Liefdesubtiliteiten: wat weet u van passies? | pangudownloads.com
psychologie

Liefdesubtiliteiten: wat weet u van passies?

Vaak van oude vrouwen, wassen voorbijgangers stenen, kunt u horen: "Kijk, zijn passie is weg!"Je kunt je afvragen, wat betekent deze uitdrukking?

Wie is deze passie? 

Liefdesubtiliteiten: wat weet u van passies?

Het woord kwam lang geleden in het Russisch. Vertaald uit het Latijn "passie"Kan worden geïnterpreteerd als passie.

In de oudheid componeerden ridders en dichters vaak sonnetten, waarin ze zongen:

  • de geliefde;
  • vrouwen;
  • object van allesoverheersende passie;
  • een object van platonische verheven gevoelens. 

Trouwens, het woord "passie"Is niet alleen van toepassing op vrouwen. Het kan volledig worden gebruikt om te verwijzen naar een mannelijke vertegenwoordiger, aan wie de dame zachte, ontroerende gevoelens ervaart. 

Omdat in de Middeleeuwen platonische liefde wijdverspreid werd, waardoor ze slechts zuchtte over de vrouw des harten, zonder haar te proberen weg te nemen van haar meester, werd misschien dit woord de bron van een dergelijke uitdrukking als:passief". 

Wat is de betekenis van het woord "passie"Heeft in de moderne wereld? 

Liefdesubtiliteiten: wat weet u van passies?

Helaas is de moderne "passie"Is verre van de sublieme gevoelens, die zijn bekentenissen begiftigde met subtiele aard. Op dit moment hebben veel woorden en zinsdelen hun oorspronkelijke betekenis verloren. Deze omvatten de uitdrukking. 

Meestal "passie"Wordt gebruikt om naar een minnares te verwijzen. Soms hebben we het over een vrouw die een minnaar moet verbergen voor het publiek, aangezien hij al lang getrouwd is of een hoge positie inneemt, waardoor hij zijn leven niet kan associëren met een vrouw van een lagere klasse. 

Het is jammer dat de betekenis van het woord na verloop van tijd drastisch is veranderd. De mooie uitdrukking "passie", Symboliseert een diep gevoel van liefde, wordt nu gebruikt met ironische ondertoon.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

47 − = 38