychologisch complex van kinderen. Het kind leert dat snel, zijn ouders kwalijk, waardoor ze hun grillen vervullen. Daarom probeert de volwassen persoon ook anderen te manipuleren om zijn doel te bereiken.

Helaas is het heel moeilijk om helemaal van dit gevoel af te komen. Er zijn echter manieren om mensen niet aanstoot te geven en jezelf onder controle te houden.

Hoe te stoppen met beledigd te zijn?

Om niet beledigd te zijn om onbeduidende redenen, moet men zich niet haasten om conclusies te trekken, maar de situatie zorgvuldig analyseren.

Bijvoorbeeld, een van de manieren om te stoppen met het kwalijk nemen van een man of kennis is te begrijpen dat de persoon onbewust gekwetst is "Ziek punt", niet suggereren om te beledigen met je woorden of daad.

Hoe te stoppen met kwalijke mensen?

Je kunt zelfs leren van een onaangename situatie om te profiteren. Als de woorden of acties van anderen beledigend lijken, dan is er een bepaalde hoeveelheid waarheid in hen.

In dit geval is het integendeel de moeite waard om de dader te bedanken die onooglijke dingen in het gezicht spreekt, in plaats van de roddels achter zich op te lossen.

Soms, bij het uiten van kwade woorden, scheurt een persoon eenvoudigweg een kennis op met iemand die hij kent, veroorzaakt door externe omstandigheden.

Het is beter om te proberen de situatie te begrijpen en hulp te bieden, omdat het niet de moeite waard is om beledigend te zijn vanwege een enkele zenuwinzinking.

Waarom kan je niet aanstoot nemen aan een buitenstaander? Het meest waarschijnlijk, breng het lot van nooit samen beledigd en dader, en het is niet nodig om zichzelf te verzenden gekunsteld problemen als gevolg van willekeurige passagiers of onervarenheid voorbijgangers.

Wat als de belediging verbonden is met ijdele verwachtingen? Allereerst moeten we onthouden of deze verwachtingen werden uitgedrukt of niet. Helaas is een persoon geen telepathische kansen, dus het is gemakkelijker om openlijk om een ​​geliefde te vragen dan om te verwachten dat hij zelfstandig kan berekenen wat van hem wordt verwacht.

Van theorie tot praktijk

Als logica niet werkt, kunt u een beroep doen op technische technieken:

Hoe te stoppen met kwalijke mensen?
  • Beveel bijvoorbeeld aan dat u de namen van de daders opschrijft op het vel papier met een lijst van alles "Lelijke" woorden en daden in zijn adres, en daarmee het verbranden, in de veronderstelling dat samen met het papier ook al het negatieve brandt;
  • Een andere veel voorkomende manier om op te houden met kwalijk te nemen tegen je ouders, vrienden, je vriend is om elke dag 70 keer een eenvoudige zin te schrijven: "Ik ben niet boos op dit voor de problemen veroorzaakt aan mij (hierna te noemen lijst)";
  • Je kunt van het negatieve afkomen, het vrijgeven. Natuurlijk moet je dit niet voor mensen doen. Gewoon thuis zijn met een kussen als een bokszak, die je emoties ventileert: tranen en agressie. Deze techniek helpt de ziel te verlichten, het te reinigen van gevoelens.

Als je de dader niet vergeeft, wordt de schade voornamelijk veroorzaakt door je gezondheid. De oude filosofen van China geloofden dat het onvermogen om te vergeven de ziel vernietigt. Modern onderzoek bevestigt het standpunt van de Chinese wijzen.

Het gebrek aan zelfontwikkeling veroorzaakt de verschijning van een psychosomatische factor, die zich uit in de constante aanwezigheid van hoofdpijn, prikkelbaarheid, de afwezigheid van normale slaap. Nadat je de wetenschap onder de knie hebt, hoe je kunt stoppen met beledigend reageren op beledigingen, kun je van ongemak af en je leven vullen met positieve emoties.

Het lijkt veel beter te zijn dan constante interne ontevredenheid, wraakplannen en trots, voortkomend uit gevoelens als wrok.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

29 + = 35