Rumah yang selesa

Kesan menguntungkan warna pada alur kerja

Doktrin klasik Cina feng shui - ini adalah tradisi untuk penduduk Kerajaan Tengah, keupayaan untuk menganjurkan ruang tempat tinggal dengan betul untuk tujuan memberi manfaat kepada sumber manusia yang bermanfaat. Dalam satu perkataan, ini adalah sains keseluruhan, tentang bagaimana mengelilingi diri anda dengan keharmonian dan tenaga kreatif yang bebas.

Adalah salah bagi orang untuk menganggap sifat-sifat ajaib ini untuk pengajaran ini. Walau bagaimanapun, tidak ada sihir di sini. Seperti dalam sains lain, peraturan feng shui hanya perlu diambil kira, dan tahu bagaimana dan apa yang berfungsi. Lagipun, feng shui beroperasi di mana-mana di mana ada orang. Sebagai contoh, di pejabat.

Utara, selatan, timur atau barat - ia penting

Kesan menguntungkan warna pada alur kerja

Berapa kerapkah anda dan rakan-rakan anda menghadapi genangan yang tidak dapat dijelaskan dalam perniagaan atau dengan keadaan kesihatan yang kurang baik di tempat kerja? Orang hanya "tidak berfungsi", Kerana genangan tenaga positif di dalam bilik kerja sangat kuat.

Apa yang perlu saya lakukan? Beralih kepada feng shui. Sekiranya anda mampu untuk membaiki, menyusun semula, atau berpindah ke pejabat lain tidak akan semuanya, maka menggunakan sains purba tidak dilarang kepada sesiapa pun.

Sumber tenaga langsung akan datang untuk menyelamatkan: tumbuhan. Ketahui bagaimana warna dan pokok boleh meningkatkan keupayaan kerja orang.

Tentukan bagaimana bangunan di mana anda bekerja terletak. Sekiranya lokasi di selatan atau barat, elemen patronage adalah Wood and Fire. Dalam kes ini, feng shui di pejabat akan membawa tumbuh-tumbuhan hijau dengan daun besar di dalam pasu besar. Dengan cara ini, dalam kes ini, anda juga boleh menanam pokok feng shui di pejabat.

Arah utara-timur dan selatan-barat dilindungi oleh Bumi. Oleh itu, bilangan pokok dan bunga mesti dikurangkan kepada minimum. Anda boleh mengurung diri anda ke tumbuh-tumbuhan kecil yang kecil di pintu masuk ke bangunan itu sendiri.

Cara memilih bunga di feng shui di kawasan kerja

Kesan menguntungkan warna pada alur kerja

Dengan cara yang sama seperti di rumah, bekerja di setiap kawasan kediaman, sama ada pejabat atau pejabat yang dimaksudkan untuk jenis aktiviti tertentu, jenis tenaga tertentu berlaku.

Menurut feng shui, dengan bantuan bunga di pejabat, anda boleh menetapkan perintah tenaga. Anda hanya perlu mengetahui tumbuh-tumbuhan mana yang hendak dipilih dan di mana untuk meletakkannya.

Pertama, kita akan memikirkan bilik-bilik yang biasanya dirancang di pejabat:

Kesan menguntungkan warna pada alur kerja
  • Pejabat ketua. Kelas pekerja pemimpin kumpulan mesti dilengkapi terlebih dahulu. Lagipun, potensi sumber daya semua pekerja bergantung kepadanya. Berikut adalah bunga di feng shui, yang kehadirannya di desktop di pejabat bos akan membawa keharmonian, kestabilan kewangan dan membantu mewujudkan idea-idea baru: Begonia mekar, treelike berkulit tebal, Tradescantia. Tetapi tumbuhan ini akan menekan semangat bos yang sangat marah, membersihkan premis negatif: ungu, rosemary, teh rose, kekwa;
  • Kakitangan pejabat. Jika lokasi bangunan pejabat membolehkan anda memasang pokok di pejabat, maka ini hanya menjadi rahmat bagi kestabilan kewangan pasukan. Letakkannya di sebelah selatan-barat, yang bertanggungjawab untuk keharmonian hubungan manusia. Ia boleh menjadi fatsia, ficus berbentuk lyre, dan syngonium dari pedula. Nah, jika pokok itu kecil, masih berkembang. Jika pokok tumbuh dengan selamat, ia akan membawa pertumbuhan dan kemajuan dalam kerjaya. Daun harus bulat, bujur dan kencing. Tetapi kaktus di desktop tidak digalakkan. Jika seseorang suka bunga ini, lebih baik meletakkannya dari tempat utama;
  • Bilik mesyuarat. Tempat di mana keputusan penting diambil dan rundingan diadakan, adalah wajar untuk menyediakan akuarium atau air pancut hidup di selatan-barat. Dewan yang sama lebih baik dihiasi dengan tumbuh-tumbuhan berbunga hijau, supaya ia mudah bernafas, dan tenaga kurang diserap: pain dari Montesum, bengkok dracaena, sabit asparagus. Untuk mencerahkan minda, untuk menghapuskan ketidakpastian, buluh membantu dengan baik;
  • Bilik untuk berehat Adalah tempat di mana minda, jiwa dan badan mesti berehat dan dipenuhi tenaga. Cawangan menenun dengan batang menurun lembut dan bunga cerah seperti orkid, ivy, ficus biophytum - pilihan terbaik.
  • Bunga merah dan oren terletak di bahagian selatan. Dengan cara ini, beberapa bunga juga menyerap radiasi elektromagnet.

Saya ingin menambah bahawa organisasi reka bentuk premis adalah satu perkara yang semata-mata individu. Dalam feng shui hanya ada undang-undang tertentu yang berfungsi jika anda mendengarnya dan tahu sekurang-kurangnya prinsip umum tindakan mereka.

Jika atmosfer di dalam pasukan adalah baik hati, anda bekerja dengan mudah, dan anda hanya mempercayai akal sehat, maka bimbang tentang kaktus yang tidak sesuai tidak berbaloi. Perkara utama ialah segala-galanya harus harmoni.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 1