Основе ембоссовања

Зглобова је само мала и креативна активност која помаже апстракту из стреса, свакодневних оптерећења и нервозних напетости. Скоро све врсте креативних радова захтевају одређене вештине и способности од стране особе, али постоје и оне са којима је чак и почетник олакшан. Ембоссинг – ово је управо опција коју сви могу учинити.

Суптилности технологије

Основе ембоссовања

У сцрапбоокингу, ова метода се користи за креирање волуметричких обрасца. Заправо, са импровизованим уређајем на правом основу се појављује имитирана слика претходно припремљеног модела.

Техника се може имплементирати мокро или суво. Завршни производ даје јединственост финим ситницама и помаже у декорацији стана.

Материјали потребни за суво штампање

Суво урезивање, направљено од стране себе, подразумева стварање конвексних шаблона на фолији, папиру или другом материјалу, за шта је потребно заложити следеће:

 • Дебели папир, који игра улогу основе. Треба напоменути да картона високе густине не дозвољава добијање ефекта волумена у пуној величини, чинећи првобитну структуру једва разликовати;
 • Металне или пластичне матрице;
 • Посебна шипка од метала, на крају је причвршћена лопта. Ово друго може имати другу величину. Најмањи савјети се користе за реализацију веома танких елемената узорка.

Потрошни материјал потребан за мокро ембоссовање

Вруће урезивање карактерише више радно интензивна техника, која захтијева кориштење специфичних материјала и уређаја. Биће потребно прибавити следеће:

 • Основа у којој се улога може направити од коже, тканине или папира;
 • Гарнитура од гумених или силиконских марака;
 • Такође ће бити потребан прашак за утискивање, који се наноси на подлогу помоћу специфичних боје безбојних боја;
 • Меки јастук, добро импрегниран мастилом;
 • Антистатички јастук или скуп четкица, са којим можете уклонити вишак праха;
 • Такође ће бити потребан специјално дизајнирани сушач за сушење, који обезбеђује проток ваздуха са ниском брзином и високом температуром.
Основе ембоссовања

  Шушкање А-линије силуете

Почетни игличари често брину о питању шта замијенити фен за флаширање? И није чудно, јер је уређај прилично скуп и није га потребно користити. На форумима љубитеља сличне домаће креативности можете пронаћи мноштво алтернативних опција. На пример, сушило за косу може заменити конвенционални електрични шпорет, загрејан до жељеног стања.

Припремљен како треба, радни предмет се узима са дугим пинцетом, а затим се налази на кратком растојању од загрејане површине. Такође, постоји варијанта која се користи као уређај за грејање уобичајено гвожђе за домаћинство. У сваком случају, морате се пазити на могуће опекотине и формирање репа на папиру.

Суво печење: како је то учињено?

«Сува“Ембоссинг у папер сцрапбоокинг-у се врши користећи специфичне матрице, које можете купити готово у било којој продавници за игле или на Интернету. Док гравирање на папиру, потребно је водити бригу о добром и правилном освјетљењу, које треба хранити одоздо. Стога, својим рукама, такви узорци се праве на фотосток или на стаклу, који се налазе на две столице и осветљени одоздо.

Папир треба причврстити двостраном лепком. Комбинација се налази на стакленој површини, а помоћу оловке (жељезна шипка са сферичном врхом) сви елементи узорка нежно су истиснути. Да не би пробио папирну базу, неопходно је радити стрпљиво и напорно.

Влажна метода за утискивање

«Мокро“Ембоссинг се може урадити сопственим рукама. Почињемо са чињеницом да је маст треба наносити на подлогу, то се ради помоћу одређеног печата. Да мастило није размазано, они импрегнирају печат, који истовремено гарантује униформан слој мастила. Сам образац је направљен на дебелом папиру, који се не може откинути због влажења.

  Бонбонниере с властитим рукама: шта да попуњавају кутију и када да дају?

Тинта се сипа прахом, који може имати другачију текстуру и сјенку. Затим сачекајте да се радни предмет потпуно осуши, након чега се вишак прашкастих честица бруши или уклони антистатичким тампоном.

Након тога, можете започети загревање, што је корисно сушило за косу. Уређај треба поставити на удаљености од 5-7 центиметара од подлоге са прашкастим узорком. Под утицајем високе температуре, прах почиње да ствара олакшање.

Добијени узорак треба пажљиво исецати и прикачити на крајњи производ. Резултат настојања је да се добије изврсна, оригинална и јединствена декорација, која се буквално може задекорироват све.

Врсте праха

Прашак који се користи у сцрапбоокингу за штанцање може бити:

 • хомогено;
 • са сјајним инцлусионс;
 • са визуелном конвексношћу.

Изложени топлоти, разноврсне честице прашка се растопају и глатко раде преко подлоге, стварајући ексклузивни образац. Глиттерс у праху могу имати различите величине и нијансе, стварајући невероватне текстуре.

Најлепши изглед бисер или мат белог праха, који се користи за украшавање дечијег или вјенчаног прибора. Његов волуметски аналог даје прилику да постигне ефекат глаткости у бочици и добија се глатка и конвексна рељефа употребом прозирног праха.

Техника сувог или мокрегијег чишћења често се користи за декорисање кутија, кутија и других тврдих површина. Понекад његова употреба даје прилику да добије авион који имитира кожу крокодила.

Машине за ембоссирање

Основе ембоссовања

На тржишту прибора за папирну креативност постоје посебни механизми који обично користе професионални мајстори. Ове машине могу истовремено обезбедити технику убризгавања и сечења на папиру.

Инструменти могу бити електрични и механички. Прва опција је веома тешка и захтева сталан извор енергије, али је могуће руковати густим материјалима по врсти коже или картона.

  Како плетати украсе и одећу од лутке уз помоћ гумених трака?

Клипери су обично додатно опремљени различитим додатцима: иверице, адаптери и тако даље. Коришћење таквих адаптација даје мајстору стварну шансу да не ограничи своју машту.Изађите, стварајте и себи и другима дајте невероватне прекрасне производе!


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector