Како пакирати свеже цвијеће у валовит папир, држећи их свеже? | pangudownloads.com
Ручно направљен

Како пакирати свеже цвијеће у валовит папир, држећи их свеже?

Прекрасно украшен букет је савршен додатак поклону, без обзира на прилику. Упркос чињеници да су недавно букети направљени чак и из импровизованих материјала, на пример, из чарапа, класична верзија још увек живи цвијеће.

Главни захтеви

Многе особе постављају случајеве цветног приказа како би омотали живо цвијеће у валовитом папиру како би нагласили њихову лепоту. Регистрација букета, пре свега - је креативан процес, али познавање основних правила флориста, можете сами да се носите са овим задатком.

Придржавајте се таквих захтева за дизајн композиција:

Како пакирати свеже цвијеће у валовит папир, држећи их свеже?
 • Папир који се користи за паковање треба да буде исте боје као цвијеће или наглашавају контраст;
 • Није препоручљиво користити полиестер;
 • Валовити папир комбинује чутну, сисалну, декоративну мрежу. За причвршћивање је погодно користити коноп за јуте;
 • Немојте користити велике декоративне елементе за декорацију, јер ће одвојити пажњу од главног елемента;
 • Цвјећари савјетују да користе свеже резано цвијеће - ово ће продужити живот цвјетног аранжмана;
 • Можете додати неколико украсних биљака или суве цвијеће.

За паковање буке користе се разне технике, за многе од њих је потребна посебна припрема. Међутим, постоје начини да се чак и почетник може носити.

За паковање буке потребно је припремити такве материјале:

 • Маказе;
 • Шкотска трака;
 • Декоративни елементи;
 • Валовити папир;
 • Цвјетна мрежа;
 • Цвијеће.

Пре него што почнете формирати букет, неопходно је одрезати ивицу из сваке стабљике и ставити их у воду. Ово је учињено тако да цветови буду засићени влагом, јер морају провести неко вријеме у ваздуху.

Скупљање буке

Изабране цвијеће треба спојити у букет, а њихова стабљика треба завити с сцотцх траком. Стога, обим базе ће се повећати, постаће строжији. Коришћењем цвјетне мреже побољшаће изглед буке и омогућити цвијећу да остане свеже дуже.

Како пакирати свеже цвијеће у валовит папир, држећи их свеже?

Коришћење широке сатенске траке сматра се класичном опцијом у амбалажи цвећа.

Валовити папир као омотач даје композицији лакоћу, нежност и крхкост. Ако у букету постоји цвјетна мрежа, пожељно је користити украсне биљке.

Да би паковање цвета цвијећа у папиру, мора бити распоређена на равној површини лица доле.

Поставите цвијеће на њега тако да крајеви стабљика остају слободни. Затим обмотите букет у папир и га везите траком. Као сценографија користе декоративне лептире или лукове.

Постоји још једна варијанта паковања букета у којој користимо валовити папир - омогућава продужење свежине биљака. Да бисте то урадили, узмите комад крпице и добро га натопите водом.

Затим с овом платном обмотавамо резине на стабљике, а одозго стављамо слој хране за храну. Припремите папирни лист, који обрађује стабла цвећа.


У зависности од броја боја у букету и његове величине, припремамо неколико листова папира исте боје или, обратно, контраст. Обмотите горњи део пртљажника тако да оштри углови квадрата мало премашују висину пупољака. Обезбедите квадрате са контрастном сатен траком. Као декор, користите омиљени елемент који је погодан за композицију.

У валовитом папиру можете пакирати не само резано цвеће, већ и биљке у посудама. Они су одлична алтернатива за конвенционалне букете.

Такви дарови дуго задржавају свој изглед, и све ово време ће задовољити срећног власника. Додавање пречишћавања ће помоћи лепој амбалажи. Ако не знате како самостално пакирати цвијеће у валовит папир, продавац то може учинити. Међутим, показујући имагинацију, овај задатак можете самостално управљати самим собом.

Да бисте то урадили, узмите листу папира и извуците круг из њега. Радијус треба да буде нешто већи од висине посуде. Руби круга могу се оставити равном или срезати шаблон. Поставите цветни лонац у средину радног комада. Затим подигните ивице, причврстите их с сцотцх траком. Обложени облик може бити украшен сатенском траком, везујући лук. Уместо траке, можете користити перле, плетенице или чипке. Да бисте додали светле боје поклону, користите папирне кругове разних нијанси и величина.

Постоји неколико начина за паковање цвјетног лонца. На пример, из два сегмента листова помоћу спајалица за прављење симболичког пакета за постављање биљке. Ручице за такав пакет могу се направити од ситних комада плетива.

Нека твој поклон буде светао и свеж!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 2 =