psykologi

Hur man lär sig att älska dig själv och världen runt dig: jobba på dig själv

Sammantaget krävs harmoni och endast då kan livet anpassas. Men det här kan inte uppnås om det inte finns kärlek i det: kärlek till världen omkring oss och människor i den, älska för sig själv. Men innan du lär dig att älska människor, måste du börja med dig själv. Och det är faktiskt inte så enkelt som det verkar vid första anblicken.

Att älska dig själv är inte att bli en egoist. Det innebär att lära sig att respektera din personlighet och i framtiden att lära sig att överföra sådan respekt till omgivande människor. Ur detta förhållande beror också självkänsla hos en person. Och hur vi behandlar oss själva, så vi behandlas av andra.

Var ska man börja?

Kan du lära dig att älska? Svar: du kan! Men för det här måste du göra en stor förändringsväg. Och först och främst bör personligt självförtroende bestämmas. För att göra detta utförs ett litet prov: ett vanligt papper av rent papper tas, en diagonal linje ritas på den, som delas upp i halv. Därefter måste du lägga en punkt på den här raden.

Nu kan du, beroende på platsens punkt, göra en introspektion:

Hur man lär sig att älska dig själv och världen runt dig: jobba på dig själv
 • Punktet i den centrala delen av linjen är självkänsla på en adekvat nivå, vilket innebär att en person kan
  älska och respektera dig själv och folket runt honom
 • punkten ovan - visar egocentrismen, och därför, förutom sig själv, märker en person mycket, och ju högre punkten är, desto mer uttalad sådan karaktärsdrag
 • Bottenpunkten indikerar ett lågt självkänsla, vilket innebär att en person bara tänker på människor och lägger sina intressen över sig själv.

Om det sista resultatet uppnåddes skulle det inte skadas för att lära sig att lära sig att älska och respektera dig själv.

Vi börjar förändras

Förmågan att älska och respektera dig börjar med en omprövning av dina livsställningar. Alla våra problem är i huvudet, så du måste ändra på dina tankar.

Det finns ett antal regler som hjälper dig att förändra ditt liv:

Hur man lär sig att älska dig själv och världen runt dig: jobba på dig själv
 1. Kritik - nej! Du kan inte alltid leta efter brister i dig själv. Letar efter en negativ hindrar respekt. Detta gäller inte bara för sig själva utan också för andra, för att lära sig att älska sin man, om han är så dålig?
 2. I mina tankar, bara positivt! Om en dålig tanke kommer i åtanke eller till och med skrämmande, måste den krossas omedelbart i knoppen. Så snart något liknande syns i ditt huvud, kan du börja sjunga en sång, helst från några barns tecknade tecken.
 3. Tidigare erfarenhet! Att förlora det förflutna innebär förlåtelse för dina misstag, liksom andra. Erfarenheten måste kunna analysera och glömma, annars kommer det förflutna att behålla och inte låta utvecklas. Speciellt gäller detta råd för kvinnor som tidigare har blivit förråda och försöker nu älska en ny man, men det fungerar inte.
 4. Jag är bäst! Innan du lär dig att älska livet, måste du lära dig hur du ska behandla dig själv. Det är möjligt att skriva på pappersarket styrkorna hos sin personlighet och ständigt läsa dem igen. Men förutom detta måste du utveckla dem. Därför kan en sådan lista hängas på spegeln och varje morgon läses den;
 5. I mina problem är jag själv skyldig. Du kan inte kasta all skuld på dig själv till någon annan. Det finns inga desperata situationer, det finns inga initiativtagare. När det finns ett problem i livet är det nödvändigt att sätta sig ner för att tänka och vid behov förskriva alla möjliga sätt att lösa det. Alla är personligen ansvariga för alla händelser i sitt liv.

Om du börjar ändra ditt tänkande, som förresten inte kommer att vara så lätt först, då börjar kärlek och respekt börja manifestera sig. Och detta gäller inte bara för sig själva utan även för omgivande människor. Därför måste du först och främst ändra dig och försöka ändra mannen, släktingar och vänner.

Övningar för självutveckling

Förutom tankar måste du träna. Och faktiskt har psykologer utvecklat speciella övningar som hjälper till att öka självkänslan och visa hur man lär sig att älska och respektera.

Så, för att utveckla din personlighet, bör du prova följande:

 1. Medvetenhet. Denna övning är också bättre gjort med hjälp av en penna och papper;

Här är det nödvändigt att skriva ned följande frågor:

Hur man lär sig att älska dig själv och världen runt dig: jobba på dig själv
 • vem jag är - kön, arbetssätt, yrke mm
 • mina styrkor och svagheter
 • Finns det några egenskaper som jag kan respekteras och stolt över?
 • vad är mitt livsmål
 • vad jag bäst gör i mitt liv
 • vilka människor borde omge mig och som inte borde vara i min miljö
 • "+" och "-" min karaktär för andra
 • som ligger utanför min makt och varför det händer.

En sådan övning syftar till att identifiera svagheter och styrkor. Följaktligen kan en person, som känner till sina egna minusar, arbeta med dem.

 1. Följande övning hjälper till att hitta ett gemensamt språk för paret. Ta två löv och dela i hälften. I den första kolumnen negativ, och i den andra positiva karaktären är personens egenskaper skrivna. En kvinna karaktäriserar en man och vice versa. Vidare utförs analysen av särdrag. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de ögonblick som sammanföll i den negativa kolumnen, till exempel irriterande, ouppmärksam osv. Men svårigheten med en sådan övning är att det viktigaste är att korrekt ta kritik i din adress och inte börja göra avsky.
 2. Du kan starta en anteckningsbok där varje dag kommer alla åtgärder att spelas in - både negativa och positiva. Innan du lägger dig, bör de läsas igen. Varje situation analyseras separat. Negativa stunder bör noggrant förstås ur synvinkel av deras lösning på alternativa sätt som skulle möjliggöra att uppnå bra resultat. Senare, när en person faller i en liknande situation uppstår en sådan analys automatiskt i minnet, vilket innebär att sannolikheten att göra något annat blir högre.

Dessa tre metoder är inte så svåra att utföra, men de ger ändå effektiva resultat. Huvudsaken är allvarlig inställd till deras genomförande.

Dagligt arbete

Att älska dig själv, en man, nära vänner och släktingar, behöver du uppriktigt, och för det är det värt att försvara.

Sådan ande förvärvas av vardagligt arbete, men för detta är det nödvändigt att komma ihåg följande regler:

Hur man lär sig att älska dig själv och världen runt dig: jobba på dig själv
 1. Att komma upp på morgonen och gå och lägga sig på kvällen är att det är värt att prata med varandra varma ord. Om ingen är ute så kan du önska dig en god natt. Också på kvällarna bör man lova sig själv, eftersom detta kommer att hjälpa omedvetet anpassa din "I" på den positiva. Sådana ord spelas in på det undermedvetna, vilket snart kommer att återspeglas av den riktiga attityden;
 2. Oavsett hur roligt det låter, bör du kommunicera med dig själv i spegeln. Ansiktet ska ha ett leende, och orden är fyllda med värme och godkännande, så all beröm uttalas högt. Du kan berömma dig för de positiva egenskaperna i listan eller för de gjorda handlingarna per dag;
 3. Det är bra att tänka på ett litet tal för dig själv, där du hittar alla kvaliteter som en person äger eller vill ha. Men det är viktigt att säga detta till dig själv och alltid, utan att hitta några ursäkter.
 4. Lite glädje hjälper också till att lära sig att älska dig själv. Om jag en gång i barndomen ville ha en bil, har jag nu möjlighet att köpa den. Detta kommer att bidra till att övervinna barnets komplex. Dessutom bör gåvor presenteras för sina nära människor, på samma princip med orealiserade önskningar.

Och till sist vill jag säga att det är viktigt att följa och ditt utseende, för det är svårt att älska en person som inte ser för snygg ut. Därför är det lämpligt att uppdatera din garderob lite, gå till salongen och sätt dig i ordning.

Och som en nyckelgåva - du kan låta dig gå till en restaurang, för att inte bara glädja kroppen, utan också själen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 6