psykologi

Konsten att övertala, eller hur man manipulerar människor korrekt och utan ondska?

Konsten att övertyga människor är en viktig färdighet som vi kan behöva i alla livssituationer. Han kan hjälpa oss att uppnå framgång och personlig lycka. Det är trots allt ofta från det här psykologiska verktyget att korrektheten av nyckelbeslut av en annan person beror, och de kan spela en viktig roll i våra mål och framtidsutsikter.

Contents

Anmäld, då – beväpnad!

Konsten att övertala, eller hur man manipulerar människor korrekt och utan ondska?

Att veta om manipulationstekniker kan vi försvara oss själva. Ett banalt exempel: säljaren-konsulten i affären försöker sälja oss en sak som faktiskt vi absolut inte behöver. Under tryck börjar vi ofta tänka: “Men är det så värdelöst, eller kanske jag verkligen behöver det?”.

Till sist återvänder vi hem med en massa papperskorgen, som kommer att samla damm i skafferiet tills osäkra tider. Och, naturligtvis, med en ödelad plånbok.

De tekniker du kommer att lära dig om idag kommer också att hjälpa dig att uppnå ditt mål, för att du kan öva dem på någon. Även på den person som är en högtstående person, och på vilken beror din karriärtillväxt. Vissa människor ser sådan värdefull kunskap som ett inlämningsverktyg och använder dem ofta irrationellt.

Andra försöker även att översätta dem till en destruktiv nyckel. Men du måste förstå att metoderna för manipulation bör gynna dig och utesluta skada på andra. Annars kommer universums banala lagar att fungera mot dig, och de kommer att ta bort allt som du har förvärvat oärligt.

Reframing, eller konsten att övertyga ett ord

För att beteckna din synvinkel som den enda sanna, kan du använda ett så enkelt verktyg som ett ord. Med ett ord kan du döda och läka, det är känt för alla från de äldsta filosoferna. Vad kan vi säga om det faktum att ett korrekt valt ord eller uttryck kan avväpna din motståndare och ta ställning, även om hon ständigt motsätter sig sin åsikt?

Konsten att övertala, eller hur man manipulerar människor korrekt och utan ondska?

Tänk på vad som sägs i det banala exemplet. Till exempel kommer du över två tidningar och informerar om samma incident. Men i ett rubrik står det så: “Agents av specialtjänster fängslade ledare provocerande informell organisation” och andra “agenter specialtjänster genomförde en väpnad räd mot en liten kristen församling muslimska länder under ledning av den äldre kvinnan”. Efter att du läst den första rubriken tror du förmodligen: “Det är underbart att det finns människor i världen som kan skydda ett ärligt folk från terrorister och sekterier!”.

  Hvordan bli kvitt ektemannens elskerinne

Men om du ser en rubrik i en annan tidning, kommer du sannolikt att börja bryta mot överträdelsen av den kristna kyrkan i Mellanöstern, med tanke på terrorister redan de “Valiant” agenter av specialtjänster. Kommer huvudidén av information att förändras från detta? Nej det är det inte. Kommer kärnan i händelsen att vara annorlunda? Nej det är det inte. Tänk dig hur kraftfullt manipulationsverktyg är ordet, om det kan stimulera sådana motsägelsefulla känslor i dig, med tanke på att händelsen själv inte förändrade sin natur alls!

Ett annat, mer vardagligt alternativ. Du kommer till maskinvaruhandeln för att köpa en mobiltelefon. En säljare erbjuder dig en ganska billig modell, medan den är ganska högkvalitativ och uppfyller alla dina krav. Samtidigt säger han: “Jag garanterar att med den här telefonen har du inga problem under det kommande året!”.

En annan konsult, som ser missnöjen hos sin partner, “Tar dig in i hans klumpiga händer”. Han erbjuder dig det senaste hjärnbarnet i företaget «Apple», vilket kostar två gånger, eller till och med tre gånger mer än det första föreslagna alternativet. Men han presenterar den för dig med orden: “Den här modellen är perfekt skyddad även från vätskans penetration, så om du släpper den i vattnet blir det säkert”.

Konsten att övertala, eller hur man manipulerar människor korrekt och utan ondska?

Som ett resultat köper du en andra telefon, även om du faktiskt är helt nöjd med det första, mer lönsamma alternativet. Och vet du varför? Det mänskliga undermedvetna är ordnat på ett sådant sätt att det reagerar mer starkt på negativa definitioner. Ordet “Problemet”, Även om det innebär förnekelse, har det redan ett visst negativt budskap.

Där ord låter bättre “Skydd” och “Säkerhet”. Men faktiskt, om du tänker på det, har båda säljare beskrivit samma skyddsfunktion!

  Squirt: kvinnelig utløsning med sterk orgasme

Reframing är ett utmärkt verktyg för att manipulera massmedvetenheten, därför används den ofta av erfarna och kompetenta politiker.

Till exempel finns det i världen två kategorier av aktivister, bland vilka det alltid finns upphov till argument och skarningar på abortets ämne. Och de kallas “Pro-life” (för livet) och “Pro-Choice” (för att välja).

Ordet “anti” används inte i båda fallen, eftersom detta prefix är negativt och bär den motsvarande färgen. samlokalisering “Anti-abort” kan omedelbart väcka aggression i en till synes neutral person som tidigare inte hade någon ställning i denna fråga. Och han kommer omedelbart att stå åt sidan “Pro-Choice”, eftersom de förespråkar valet, inte mot något.

Behöva huvudämnet – även en sak “Charged” Ordet kan bli mycket effektivt. Använd ord med en neutral, positiv och negativ färg, beroende på situationen och syftet med övertalning.

Reflektionseffekt

Konsten att övertala, eller hur man manipulerar människor korrekt och utan ondska?

Var och en av oss är något stolt över sig själv, och det här är svårt att argumentera med. Även de som är i ord “Han hatar sig”, kommer att dras till sig mer på samma sätt än motsatser. Gör ett mini-test. Låt oss säga att du har en komplett flickvän som oändligt klagar över övervikt och gråter om hur obehagligt hon är.

Välj två bilder, varav en visar en nästan anoreksisk dam och å andra sidan – en frodig ung dam med munvattenformer. Fråga din flickvän som hon gillar bäst. Hon garanterade nästan att koka in i det andra fotot.

Vad leder vi till?

Att det enklaste receptet på hur man helt övertygar en person av sin rättighet är att kopiera den!

 • Konsten att övertyga börjar med skicklighet “Spela med eftertanke”;
 • Stå framför en person och försök att titta in i hans ögon;
 • Titta på hans ansiktsuttryck och gestikulationer;
 • Välj repetitivt vad du ser – smirks, gester, vändningar, backar;
 • Gör det inte “Återspeglar” omedelbart – vänta några sekunder;
 • Tala med samma intonation.

Så du skapar en motståndares undermedvetna effekt av empati och deltagande. Och det är lättare att lita på dig.

  Hvordan bruke vibratoren: øke graden av seksuell opphisselse

intonation

Hur korrekt att övertyga en outsider med hjälp av ord?

Det är oerhört viktigt att observera adekvat intonation av tal:

Konsten att övertala, eller hur man manipulerar människor korrekt och utan ondska?
 • Ditt tal bör vara strukturerat och tydligt, utan hicka och puns;
 • Du ska tala lugnt, men med en lämplig känslomässig färgning;
 • Du måste lära dig att göra meningsfulla pausar och chatter inte utan att stoppa;
 • Du måste uttala komplexa ord lite utsträckta, så att samtalspartnern kan förstå dig först för första gången;
 • Du borde lära dig mindre gestikulerande – det här distraherar ofta en person från kärnan i samtalet.

Vad kan inte göras?

 1. Att tala monotont, tråkigt och utan intonation;
 2. Svälja ord och göra meningslösa långa pausar.
 3. Att säga allt som kommer att tänka på, även om det inte bär någon semantisk belastning;
 4. Gå till höga toner – det oerhört irriterar varje person, även den mest lojala;
 5. Gå till låga toner – det ger omedelbart ut ointressen och tvivel om din egen rättighet från din sida.

Rätt att säga – hälften av framgången. Att prata rätt och intonera är en absolut framgång!

Redigera varningar

Låt oss sammanfatta allt som studerats med en liten lista med uttryckliga tips som visar vad som inte kan göras för att övertyga någon:

Konsten att övertala, eller hur man manipulerar människor korrekt och utan ondska?
 1. Fråga inte och kräva inte för mycket;
 2. Övertal inte att göra något som inte motsvarar en persons välbefinnande.
 3. Använd inte tvivelaktig information i ditt övertalande tal;
 4. Inte prata om någonting som inte vet eller har inte provat ( “Låt oss gå för en semester till Spanien, det är så cool” – är det inte att det är något tveksamt, med tanke på att du själv aldrig varit där?);
 5. Inte ignorera samtalspartnern. Lyssna noga på hans synvinkel och analysera den. Så du kan inte bara hämta det bästa sättet att manipulera, men visa dig också i det bästa ljuset.

Möjligheten att övertyga människor är väldigt värdefull och viktig för var och en av oss. Förstå det varje dag, och förstås, använd bara med goda avsikter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply