psychologie

Wat moet een vrouw weten over een condoom?

Om een ​​of andere reden geloven mannen dat het de verantwoordelijkheid van de partner is om zelfstandig voor de anticonceptiemaatregelen te zorgen. Veel van de mannelijke vertegenwoordigers willen geen condoom gebruiken, omdat het de gevoeligheid van sensaties tijdens geslachtsgemeenschap vermindert. Soms moet een vrouw erop staan ​​dat een partner seks beschermt, en bestaat er geen potentieel risico op seksueel overdraagbare aandoeningen, evenals op zwangerschap.

Contents

Zijn condooms schadelijk voor vrouwen of is het de beste anticonceptiemethode?

Wat moet een vrouw weten over een condoom?

Recent onderzoek heeft tot onverwachte resultaten geleid. Het blijkt dat mannen door condooms te weigeren gelijk hebben. Een beschermend middel kan uw gezondheid nadelig beïnvloeden. Tegelijkertijd worden zowel mannen als vrouwen gelijkelijk getroffen.

Zo werd geconstateerd dat condooms met constant gebruik de activiteit van de hersenen in beide partners verminderen. En onbeschermde seks leidt integendeel tot een toename van hersenactiviteit. Er is een theorie die dit feit verklaart. Aanvankelijk was seksueel contact uitsluitend gericht op de voortzetting van het geslacht, dus het menselijk lichaam is geprogrammeerd voor onbeschermde seks.

In de loop van het onderzoek werd vastgesteld dat condooms schadelijk zijn voor vrouwen en hun partners, omdat ze de stressvolle toestand verhogen, waardoor het wegwerken ervan problematisch genoeg is. En voor paren die seksueel contact met andere vormen van anticonceptie toepassen, is de geestelijke gezondheid veel stabieler.

Bij seksueel contact wisselen partners hormonen uit: een man geeft androgenen en een vrouw – oestrogenen, die een positief effect hebben op de functionaliteit van het cardiovasculaire systeem. Als er geen hormoonuitwisseling plaatsvindt, begint de vrouw zelfstandig zelfstandig mannelijke stoffen te produceren, wat volgens het mannelijke type leidt tot een toename van de haargroei op onbedoelde plaatsen hiervoor.

  Juiste toespraak - de sleutel tot succesvolle communicatie

Aan de andere kant is het vrij moeilijk om een ​​condoom te beschadigen, daarom wordt mechanische anticonceptie als een van de betrouwbaarste beschouwd. Dit is een uitstekende remedie tegen gonorroe, aids of chlamydia, evenals een ongeplande zwangerschap.

Wat moet een vrouw weten over een condoom?

Zelfs de rechtvaardiging van de mensen die niet willen het gebruik van condooms lijkt onhoudbaar sensaties te verminderen, als de nieuwste generatie van de beschermende uitrusting is gemaakt van superfine materiaal, zonder dat de gevoeligheid.

Als een vrouw besluit een condoom op te leggen aan een man, moet u de kwaliteitskenmerken zorgvuldig overwegen. Sommige soorten smeermiddelen die gewoonlijk worden gebruikt bij de productie van condooms kunnen ongewenste gevolgen hebben, zoals allergieën.

Hoe manifesteert de allergische reactie zich?

De intolerantie van condooms ontstaat door een negatieve reactie van het lichaam op een of meer componenten. Latex is er een van. Van de stoffen die worden gebruikt om condooms te behandelen, kan spermicide nonoxynol-9 afzonderlijk worden vermeld. Opgemerkt moet worden dat andere stoffen de reactie kunnen veroorzaken, het hangt allemaal af van de gevoeligheid van de partners.

In de regel is de allergie voor condooms bij vrouwen vertraagd en manifesteert zich meestal enkele dagen na het gebruik van een mechanisch anticonceptiemiddel.

Als u allergisch bent voor latex, kunt u de volgende symptomen krijgen:

 • rood worden van het slijmvlies van de geslachtsorganen;
 • oedemateus weefsel van uitwendige geslachtsorganen;
 • gevoel van verbranding en jeuk;
 • uiterlijk van hoogtepunten;
 • een verkoudheid met de scheiding van helder slijm;
 • verhoogde tranenvloed;
 • veelvuldig niezen.
Wat moet een vrouw weten over een condoom?

astma, kortademigheid, moeite en uitademen met de karakteristieke geluiden schorre, blaffende hoest, verandering van stem: In zeldzame gevallen, wanneer een vrouw het dragen van een condoom aan de partner, is het niet nodig, kan tekenen vergelijkbaar met symptomen van astma of laryngospasmen tonen.

  Getrouwd om een ​​moslim: sappige details van uw toekomstige huwelijk

Als een condoom van dit type eenmalig werd gebruikt en de symptomatologie niet van een dreigende aard is, gaan al snel ongemakkelijke gevoelens zelfstandig over. Maar met het regelmatige gebruik van condooms, die schadelijk zijn voor de partner, herhalen onaangename gevoelens zich noodzakelijkerwijs.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan uw gezondheid, als de volgende veranderingen gelijktijdig worden opgemerkt met de symptomen van een allergie:

 • pijnlijk urineren;
 • het uiterlijk van ondoorzichtige en dikke afscheiding;
 • temperatuurstijging;
 • vergrote lymfeklieren in de liesstreek.

Deze tekens duiden op de verbinding van het infectieuze proces en vereisen een kwalitatieve behandeling.

Welke middelen voor mechanische bescherming zijn veilig?

Elke man moet voor de gezondheid van zijn partner zorgen en alleen die condooms kopen die hij leuk vindt en geen negatieve reactie veroorzaken.

De vrouw moet zelf verschillende regels volgen om een ​​tweede negatieve reactie te voorkomen:

Wat moet een vrouw weten over een condoom?
 • als tot dit moment het paar latex condooms gebruikte, moeten ze worden vervangen door polyurethaan;
 • het is beter om onbehandelde nonoxynol-9-middelen te kopen;
 • het is wenselijk om de voorkeur te geven aan middelen die zijn behandeld met hypoallergene olieachtige of waterige smeermiddelen;
 • Het wordt niet aanbevolen om condooms te gebruiken met aromatisch vet.

Als al deze tips nutteloos zijn, is het de moeite waard om een ​​gynaecoloog te bezoeken, evenals een allergoloog, die zal helpen een onderdeel te identificeren dat irritatie veroorzaakt. In dit geval kunt u alleen condooms gebruiken die op een vrouw lijken en haar lichaam geen schade toebrengen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply