psykologi

Hur slutar du vara nervös för någonting?

Ångest, misstänksamhet, ångest är de konstanta följeslagarna i obalanserade människor och subtila men effektiva verktyg för självförstörelse. Därför kan förmågan att uppträda i händerna utan att anstränga sig över bagage och avstå från att uppleva varje mindre materia, definitivt kunna klassificeras som användbara och ibland vitala kvaliteter av mänsklig natur.

Låt oss komma till botten av problemet och lära oss att lära oss mindre av erfarenheten utan att bli irriterad över någonting.

Hur slutar du vara nervös för någonting?

Naturligtvis utvecklas omständigheterna på ett sådant sätt att även de mest ihållande människorna förlorar marken under sina fötter och förtroende för framtiden. Men erkänna för dig själv: De flesta av våra bekymmer har ingen giltig anledning.

Om du tenderar att vara nervös på grund av alla slags nonsens - negativa kommentarer i din adress, otillfredsställande resultat av studier eller till och med dåligt väder - det är dags att ta dig i hand.


Överdriven ångest och oändlig mental reproduktion av negativa scenarier förstör ditt liv mycket mer än den verkliga bakgrunden till dina rädslor och rädslor. Nervös av någon anledning, vi förlorar oerhört energi och blir mindre aktiva, våra egna händer berövar oss av livets nöje.

Hur slutar du oroa dig över olika bagage

För att begränsa din egen ångest måste du först hitta sin källa. Dra nytta av den gamla, som världen, råd "Känna dig själv", du kommer att lära känna din inre fiende. Den överväldigande majoriteten av människor skapar tillfällen för erfarenhet genom en överutvecklad, dåligt kontrollerad fantasi. Att bo på en eventuell negativ utveckling av händelser börjar du oroa dig för framtiden och därmed helt förstöra ditt humör i nuet.

Receptet för en väg ut ur situationen är enkel, men inte alla kan genomföra det: man måste lära sig att koncentrera sig på nuvarande ögonblick.

Så snart ångest börjar fylla ditt medvetande, ta ett djupt andetag och:

  • nyktert tänk hur många gånger dina negativa förutsägelser faktiskt har utförts - definitivt inte ofta, vilket innebär att det inte finns någon anledning till larm i det här fallet.
  • Börja tänka på idag, till exempel om processen som du gör här och nu - borsta tänderna, läs en bok, gör inköp;
  • mentalt recitera alla dina nuvarande åtgärder för att fly från oroliga förnimmelser.
Hur slutar du vara nervös för någonting?

Vänta dig på tanken att ångest inte är mer än slöseri med tid och energi. Det är känt att vi vanligtvis måste hantera två typer av situationer - vissa vi kan påverka, medan resultatet av resten inte beror på oss.

Om du är intresserad av det positiva resultatet av situationen som utvecklas just nu, fråga dig en enkel fråga: "Vad kan jag faktiskt göra för att göra detta?" och utvärderar ärligt ditt svar. Ingenting beror på dig?

Tja, då är det ingen mening att utmana dig själv med ångest och oro. Kan dina handlingar påverka resultatet?

Orolig kommer att vara en dålig hjälp: du måste koncentrera dig på att uppnå målet, sluta vara nervös och börja agera. Hjärnan, förvirrad av ångest, fungerar mindre effektivt - kom ihåg det här och låt dig inte gå ner.

Hur slutar du vara nervös och mycket orolig även om det finns bra skäl

Ibland har det inkarnande medvetandet verkliga och inte fiktiva skäl. Till exempel var det en paus i relationer med en viktig person för dig. Eller du kommer att ha en viktig tentamen. Eller du har fått en intervju som din karriär beror på.

Skälen kan vara väldigt betydelsefulla, men det betyder inte att du behöver låta situationen glida och låta fantasin dramatisera det. Det är användbart att veta hur man slutar uppleva på grund av arbete, studier eller personliga relationer så att nervspänningen inte hindrar dig från att nå målet.

En enkel andningsövning hjälper till att ta bort gulsot före en viktig händelse. De låter dig lugna känslor och lugna nerverna.

Detta görs så här:

Hur slutar du vara nervös för någonting?
  • jämnt räkna till fyra, ta ett djupt andetag;
  • håll luften i lungorna och räkna till två;
  • långsamt andas ut (igen i fyra konton);
  • räkna till två, andas inte, och sedan upprepar vi om igen.

Om du tar fullvängda djupa andetag och utandningar med en obligatorisk kort andningsfördröjning kommer du att märka efter ett tag att sinnet blev tydligare och tankarna blev lugnare.

Men glöm inte att andas "På topp fem med ett plus", aktivera membranet; eftersom den grunda andningen inte ger någon sådan effekt.

Således undertrycker vi de fysiologiska manifestationerna av nervositet, gradvis lugnar ner - bara 3-5 minuter, och det blir lättare, speciellt om du koncentrerar dig på andning, inte att låta störande bilder helt ta dig av dig. Andningsövningar är ett överkomligt sätt att hålla situationen under kontroll, även när allt faller från händerna.

Hur slutar du oroa dig, om en obehaglig händelse redan har inträffat, och tankar om det ger dig inte vila?

Till att börja med, sluta att rulla i huvudet en obehaglig scen för dig (detta är ett svårt att uppfylla men obligatoriskt villkor för att flytta till "Lugn regim"). Ett bra resultat är meditation: Meditera med jämna mellanrum (åtminstone några minuter om dagen) lär du sig så småningom att ägna ditt sinne och köra bort onödiga tankar som irriterande flugor.

Vägrar stimulerande medel - koffein, nikotin och andra ämnen som stimulerar nervsystemet. När du redan plågas, distraherar konstgjord stimulering inte problemet, men förvärrar bara ditt tillstånd.

Och det är också viktigt att lära sig att tänka positivt: förmågan att hitta i varje obehaglig sak har en positiv funktion eller funktion, så att du inte kan fastna på det negativa och alltid, i vilken livssituation som helst, hålla stämningen på "över genomsnittet".

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

40 + = 50