Практичност пре свега: шта су мочварна подручја | pangudownloads.com
Ручно направљен

Практичност пре свега: шта су мочварна подручја

Већ од саме речи "мокроступи"Јасно је да причамо о ципелама. Тако су у првој половини КСИКС века почели да називају прототипе галоше коришћене у лошем кишном времену. Што се тиче порекла ове ријечи, врши се и истраживање. Недавно су тако почели да позивају патке на ципеле, које се носе током подова уређаја.

Не могу се купити, већ сами. Предлажемо детаљније упознати ова два подручја примјене.

Антикуе схоес

Практичност пре свега: шта су мочварна подручја

Многи људи кажу да позната фигура, писац и лингвист - Адмирал А.С. Шишков. Други истраживачи кажу да је по први пут ријеч "мокроступи"Почео је да користи В.И. Дахл.

Постоји још једно мишљење да је ова реч укључена у категорију неуспелих пародија које су почеле да се појављују на руском језику након изрицања забране страних речи.

Уопштено говорећи, постоје докази да се у древним временима на неколико места ова реч користила на сличан начин с другима.

У старим временима, обућка, која носи такво име, споља није изгледала као галоши уобичајени у данашњем дану. Мокроступи су биле дрвене ципеле или је то била само одстранљива облога од дрвета. На другим местима реч је названа кожна облога, намењена за ношење током кишног времена.

У селима, име се користило за описивање ципеле од бора са високим носом. Када су људи изумели гуму, обућа од дрвета почела је да врши искључиво декоративну функцију.

Мокроступи и ремонт

Практичност пре свега: шта су мочварна подручја

Посебне подлоге за ципеле су измишљене тако да се градјани могу кретати по просторији приликом постављања саморазливајућих подова, извођења бетонских кошуљица и аерација травњака. Такође се зову схкрабами, аеросандалами, краскоступами, итд.

На поду су трње, због чега током шетње на поду можете уклонити ваздушне мехуриће. У зависности од модела, њихова дужина може бити потпуно другачија, али мора одговарати висини пуњења. Подијум је направљен од меког, али издржљивог материјала.

Због присуства причвршћивача, вретена је сигурно причвршћена до стопала. Ово се ради са посебном траком, што омогућава могућност промјене или повећања величине ако је потребно. Брига о подлогу није тешка, пошто је након употребе довољно да се остаци материјала од пода уклоне водом, а затим их осушите.

До данас, такве облоге за ципеле могу се наћи у скоро свакој грађевинској радњи. Свако може изабрати одговарајућу опцију за себе. Предности укључују чињеницу да су мокроступи јефтини, а они ће трајати дуго времена. Ако не желите или немате прилику да купите ове подлоге, можете их сами учинити.

Зашто нам треба мокроступи

Изненађујуће, ове ципеле се и данас користе.

Ево погодности које имају мокроступи:

  • Они омогућавају ходање на свеже исеченом поду без оштећења. То можете урадити у року од 30 минута. након завршетка сипања. Даља шетња ће довести до оштећења;
  • Омогућити уклањање неједнакости која се могла формирати током премаза;
  • Захваљујући микрокодаму, може се добити из текућег пода страних предмета који су насумично ушли у њега и покварили изглед.
Практичност пре свега: шта су мочварна подручја

Мокроступи се може направити властитим рукама од импровизованих материјала. Да бисте то урадили, потребно је да узмете мали део шперплоче и одрежете облогу, што одговара ширини и дужини ципеле. Наравно, можете их оставити правоугаоном, што ће знатно смањити вријеме и труд. Поред периметра, привијте вијке.

За причвршћивање ципеле на ципеле можете користити обичан скот, али да бисте их уклонили и ставили ће бити проблематични, тако да можете користити обичне траке или у екстремним случајевима само везати два која су причвршћена на једини трак. Такве домаће хаљине значајно ће смањити не само средства, већ и време.

Сумирање

Сада знате како се ријеч "мокроступи", Иу ком случају се може користити. Када врше поправку подова, стручњаци препоручују да увек поставите облогу, тако да коначни резултат не разочара.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + = 11