Hvordan lage et slektstre? | pangudownloads.com
psykologi

Hvordan lage et slektstre?

Å gjøre opp herkomst Familien hans, noen er ikke begrenset til å finne informasjon i hjemmearkiver og historier til besteforeldre. Mange entusiaster går til gravene til sine forfedre, fordi selv på gravstenen inneholder verdifulle data, som bidrar til å gjenopprette slektstræret. Hvordan starte et rotsøk?

Undersøkelse av slektninger

Innsamling av nødvendig informasjon begynner alltid med en undersøkelse av slektninger, samt bekjente som kanskje vet noen viktige detaljer fra familiehistorien din:

Hvordan lage et slektstre?
 • etternavn og navn;
 • fødested og arbeid;
 • år med liv og ekteskap;
 • perioder med militærtjeneste og studie;
 • sosial status.

Det er ganske vanskelig å ordne en stamtavle, fordi denne okkupasjonen ikke er to eller tre dager gammel. Å samle alle nødvendige data minst innen to eller tre generasjoner, må du være tålmodig og utholdende.

Genealogisk tre er bygget, hovedsakelig på minnene om slektninger. Tross alt gir de informasjon som ikke ble registrert i offisielle dokumenter og dokumenter (eksterne data, fakta fra livet, holdning til arbeid, vaner og egenskaper). Når du intervjuer den eldre generasjonen, kan du finne ut informasjon om sosial opprinnelse, fødselsdato og død, inntekt for militærtjeneste, ekteskap mv.

Familiearkiv

Hvordan lage et slektstre?

For å gi en objektiv vurdering av hendelser som oppstår for flere generasjoner siden, bør man nøye studere alle arkivdokumenter fra familien. Du kan starte med bevarede frontlinjebrev, personlige dagbøker, diplomer, dåps- og fødselsattest, legitimasjon, arbeidsbøker og fotografier.

Opprett et slektstre vil være lettere med riktig sortering av alle funnet dokumenter. Det er tilrådelig å lage kopier av verdipapirer ved tap av noen av dem. En nøye analyse av dataene vil gi deg mulighet til å avgjøre hvem som signerte dokumentene og i hvilke år.

Hvordan registrerer du data?

Hvordan skaffer du en slektstrefamilie med egne hender? Det første du må gjøre er å få en dagbok for å fikse all informasjonen som er funnet. Det vil gjenspeile resultatene av informasjonen i arkivene, samt en undersøkelse av deres slektninger og venner.

Det er ønskelig å holde en dagbok av flere grunner:

 • Siden genealogisk forskning kan vare flere år, vil svar på noen viktige spørsmål ikke komme umiddelbart. Derfor må du skrive historien din i lang tid, og dagboken vil hjelpe deg i dette. Det vil tillate deg ikke å miste logiske kjeder med relaterte lenker;
 • Noen ganger er informasjonen for mye, så ikke å forveksle noen fakta og ikke gå glipp av viktige punkter, det vil være nødvendig å registrere ikke bare data, men også informasjonskilder.

Hvordan lager du resultatene?

Hvordan kan du ordentlig lage et slektstre? Det er veldig viktig å lære å korrekt formulere alle materialene og fakta som er funnet. Derfor, for å lage et slektstre med egne hender, må du tenke over lagringssystemet. I dette tilfellet vil du bli hjulpet av en personlig dossier, der det vil være mulig å systematisere informasjon.

All innsendt informasjon bør bare inneholde viktig informasjon:

Hvordan lage et slektstre?
 • Fullt navn;
 • Datoer og steder for fødsel og død;
 • Militær rangering (stilling, rang, års tjeneste, arbeidsplass);
 • Spesialitet (patenterte oppfinnelser, prestasjoner i yrket);
 • Tilgjengelighet av eiendom (eiendommer, hytter, leiligheter);
 • År med gift liv;
 • Opprinnelsen til ektefellene;
 • Antall barn og deres fødested;
 • Klasse tilknytning;
 • Fornavn etternavn;
 • Tilgjengelig informasjon om en person (natur, vaner, livsprinsipper).

Vær forberedt på det faktum at i begynnelsen vil mange av de ovennevnte grafene være tomme. Men så snart du begynner å hente arkiver og finne ut informasjon fra slektninger, begynner mange av dem å bli fylt med de nødvendige dataene.

Under forholdene til en sterk "informasjonssuffisiens"Prøv å være oppmerksom på små ting, de kan være nøkkelen til å unraveling mange familiens hemmeligheter.

Hvordan analysere arkiver?

Hvordan lage et slektstre?

Hvor skal jeg begynne å lage et slektstre? Først løfter du opp alle arkivdokumenter som er tilgjengelige i huset. De kan inneholde svært verdifull og pålitelig informasjon om dine slektninger, som dessverre ikke kan sies om muntlige historier. I mange handlinger (for eksempel arbeidsbøker) er det nysgjerrig informasjon om dine forfedres aktiviteter, mottatt priser, samt lokale myndigheter, som utstedte et bestemt dokument.

Å vite år og oppholdssted, kan du angi generell informasjon om selve byens historie, antall og sammensetning av befolkningen, samt gjennomsnittlig økonomisk situasjon for borgere på den tiden. Men her oppstår spørsmålet: Hvor kan jeg få en forespørsel om å få slik informasjon? Offentlige arkivsamlinger og lokale museer kan inneholde verdifulle fotografier, tv-nyheter og historiske filmer som vil gjenskape bildet av den tiden.

Prinsipp for dannelsen av et slektstre

Hvordan lage et slektstre? Når du samler de nødvendige dataene, må du starte utformingen av utkastsversjonen av skjemaet, som kan være radial eller vertikal-horisontal (trelignende). Det radiale alternativet er praktisk å bruke med et stort antall slektninger. I alle fall bør stamtavlen være lett å lese.

Derfor er det verdt å holde seg til slike prinsipper:

Hvordan lage et slektstre?
 • Hver generasjon bør være plassert enten i sin radius eller i vertikal;
 • Bruk konvensjonelle tegn. For å betegne en kvinne er en sirkel representert, og for en mann er det en firkant;
 • Giftpar er forenet av en ekteskapsledning, jeg. E. funksjon;
 • Blodbrødre og søstre er bundet av en firkantbrakett;
 • det ikke bli forvirret i generasjoner, prøv å tildele medlemmer familie individuelle tall (romerske tall betegner generasjon, og arabiske tall representerer identifikatoren i generasjonen selv).

Hjelp av spesialister

Hvor gjør jeg en skriftlig forespørsel for å finne ut av stamtavlen min? Hvis du ikke kan samle alle nødvendige data for slektstræret, kan du kontakte fagpersonene for å få hjelp. Da vil ekspertene samle fakta, men mot et gebyr.

Husk at nyttige data kan konsentreres ikke bare i statsarkivet, men også i lokalhistorisk museum eller historiske avdelinger i byen. Uværlig støtte vil bli gitt av bibliografer som spesialiserer seg på å samle inn data for et bestemt emne. Kurset kan gå til gamle aviser, selvbiografiske skisser, memoarer, samt genealogiske kataloger som nøyaktig vil hjelpe deg med familiens oppbygging.

konklusjon

Hvordan lage et slektstre?

Før du lager en slektstrefamilie, må du vurdere dine evner. Noen ganger er det ekstremt vanskelig å samle informasjon, spesielt hvis slektningene dine var flyktninger eller av andre grunner forlot sitt historiske hjemland.

Samle fakta, vær oppmerksom på alle nyanser og detaljer, fordi etter å ha savnet noen fra dine fjerne slektninger, kan du ikke gjenskape kronologisk og objektive bilder av den tiden.

Ikke haste, så du vil ikke bare kunne formalisere slektstræret av noe slag, men å nyte prosessen med å finne riktig informasjon om dine fjerne slektninger.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

90 − = 83