Жена и посао: Да ли је срамота бити домаћица? | pangudownloads.com
Рад и каријера

Жена и посао: Да ли је срамота бити домаћица?

Ако овај чланак прочита жена, не можете се устручавати да кажете да је домаћица непримерна, пошто су даме које су напустиле посао и се настаниле код куће гледале осудом, неодобравањем и чак презира. А сада се не ради о материним мајкама, иако би било корисно да читају све што је приказано у наставку.

Жена и посао: Да ли је срамота бити домаћица?

Не, не постоји ни промовише став да сви женски би требало да буде у једном тренутку да напусте своја радна места, и да се баце у понор живота и домаћинства пословима.

Када имате омиљени и профитабилан посао који не омета пуно комуницирање са породицом и гарантујући угодне животне услове, онда је све у реду.

Али шта ако га нема? Да ли треба да радим као ожењена жена? Зашто је проценат званично запослених жена у Русији? И зашто је, коначно, савремено друштво уверено да су даме дужне да раде равноправно са мушкарцима?

Зашто је ово мишљење настало?

На овом рачуну има неколико најпопуларнијих стереотипа:

  • Ми смо својствене да мислимо да онај ко седи код куће, само месечина, лењ, и снабдева прве знаке деградације. У ствари, испоставило се да ако радим, шта онда право не ради је мој комшија? Гадно је!
  • Мислимо да је новац никада неће бити довољно, и да, ако цела породица не тражи да зараде онолико колико је то могуће, неки од њених чланова болује од неодговорности. Испоставило се да је мајка треба да урадите све што је могуће за добробит свог детета: да му купи најбоље играчке, пружају прилику да присуствују клубове и кругове, купи брендирани одезхку и најновији модел мобилног телефона. У том случају неће учинити, околина ће почети да размишљају о томе да она не мора да покуша да ваше дете исто као и сви, и да не брине о свом болу над другом аипада “као Васиа»;
  • Мушкарце привлаче и заинтересују искључиво успјешне даме, а ожењена женаДомаћој породици брзо постаје досадно, јер практично нема могућности (или жеље) да се развије;
  • Немојте изгубити шансу да муж може напустити породично гнездо, а кућне послове више неће изгледати тако важно. Мораћемо да потражимо посао и бацимо наше кашике, шећерне пецуре. И како то учинити, ако само знате како очистити тепих или пеглити стрелице на панталонама?
  • Претпоставимо да муж неће оставити своју удобну жену. Али, испоставља се да ће заувек зависити од њега финансијски. Она ће морати молити за маникир, торбицу или путовање у кафић са пријатељима.

Слажем се да су све тешке аргументације у корист позитивног одговора на питање да ли би требало да ради ожењена жена. Заправо, они имају нешто против чега.

Када не можете да се мучите?

Жена и посао: Да ли је срамота бити домаћица?

Да ли мислите да би жена требала радити ако њен службени положај не доведе јој толико морално и финансијско задовољство као породиљско одсуство, на примјер? Да, да!

Постоји таква категорија мајки која су научила да перципирају декрет као најбоље време у свом животу када се могу развити и развити своје дијете, бавити се креативношћу, овладати профитабилним хобијем и једноставно уживати у њиховом статусу.

А онда можете размишљати о следећем:

  • Дилема о томе да ли радити или не радити за ожењену жену може се одлучити у породичном вијећу. Да, укупни приход ће се смањити, али вероватно је да ће зарада мужа трајати нормалним животом ако ревидирате трошкове. Одлучите се да ли је вредно јурити нове уређаје, модерне одјеће, савремену технологију и накит од тих драгоцјених тренутака које можете посветити себи, својим интересима, путовању и дјеци;
  • Јасно је да је на његовом радном месту много теже деградирати као особа него што стално остане у четири зида. У овом случају желим рећи: код куће можете наћи многе опције и начине самопослуживања и наћи их за све време и мјесто. Све зависи од саме особе, његовог животног положаја и степена лењости;
  • Колико мислите да треба радити на жену која се боји могућег развода и покушавају да науче како да се обезбеди за себе? Много, нарочито ако јој она не верује њеном мужу. Постоји само једна ствар коју можемо саветовати: исправимо ову ситуацију на било који начин, а истина је, иначе, бити сам. Али, чак и ако се то деси, усамљен домаћица врло лако добити новог партнера у животу, јер мушкарци сањају о богатству супе и свеже листове;
  • Зависити од свог мужа – шармантно је јер он одмах постаје пример храбрости, снаге и одговорности. Јасно је да се то увек не дешава на тај начин, али ако имате изврсну везу, онда не може бити питања понижења.
Жена и посао: Да ли је срамота бити домаћица?

Проблем рада жена је што они не могу да разумеју – не морају да напорно раде и пружају лавовски удео у породичном буџету. Али не морају остати код куће.

Ако желите, а онда постоји могућност, да је могуће да се укључе у хобијима, деце, вешерај, чишћење, печење пите, ни размишљао о фотокопирање или факсом.

На жалост, због тешке финансијске ситуације у земљи, проценат радног удатих жена у Русији расте, лишавајући све своје грађане да се посвети својој породици, и развој куће.

Решавање питања “изаћи на посао“, Добро измерите све аргументе. Запамтите да сте првенствено жена, жена и мајка. Ако вам посао не спречава да се схватите у овим најважнијим сликама – то је у реду!

Међутим, ако је посао захтева да се предају, осећате да је комуникација са породицом нема времена, да, и да ли је потребан овај посао … У праву си решења и хармонија у породици!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 6