Ручно направљен

Домаћа хаљина са властитим рукама

Домаћа хаљина је важан део дневне гардеробе. Са задовољством носи деца и жене и мушкарци. Може бити танак и секси или топло и мекан, погодно је да се окрене након купања или да га ујутро ставља на врх пижама. У продавницама постоји много различитих модела, али ако има времена и жеље, онда можете сами шијете.

Са чиме почети?

Домаћа хаљина са властитим рукама

Шивање кућне хаљине својим рукама није тако тешко. Ово питање је чак и за почетника. Да бисте обавили посао, морате бити у могућности да користите машину за шивење и поседујете најмање вештине шива.

У процесу ће вам требати:

 • Тканина;
 • Синтетичка трака;
 • Маказе;
 • Уклањање;
 • Нате и игла;
 • Машина за шивење;
 • Гвожђе.

При избору тканине размотрите сврху производа. Кимонос и летња хаљина су направљени од свиле, памука, купке и зимског комбинезона фротирних, фланелних и вунених тканина. Модели могу бити изабрани различити, али најједноставнији у производима за шивење са мирисом.

Да бисте израчунали потребну количину материје, потребно је да одлучите о облику. За шивење рукавице са рукавима од 46-48 величина од платна ширине 150 цм, потребно вам је 1 дужина производа + 2 цм по фајлу, на 80 цм ће трајати 2 дужине. Али за производ са дугим рукавом, ствар је потребна више.

Отворите тканину

Како шијете хаљину са мирисом? Пре наношења ознаке, тканина мора бити изравнана тако да нема гребена. Распршите готову материју на равној површини. Широка тканина се преклопи на пола дуж уздужне линије са предњом страном према унутрашњој, уској - дуж попречне линије. Затим примените ознаку на плитку или комад сувог сапуна.

На уској материји са леве стране, повлачењем 1,5-2 цм, повуците праву линију надоле - ово ће бити шав на леђима, јер широко ткиво то није неопходно. Погодно је изградити хаљину од врха до дна.

Са леве ивице, пада 1 цм - ово је индент за шав, од овог места на десно, нацртајте праву линију. На овој хоризонталној траци од преклопа до ивице мери 9 цм, а са лијевог угла спустите се за 2 цм и означите. Глатко повежите ове две тачке. Ово је врат на леђима.

Ширина робе се израчунава по формули: ПОБ + 20 цм, при чему ПОР - полумјесецни бокови. Подесите вредност десно од преклопа. У овом тренутку, нацртајте праву линију одозго према доље. На њему направите предњи изрез.

За ово морате мерити растојање од рамена до струка. Подесите ову вредност на изграђену линију. На горњој хоризонталној линији лијево од ивице означите 9 цм и ставите тачку. Сада глатко повежите ове две ознаке.

Домаћа хаљина са властитим рукама

Остаје да направи руке за руке и исецање детаља. Горња хоризонтална линија подељена је на пола. Од ове тачке до 26 цм, нацртајте праву линију, на њему ћете морати направити рез. Маказе пажљиво пресецају детаље дуж линије.

Шивење

За шивање летње хаљине са властитим рукама стручњаци препоручују у таквом редоследу:

 • Робови тканине се обрађују на прекривачу. Ако то не постоји, третирајте их са цикцагом;
 • Затим шијете наслон;
 • Пре и назад, преклопите лицем у лице и, комбинујући преко рамена, направите напомену, а затим шавите;
 • Окрените ивице рукава и дна, искрцајте и пробајте, ако је све у реду - смело писмо;
 • Коришчењем пошевног печења или завршног материјала третирајте ивицу преноса и врат;
 • Од остатка тканине шијете појас.

Хаљина, шивена сопственим рукама, спремна! Остаје да га потплати, уклоните напомену и можете га ставити. Шљамање хаљине за дијете је тако лако за ово ... фротирне пешкире!

Баде мантил за децу из пешкира

Да би дете мало шљокало. Прво, димензије су мале, потрошња ткива је мања. Друго, обрасци су једноставни.

Шивати дечијој хаљини са својим рукама могу бити од старих ствари или ручника за купатило. Да бисте направили образац, преклопите тканину пола изнутра и поставите је на равну површину. Измерите ширину ручника и подијелите ову вриједност на пола, добијете средишњу линију (оса симетрије). Лево и десно од ње на врху мере 5 цм - ово је ширина врата. На леђима, пада 1 цм доле - ово је дубина. Глатко повежите поене.

На оси симетрије доле мерите 15 цм и означите. Из екстремних тачака ширине врата до ознаке на средишњој линији, нацртајте праву линију. Ово ће бити изрез на грудима.

Од линије преклапања дуж ивица доле, повући се 20 цм, ово ће бити ширина рукава. Дечија хоодие може имати произвољне величине. Да бисте израчунали ширину робе, можете користити формулу: ПОБ + 10 или 15 цм. Подијелите ову вриједност за 2 и ставите сантиметре на лијево и десно од средишње линије.

Померите паралелне линије из ових тачака. Правда према њима нацртају линију, повезујући знакове ширине руку једна с другим. На месту раскрснице са обе стране (у пазуху), глатко окружују углове. Паттерн је спреман. Остаје пажљиво смањити и можете почети да превлачите.

Да шијете такав кимоно са својим рукама, започните изрезаним шавом, идите дуж стране, спустите крак, предње траке и ивице рукава. Након што узмете купаћу за дијете, обришите сва та места на машини и извуците вишак навоја. Завршити са завршном траком. Из остатака тканине направите појас. Производ је спреман!

Домаћа хаљина са властитим рукама

По жељи, предња страна не може у потпуности прекинути материјал. Довољно је искључити рупу за главу и обрадити га. Да би ставио хаљину, биће неопходно кроз главу. Ова опција ће бити погодна за старију децу.

Шта да тражим?

Ако, када сечете материјал, видите да је хаљина кратка или да су рукави кратки, онда се ови делови лако могу повећати додатним тракама.

Врло лијеп изглед када су исечени из тканине различите боје. Заправо су правоугаонице потребне ширине и дужине која се шије на ивици. За рукаве, траке ће имати дужину од 40 цм, за хемисферу ОБ + 20 цм.

Шивање хаљине сопственим рукама датиће вам право задовољство. Двадесет срећно што има такав дар биће деца. Такође, штедња ће се испоставити, јер ће куповина производа дефинитивно бити скупља, а старе ствари ће помоћи да дају "други живот". Даре, господару и сви ћете изаћи!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 3 =