Wat wordt immoreel gedrag genoemd? | pangudownloads.com
psychologie

Wat wordt immoreel gedrag genoemd?

Uit veroordeling van de soorten immoreel gedrag moet duidelijk worden begrepen dat moraliteit, de code van bepaalde gedragsregels in de samenleving en het gezin, sterk varieert, afhankelijk van de culturele en nationale identiteit van de persoon. Wat normaal is voor onze samenleving kan dienen als een indicator van immoraliteit in een ander land en omgekeerd.

Immoreel gedrag - voorbeelden van verschillen in cultuur

Wat wordt immoreel gedrag genoemd?

Bijvoorbeeld, de man en de vrouw van de vrouw, die zijn vrouw met het eerste loket verwisselt, verdienen censuur. Het lijkt erop dat elke vrouw verontwaardigd moet zijn als ze verraad ontdekt van een geliefde man. Echter, in

De echtgenoot van Japan kan dronken thuiskomen en wordt vergezeld door een geisha zonder een verwijt te maken van zijn vrouw en andere familieleden.

Het gezag van de hoofdverdiener is zo hoog dat de vrouw met bogen elkaar zal ontmoeten en zal spenderen "Professionele vrouwen" en zal bedanken voor de levering van haar man aan het echtpaar.

In hetzelfde Japan, in kleine winkels en grote supermarkten zijn er speciale stands, waar te koop tijdschriften worden geplaatst die praktisch niet verschillen van porno. Iedereen kan het krijgen, zelfs een tiener, en niemand zal het als immoreel gedrag beschouwen.

Meisjes in Japan raken al vroeg in seksuele relaties en mannen op straat zeggen dat ze vettig zijn tegen tieners. En de homoseksuele relaties die in Europa zijn veroordeeld, veroorzaken niet zo'n scherpe sociale afwijzing, omdat de Samurai-cultus gedwongen is om de vreugden van het gezin op te geven, de bloei van homoseksualiteit bevorderd.

Wat wordt immoreel gedrag genoemd?

De druk van de werkgever wordt als een norm ervaren. Als de eigenaar bestelt, zal de uitvoerder de nacht op kantoor doorbrengen, aangezien de werkplaats in wezen zoiets als een clan is, en om de eer en het succes van de onderneming te handhaven, de gemiddelde Japanner letterlijk "Zal gaan liggen met botten".

Waarom zijn er voorbeelden van Japan?

Omdat dit land later lid werd van de rest van de wereldgemeenschap en traditionele culturele gewoonten nog steeds springlevend zijn in de samenleving. Misschien weet iemand dat in dit land een kind op de leeftijd van 4-5 jaar alles mag?

Een kind kan op een voorbijgaand persoon spugen of ijs in een etalage rennen, maar dit gedrag zal niet als een teken van slechtheid worden beschouwd.

Sinds het schooltijdperk verandert het beleid met betrekking tot het kind echter drastisch. Veel inwoners van Europa zouden het gedrag van ouders immoreel vinden, omdat het kind wordt blootgesteld aan strenge straffen voor het minste toezicht en ongehoorzaamheid.

Niet zonder reden in Japan zo hoog het aantal zelfmoorden onder adolescenten die niet voldoende aandacht van hun ouders krijgen en zwaar worden gestraft door leraren.

Denk echter niet dat Japan - het enige land waarvoor immoreel en immoreel gedrag typisch is vanuit het oogpunt van de Russische burger. Er zijn veel verschillen in de morele code van de landen van Europa en de moslimwereld. Voor aanhangers van de islam is de aanwezigheid van een vrouw met blote delen van het lichaam een ​​zeer immoreel gedrag waarvoor een schurk zelfs kan worden gestenigd.

Daarom moet men bij het bespreken van de overeenstemming van menselijke eigenschappen met morele principes rekening houden met de omgeving waarin hij is opgevoed en wat moraliteit voor hem is.

Immoreel en moreel gedrag dat eigen is aan de Russische cultuur

In theorie moet de opvoeding van een persoon in overeenstemming zijn met de gedragsnormen. Meestal betekent dit een reeks regels, ingeprent vanaf de kindertijd, zodat een persoon niet in staat is ongemak en schaamteloze schade toe te brengen aan de samenleving en haar burgers.

Meestal vallen de volgende acties onder de notie van 'immorele daad':

Wat wordt immoreel gedrag genoemd?
 • fysiek en verbaal geweld;
 • het gebruik van obscene uitdrukkingen;
 • overmatige passie voor alcoholhoudende dranken;
 • opzettelijke sabotage;
 • criminele activiteit.

In de regel toont een persoon, afhankelijk van het type immoreel gedrag, de slechtste eigenschappen:

 • vulgariteit;
 • slechte manieren;
 • bedorven;
 • hebzucht;
 • lust;
 • gulzigheid;
 • verslaving aan slechte gewoonten: tabaksverslaving, drugsverslaving, alcoholisme.

In de meeste landen, ook in Rusland, wordt dit gedrag de reden voor het opleggen van boetes en andere straffen, respectievelijk, de mate van schuld van de persoon die de asociale daad heeft gepleegd. Immoreel gedrag op de werkplek is bijvoorbeeld een verzwarende omstandigheid als de werkgever besluit een werknemer te ontslaan die niet te actief is, vaak ten onrechte.

Hoewel bedacht moet worden dat in het geval van immoreel gedrag van de werkgever, een beledigde medewerker materiële schadevergoeding kan krijgen voor een vernederende houding door zich tot de rechtbank te wenden en bewijs te leveren van zijn juistheid.

Deze normen zijn niet alleen effectief op het werk. Er zijn al voorbeelden waarin kinderen die lijden aan de immoraliteit van hun eigen ouders naar gerechtigheid zochten.

Niettemin moet eraan worden herinnerd dat voor de strafrechtelijke bestraffing of het publiek, bijvoorbeeld de ontneming van ouderlijke rechten, het feit van een criminele handeling noodzakelijk is.

Anders, helaas, schurken en mensen met een perverse moraal gemakkelijk te vermijden straf, omdat er geen duidelijke grenzen aan de normen van gedrag tot nu toe.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 3