Професија Хостесе: 7 основних задатака администратора | pangudownloads.com
Рад и каријера

Професија Хостесе: 7 основних задатака администратора

Хостеса у дословном преводу из старог француског значи “домаћина (и) гостију.” Управо то су главне дужности модерне домаћице: упознати посетиоце јавне институције или учесника догађаја и пружити им најудобније и занимљиво вријеме.

Звучи у основи довољно једноставно. Али у ствари, професија домаћица подразумева огроман организациони рад, са којим ће се суочити са којим ће без одређених вештина и моралних квалитета бити веома тешко.

Хостеса – администратор и још више

Ко је заправо домаћица и која је то професија?

Професија Хостесе: 7 основних задатака администратора

Многи млади људи, који траже запослење са половичним радним временом или главну врсту запослења, бирају ова слободна радна мјеста, често не схватају шта ће бити задужене, шта требају знати и бити у стању.

На први поглед, све је врло запањујуће: специјално образовање није неопходно за хостесе да ради, искуство на сличном администраторском положају је добродошло, али није потребно, као и познавање страних језика.

Младим људима привлачи чињеница да ће морати да раде у забавној установи – ноћни клуб, ресторан, изложбени простор.

Око пуно људи, атмосфера је пријатна и опуштена, музика се свира.

Све што је потребно је стајати на улазу у прелепо одело и осмех се осмеховати. Такодје ће платити новац. У пракси, међутим, већина кандидата се елиминише након 1-2 смене, која је већ на пробној основи, суочена са неочекиваним “Изненађење”.

Не постоји јасна дефиниција онога што хостеса треба нужно урадити – увек је назначена повељом одређене институције или догађаја. По правилу је универзални запослени који истовремено среће госте, а администратор који надгледа рад особља, а повремено и тостмастер, забавља госте. И ако постоји сукоб – домаћица треба да интервенише и исплати минималне губитке за институцију и клијента.

Али могуће је издвојити опште услове:

  1. Хостеса на угоститељској тачки. Ово захтева најмање: да дочека посетиоце, прецизира која сто они желе, и носе их на упражњена места – или у бару ако су заузета сва седишта, нудећи аперитив од куће. Сходно томе, када су гости рест, они треба да се спроводи.
  2. Хостеса у ноћном клубу. Овде се шири обавеза. Хостеса не би требала упознати само госте, већ и гледати како се одмара. Ако је некоме досадно, онда им је потребно забавити, интересовати, понудити нешто ново и занимљиво из програма. У овом случају, ниједан гост не треба занемарити – током прилива и бучне странке ово није тако једноставно.
  3. Хостесе у хотелу. Дужности су готово исте као код хостеса у кафићу, али вам не требају бесплатни столови, али бесплатни бројеви.
  4. Хостесе на изложби. Пошто су изложбе и презентације увек тематски, администратор оваквог догађаја треба да буде довољно упућен у релевантну тему да би могао одржавати разговор са посјетитељима и одговорити на њихова питања ако се појаве. Овдје не можете учинити без специјалног знања и страних језика – странци данас се могу наћи свуда, чак и на отвореном, на сајму ручно израђених заната локалног круга народне умјетности. По правилу, ово је привремено дјелимично, а не трајна активност.
  5. Хостеса у салону, на корпоративним и другим догађајима. Захтеви у овом случају могу бити било шта, одређују их организатори.

Какав је резултат?

Професија хостесе је разноврсна и свестрана, зависно од врсте установе у којој ради. Ако је ово угоститељска тачка, онда ће, највероватније, домаћица истовремено вршити дужности конобара, у случају прилива посјетилаца који узимају наређења, служе столовима и израђују прорачуне.

Хостесе у хотелу су, пре свега, администратори који ће такође морати да телефонски позиве и е-маил, резервишу собу, сместе госте, прате дужину боравка итд. Али домаћица на изложби или у ноћном клубу је врста аниматора који је обавезан да не дозволи посетиоцима да пропусте.

Радионице у салону могу се такође састојати од рекламних производа – то би требало да помогне менаџеру да направи добру продају. Понекад је и администратор који врши једноставан рад са документацијом.

Шта је потребно да постанете домаћица

Професија Хостесе: 7 основних задатака администратора

Ако одлучите да добијете хостесе у ноћном клубу, онда резиме, по правилу, вам не треба. Све што ће заинтересовати потенцијални послодавац је изглед, шарм и манири. Хостеса је особа целе институције. Ово је прва ствар коју ће гости видети када пређу преко прага.

Јер, наравно, домаћица треба да изгледају и разговор тако да посетиоци желе да остану и да се врати, а не све да ради у наредном Пирожков, али не би размишљати неуредно и хамовити успостављање близу његовог стола.

Дакле, основни захтеви кандидата за такав посао:

  • изглед – уредна фризура, маникир, светла шминка, чиста кожа и витка фигура су обавезни. Ако негде постоје недостаци, онда их морате елиминисати пре него што одете на интервју. Неке девојке које желе ући у престижни ноћни клуб као домаћини, чак и губе тежину и потпуно мењају стил у својој коси и одјећи. Због добре каријере и плата није грех и покушај;
  • шарм, пријатељство, поверење – нико неће ни администратора Цхебурецхнаиа суморно букве, опада према очима и није у стању да јасно одговоре на основна питања, као што су “Какво је твоје јело данас?”;
  • Организација – то је веома важно, поготово у ноћном клубу, где је потребно да би могли да баце поглед целу собу, и све нивое ниша, процени ситуацију и одмах донети одлуку, чак и ако је све око музичке звечке, трептање ласера ​​и крећу на десетине посјетилаца;
  • познавање страних језика и друго посебно знање – администратор хотела мора знати барем на енглеском језику, а администратор ИТ изложбе има најмање мало знања о софтверу. Да лаже у овом случају и да презентира лажне дипломе је бесмислена, лаж ће се брзо открити;
  • секс и старост. Тужно је, али и даље девојке у овој професији су више тражене од дечака. Гуи-администратор може се наћи у салону, али у ресторанима и ноћним клубовима гости углавном забављају младе даме. Старост апликаната за оба пола не сме бити већа од 30 година, иако постоје изузеци у зависности од спољашњих података кандидата и статуса установе.
Професија Хостесе: 7 основних задатака администратора

Укратко, можемо рећи да ако сте атрактивни, шармантан, организовани, знају како да се примени и још амбициозни да уради нешто у једном кафићу на прагу још увек немају ништа, треба да имају за циљ веће, да успешно напредовати на лествици каријере.

Можете се пробати као викенд хостесе – и изненада је то твоја и постаће мега-популарни организатор забаве за супер звезда. Али ова шанса долази из једног у милион.


Сви остали примају плату нешто вишу од оног код конобара, и стално се расправљају са шефом о процентима савета.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =

Adblock
detector