Wat is de waarde van de humanitaire instelling in een individu? | pangudownloads.com
psychologie

Wat is de waarde van de humanitaire instelling in een individu?

De humanitaire denkwijze is vaak het object van spot typisch "techies"Wie oprecht gelooft dat iemand die slecht vertrouwd is met wiskundige berekeningen, gek is en niet ver weg. Zoals, een echt intelligente persoon onthoudt even gemakkelijk en analyseert logisch informatie.

Kenmerken van de humanitaire denkwijze

Wat is de waarde van de humanitaire instelling in een individu?

In feite is alles anders. "geesteswetenschappen"Kan eenvoudig fysica tellen en bestuderen. Het draagt ​​hem gewoon niet. Waar is meer interessant voor hem sociale activiteiten, creativiteit, klassieke literatuur, filosofie, kunst.

In dit geval is de voorwaardelijke "geesteswetenschappen"Kan zelf het juiste beroep kiezen, in feite is inzicht in technische technologieën niet erger dan de meest verstokte" technicus ". Een persoon met een humanitaire denkwijze heeft ten eerste de impuls om de spirituele kant van zijn leven te realiseren.

Van de meerderheid van de wetenschappers die belangrijke chemische elementen en natuurkundige wetten ontdekten, werd een verlangen naar creativiteit gezien. Bovendien werden honderden van hen juist bekend vanwege producten van hun eigen verbeeldingskracht en redenering. Een levendig voorbeeld is de grootste fysicus en chemicus, Mikhail Vasilyevich Lomonosov, die meer werd gewaardeerd voor ode en poëzie dan voor zijn onschatbare bijdrage aan de ontwikkeling van exacte wetenschappen.

Humanitaire mentaliteit in Wikipedia wordt geïnterpreteerd als "mentaliteit", Of het vermogen om een ​​wereld te zien waarin gedachten verweven zijn met emoties. Inderdaad, mentaliteit bepaalt de ondeelbare emotionele en intellectuele aspecten inherent aan precies "geesteswetenschappen".

Het type denken wordt niet bepaald door een goed geheugen of enthousiasme voor literatuur, maar door het vermogen om het leven op veel manieren waar te nemen. Dit is de belangrijkste essentie van de humanitaire gemoedstoestand - om de wereld volledig te begrijpen, om te weten dat er in elke medaille twee kanten zijn en dat er altijd iets is "anders".

Een andere betekenis, een andere interpretatie, een andere interpretatie, andere concepten, een andere ervaring, een andere visie. De wiskundige of technische geest neemt alle leven waar "volgens de regels". En de persoon die het bezit, staat klaar om u dag en nacht te bewijzen "algemeen aanvaard"De wetten van het universum, de resultaten van"het enige waar"Onderzoek, onvoorwaardelijke onderwerping aan alle en alle fysieke wetten.

Deze perceptie is vreemd en tegengesteld aan de creatieve persoon. Hij houdt altijd rekening met wat is "anders". "geesteswetenschappen"Kan dit verachten, haten, ruzie maken"anders", Niet om hem een ​​enkele tolerantie te tonen, maar eerlijk gezegd om toe te geven dat het bestaat.

Wat voor soort geest je bezit, het is gemakkelijk te bepalen. Vaak gebeurt dit op school. Leraren en klassenleiders bepalen gemakkelijk het bestaan ​​van een wiskundige of humanitaire instelling in hun wijk. "Humanitarians"Onderscheiden zich door een hoge mate van geletterdheid, een verlangen om vreemde talen te leren, een manifestatie van creatieve vermogens (tekenen, muziek, poëzie), fenomenale herinnering, filosofische oordelen over elk onderwerp.

Om deze vaardigheden in jezelf te bepalen, kun je een speciale test behalen. Beroepen voor vertegenwoordigers van de humanitaire denkwijze zijn divers - van de bibliothecaris tot de politicus of filosoof. Hier hangt alles af van wat voor soort activiteit je voor een echte passie hebt.

Hoe definieer je de humanitaire mentaliteit van je kind?

Storting op activiteit kan in de vroege kinderjaren worden bepaald. Tegelijkertijd wordt voor het eerst de essentie van de mindset en het denken onthuld. Hoe kun je onderscheiden of een humanitaire of technische mentaliteit aanwezig is in je kind?

De eerste tekenen van de "geesteswetenschappen" in het kind:

 • Hij heeft een scherpe tactiele en geurige geur, reageert krachtig op geuren, visuele effecten en aanraking;
 • Hij laat zich niet meeslepen door eenvoudige puzzels die gemakkelijk aan leeftijdsgenoten worden gegeven;
 • Hij houdt van schilderen, schilderen, beeldhouwen, papierambachten maken;
 • Hij eist van jou een mening over sprookjes en literaire werken, shows "volwassenen"Argumenten over de plot en de personages;
 • Hij geeft de voorkeur aan story-role-games en -strategieën zoals "moeders dochters""voynushki";
 • Hij is niet bang voor het donker;
 • Hij toont niet veel interesse in de natuurwetenschappen in de echte levensstijl: hij vraagt ​​niet waar de melk van de koe komt, waarom dauw op het gras verschijnt, hoeveel poten van de spin, enz.

Als je de beschikbaarheid van deze vaardigheden van je kind hebt vastgesteld, is het tijd om zijn sociale en professionele pad te gaan organiseren. Het moet worden begrepen dat er ook exacte wetenschappen onder de geesteswetenschappen zijn. Bijvoorbeeld vreemde talen of psychologie.

Professionele humanisten zijn, in tegenstelling tot geestelijk, niet altijd in staat om een ​​ander gezichtspunt waar te nemen als iets dat waar is en het bestaansrecht heeft.

Een ander onderscheidend kenmerk van typische humanitaristen, dat zich manifesteert in kindertijd - communicatieve vaardigheden. Deze mensen voelen zich aangetrokken tot anderen en leggen heel hun leven meesterlijk contact. En dit is van toepassing op degenen die het wereldbeeld van iemand anders accepteren en degenen die het voortdurend afwijzen.

Als een bepaald individu erin slaagt gemakkelijk contact te leggen met buitenstaanders die fundamenteel tegengestelde opvattingen en standpunten hebben, is deze persoon een typische personificatie van de CSO. Mensen van alle religies, beroepen en soorten temperament zullen erop geattendeerd worden, daarmee zal het gemakkelijk en interessant zijn voor het leven, van daaruit zal het een uitstekende psycholoog, redenaar, socioloog of politicus zijn.

Hoe bepaal je de mindset van een volwassene die door een persoon wordt vastgehouden?

Wat is de waarde van de humanitaire instelling in een individu?

Zoals we al hebben vermeld, "geesteswetenschappen"Kan bij toeval volledig deelnemen aan wiskundige of technische activiteiten. En zulke mensen slagen vaak in het bedrijf dat zij voor hun leven hebben gekozen, zelfs als dit verschilt van het emotionele en mentale type.

Equivalent, zoals "vetaap"Kan dienen in overheidsinstanties, deelnemen aan psychologie of diepgaande studie van de tradities van andere landen. Het is nauwelijks mogelijk om je te oriënteren in de definitie van de mindset bij het beoordelen van het beroep. Vooral omdat niet iedereen zich kan bezighouden met een favoriete bezigheid in het leven.

Wat betekent de definitie van "humanitaire mentaliteit"?

 • Ondertekend type denken;
 • Transformatie van informatie in de definitieve vorm door middel van een collectieve analyse van aannames en uitspraken;
 • Overvloed van vrienden en kennis;
 • Uitstekende communicatievaardigheden;
 • Liefde voor de samenleving en luidruchtige activiteiten;
 • De noodzaak om constant in de schijnwerpers te staan;
 • Grote belangstelling voor literatuur, het verwerven van nieuwe vaardigheden, het bestuderen van nieuwe theorieën;
 • Een consistente en nauwkeurige uiteenzetting van iemands eigen gedachten, het vermogen zich te concentreren op het belangrijke;
 • Vraag naar de vorm van het presenteren van redeneringen in anderen;
 • Interesse in een multiculturele omgeving;
 • Passie voor het nieuws, de tradities en de wetten van andere landen.

De beste beroepen voor "geesteswetenschappen»:

Wat is de waarde van de humanitaire instelling in een individu?
 • journalist;
 • De redacteur;
 • De spreker;
 • De politicus;
 • socioloog;
 • Tv-presentator;
 • leraar;
 • Philoloog of vertaler;
 • econoom;
 • Procureur of notaris;
 • designer;
 • De historicus;
 • culturele studies;
 • Religieuze geleerde;
 • Writer.

Als je nog steeds twijfelt over je eigen weg, raden we je aan om tests af te leggen voor de humanitaire denkwijze. Zodat u snel kunt beslissen over een carrièrekeuze, een fatsoenlijke hobby kunt opdoen, u kunt het leven helemaal opnieuw beginnen, al naar gelang uw persoonlijke behoeften.

En onthoud, ondanks enige waarde "techies"Op het gebied van programmeren,"geesteswetenschappen"- niet minder populair in het openbare leven. We wensen je creatieve overwinningen, professionele ups en interessante evenementen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 7