Bolehkah saya menggosok kasut getah: cadangan praktikal | pangudownloads.com
Rumah yang selesa

Bolehkah saya menggosok kasut getah: cadangan praktikal

Untuk masa yang lama, hari-hari apabila but bot getah digunakan hanya untuk mendaki di hutan atau gunung yang berakhir. Hari ini, walaupun di kedai kasut yang paling berprestij, anda boleh menemui pelbagai jenis kasut getah. Di sini dan butah pada tunggal, dan pada tumit. Terdapat juga pilihan berbaris. Dan sekarang, jika anda menjadi seorang pemilik kasut yang baik, tidak ada kerongkong dan hujan kepada anda tidak mengerikan. 

Bolehkah saya menggosok kasut getah: cadangan praktikal

Tetapi, memandangkan hari ini di jalan-jalan bukan perintah yang ideal, anda boleh dengan mudah berdiri di kaca pecah, kuku atau butang perkeranian biasa. Dan untuk menembusi tayar agak mudah!

Jadi sekarang, kerana lubang kecil, buang bot karet hampir baru?

Tidak sama sekali! Dan hari ini kami akan mengajar anda cara melekatkan kasut kegemaran anda dan memanjangkan nyawa mereka untuk masa yang lama. 

Untuk gam atau tidak lem - itulah soalan ...

«Kenapa diri anda sendiri, jika anda boleh merujuknya kepada tukang kasut", Kamu bertanya. Tetapi malangnya, dalam kebanyakan kes anda akan ditolak. Satu-satunya perkara yang shoemakers boleh menasihatkan anda dalam kes ini adalah untuk melawat kedai pembaiki kereta di mana tayar adalah tervulkan.

Tetapi di sini kita berhadapan dengan silap mata: baru-baru ini, hampir semua pengendara beralih ke roda moden, di mana vulcanization tidak diperlukan. Dan ini bermakna mencari perkhidmatan auto dengan pilihan sedemikian, di mana sahaja yang sepatutnya untuk melekatkan kasut anda agak bermasalah. Oleh itu, marilah kita berfikir tentang cara melekat pada but.

Dan sebelum kita mula mengkaji cara memakai kasut getah, perlu diingat bahawa untuk digunakan dalam kes ini gam PVA konvensional atau "Moment"Tidak sepatutnya, kerana pada masa yang terbaik anda tidak akan mencapai apa-apa kesan, dan paling teruk - kasut akan menjadi sia-sia manja! 

Di mana untuk mencari gam khas untuk memakai kasut getah

Sekiranya anda membuat keputusan untuk memoles kasut dari getah anda, maka anda boleh mencari pelekat khas di kedai-kedai dengan memancing. Perhatian sila! Boots boleh dibuat bukan sahaja dari getah, tetapi juga dari EVA (ethylene vinyl acetate) atau poliuretana. Dan gam untuk bahan-bahan ini akan berbeza.

Jadi, sebelum anda pergi ke kedai, berhati-hati mempelajari but. Dan jika anda mempunyai masalah dengan definisi bahan, lebih baik untuk mengambil kasut dengan anda, dan di kedai, pakar akan dengan cepat menentukan apa yang dibuat. 

Alat khas untuk kasut gluing juga boleh dibeli di kedai-kedai untuk pemandu. Dalam kes ini, anda perlu memberi perhatian kepada gam-sealant. Jadi anda tidak hanya menyingkirkan lubang, tetapi juga dapat melindungi tempat penggunaan lem dari mendapatkan cairan yang berlebihan. 

Bagaimana untuk menggosok kasut getah: kaedah yang terkenal dan teknik kecil

Bolehkah saya menggosok kasut getah: cadangan praktikal

Agar kasut anda menjadi baru, anda perlu menentukan lokasi sebenar tusukan. Untuk melakukan ini, anda memerlukan boot dan lembangan kecil air. Kami mengambil kasut kami di tangan dan mematikan haram mengikut prinsip yang sama seperti tiub dengan pasta gigi, apabila hampir hilang.

Dan apabila rampasan itu dilipat dengan ketat, kita akan menurunkan satu-satunya ke dalam air. Dari tempat-tempat di mana terdapat retak atau gelembung udara menusuk akan muncul. 

Selepas lokasi yang bermasalah ditemui, anda boleh mula memulihkan kasut anda.

Terdapat beberapa kaedah:

  • Kaedah memancing. Untuk kaedah ini, anda akan memerlukan gam dari kedai memancing, yang kami bercakap sedikit lebih awal. Pada prosedur itu sendiri, anda perlu mengikuti arahan yang diterangkan pada pakej tersebut. Dalam kebanyakan kes, ia adalah sama: anda perlu pasir pertama kawasan masalah, kemudian deg degase permukaan dan gam gasket getah yang telah disediakan terlebih dahulu. Sekiranya anda pemilik kasut dari EVA, maka prosedur ini akan mengambil sedikit masa, kerana dalam hal ini anda tidak perlu menggunakan patch apa pun. Cuma bengkok tepi but kuat dengan tusuk dan tuangkan sedikit gam. Kemudian ketatkan tepi dan tahan mereka dalam kedudukan ini selama beberapa minit;
  • Kaedah pelumba itu. Dalam kes ini, anda memerlukan kit pembaikan khas, yang tersedia untuk sesiapa sahaja yang terlibat dalam sukan ini. Dari kit ini, anda memerlukan patch pada filem pelindung khas, kertas pasir dan gam. Proses pelekat adalah seperti berikut: hati-hati letakkan tapak fraktur dengan kertas pasir. Perhatian sila! Saiz kawasan yang dirawat harus sedikit lebih besar daripada lubang itu sendiri. Kemudian deg degase tempat ini dengan aseton. Dengan patch, tanggalkan filem pelindung dan gunakan sedikit gam pada permukaan yang terdedah. Letakkan gam dan memerlukan tapak tusukan. Selepas beberapa minit, apabila gam menjadi sedikit lebih likat, kami menekan butang patch terhadap but. Satu-satunya kelemahan kaedah ini bukan penampilan estetik terutamanya, supaya anda boleh membaiki hanya but musim panas;
  • Kaedah pengemudi. Kaedah ini, tidak seperti yang terdahulu, sangat sesuai untuk kasut dacha, dan untuk kasut wanita elegan. Untuk pembaikan ini, anda memerlukan pengedap. Ia mesti digunakan dengan nipis, tetapi satu lapisan pada tapak tusuk. Perhatian sila! Tidak ada kesesuaian untuk menghasilkan pembaikan yang sama dengan kasut kotor. Sebelum anda memutuskan untuk mengambil kerja pembaikan boot, berhati-hati membasuh dan mengeringkan, kerana zarah kotoran atau titisan air akan memberi kesan negatif terhadap hasilnya, dan anda perlu melakukan semula segala-galanya. 

Menggunakan kaedah yang agak mudah, anda akan dapat dengan cepat dan berkesan memulangkan but sepatu anda ke sistem, dan mereka akan melayani anda untuk beberapa waktu. 

Beberapa perkataan mengenai penjagaan kasut getah

Nah, sebagai akhir, kami menawarkan anda beberapa saran mengenai penjagaan, penggunaan yang akan membantu anda menyimpan but. Dalam keadaan kerja lebih lama. Sebagai contoh, agar but bot anda kelihatan seperti yang baru mungkin lebih lama, anda sepatutnya menghapusnya dengan kain lembut yang direndam di dalam air dengan penambahan gliserin.

Bolehkah saya menggosok kasut getah: cadangan praktikal

Dan jika anda perlu berjalan di sekitar lopak dan anda mahu mengeringkan sedikit pada bateri, maka kami segera memberitahu anda bahawa ia tidak disyorkan untuk melakukan ini. Di sini hakikatnya adalah di bawah pengaruh udara panas gam yang mana beberapa unsur terpaku bersama boleh menjadi poros.

Dan ini bermakna bahawa bahagian dalam boot akan mendapat air. Oleh itu, lebih baik untuk hanya menyeka sepatu dengan kain dan biarkan kering secara semula jadi. 

Jadi, hari ini kami dengan anda telah mengetahui, daripada mungkin untuk menutup but kasut dengan tangan sendiri dalam keadaan rumah. Seperti yang anda dapat lihat, kasut anda masih boleh dipersembahkan dengan kehidupan baru! Perkara utama adalah melakukan segala-galanya dengan ketat mengikut arahan, dan kasut getah anda untuk masa yang lama akan menggembirakan anda pada hari-hari hujan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 4 = 1