Analize pentru Helicobacter pylori: transferăm și descifrăm rezultatul | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Analize pentru Helicobacter pylori: transferăm și descifrăm rezultatul

Helicobacter pylori este o bacterie spirală care trăiește pe mucoasa gastrică și este fixată pe bolile epiteliului. Aceste microorganisme sunt situate în principal în partea inferioară a stomacului sau în duoden.

De ce și ce este periculos helikobakterioz?

În ciuda faptului că trăiește în corpul multor oameni și din exterior nu pare prea periculoasă, trebuie să știți că aproximativ 80% din toate cazurile de ulcer gastric apar exact pe purtătorii ei. De asemenea, bacteria provoacă 90% din cazurile de ulcere duodenale.

Analize pentru Helicobacter pylori: transferăm și descifrăm rezultatul

infecția cu Helicobacter pylori provoacă leziuni grave ale țesuturilor mucoase până la tumori de tip tumori maligne. Pentru a preveni cancerul si alte patologii severe ale stomacului, ar trebui examinat cu promptitudine și pentru a detecta prezența microorganismelor în tractul digestiv. Această întrebare este relevantă în special pentru cei care simt manifestări inconfortabile ale stomacului în timpul, înainte sau după masă. Analiza Helicobacter pylori oferă o privire de ansamblu asupra cele mai multe bacterii și activitatea sa curentă, deoarece este considerat cel mai de încredere și implementate astăzi.

Infecția poate apărea cu utilizarea prelungită a unui singur fel de mâncare și a produselor de igienă, precum și cu sărutări și alte contacte. Pătrunzând în corpul unei persoane sănătoase, Helicobacter pylori coboară instantaneu în stomac.

Deoarece microorganismele sunt anaerobe, ele sunt ucise când intră în contact cu aerul. Din păcate, acidul clorhidric, concentrat în stomacul nostru, nu este capabil să distrugă o floră patogenă de acest tip. Bacteriile pătrund în straturile profunde ale mucoasei și parazitează în ea, provocând cu ușurință o încălcare a integrității țesutului și funcționarea normală a acestuia. Această activitate cauzează o varietate de eroziuni, ulcere și procese inflamatorii. Printre altele, Helicobacter pylori poate schimba aciditatea stomacului.

În ce cazuri este analiza dată pentru Helicobacter pylori?

Cu existența pe termen lung, precum și suprimarea (sau slăbirea generală) a imunității în purtător, microorganismele patogene se răspândesc în stomac. Acest lucru provoacă disconfort constant și, adesea, durere. Încălcări ale fermentației pot fi observate și, în special, acest fenomen apare atunci când se consumă alcool. O persoană poate fi foarte băutură chiar și din dozele minore care nu au cel mai puternic alcool. În dimineața următoare, chiar dacă băuturile erau de calitate, el simte greata grea și greutate în hipocondrul stâng.

Medicii prescriu acest studiu cu plângeri precum:

Analize pentru Helicobacter pylori: transferăm și descifrăm rezultatul
 • Orice stare de rău gastric (durere și disconfort "Sub lingura", suprimarea sau amplificarea
  apetitul etc.);
 • Durere acută localizată în stomac;
 • Apariția arsurilor la stomac după ce au luat hrană regulată;
 • Senzație de greutate în abdomen, umflarea acestuia;
 • Aversiunea alimentelor grase, picante, faina si carne;
 • Durerea înainte de a mânca, exacerbată de un sentiment de foame;
 • Greață și vărsături fără motive obiective.

Dureri acute care apar înainte de mese sau când vă simțiți foame, complet autodistruct după masă. Uneori vă puteți gândi că sunteți corni "Ați mâncat ceva greșit", sau așa de foame că simțiți durere și disconfort ceva în ordinea normei.

Dar ne grăbim să vă avertizăm - orice manifestări inconfortabile ale sistemului digestiv și ale tractului gastro-intestinal nu sunt normale și necesită un studiu profund detaliat al naturii și genezei lor!

Puteți trece o astfel de analiză în orice laborator privat sau public în care pacientul este condus de un gastroenterolog. Prezența Helicobacter pylori în corpul pacientului este utilizată prin sânge sau fecale, în funcție de suspiciunile specifice și de prezența simptomelor concomitente. Medicul vă va spune cum să vă pregătiți corespunzător și să treceți o anumită analiză.

În plus față de laborator, va ajunge decodarea, care va fi comparată cu norma. Gastroenterologul vă va diagnostica și vă va contacta pentru o a doua consultație, unde vă va oferi recomandări personale valoroase pentru tratament și corectarea stilului de viață.

Cum este determinată prezența Helicobacter pylori în organism?

Cum se face analiza pentru Helicobacter pylori? În primul rând, laboratorul va avea nevoie de biomaterialul dvs., și anume Cal. Detectați bacteriile din scaun prin PCR (reacție în lanț a polimerazei).

Pentru a face diagnosticul corect, se efectuează un studiu cuprinzător:

Analize pentru Helicobacter pylori: transferăm și descifrăm rezultatul
 1. Analiza fecalelor pentru antigenul Helicobacter (în acest caz, prezența materialului agent
  în masele fecale);
 2. Analiza sângelui pentru anticorpi la Helicobacter (în acest caz, devine clar că bacteria este recunoscută de sistemul imunitar al purtătorului);
 3. Teste respiratorii pentru identificarea activității ureazelor microorganismului în țesuturile stomacului pacientului;
 4. Examinarea citologică a specimenului de biopsie
  a (un fragment al țesutului gastric luat în procesul de fibrogastroduodenoscopie).

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ia toate cele patru analiză, dar pentru obiectivitate și o imagine mai exactă, medicul atribuie aproape întotdeauna cel puțin două dintre următoarele analize. Cel mai corect și mai fiabil dintre acestea este citologia biopsiei și studiul sângelui pentru anticorpi.

Cât de corect să predați analiza fecalelor pe helikobacter pylori?

În principiu, nu există un contrast puternic cu analiza standard pentru bacauși. Fețele nu sunt luate după radiografie, colonoscopie și clisme de curățare. Trebuie să treacă cel puțin 2 zile de la data tuturor evenimentelor enumerate și numai în acest caz studiul va fi fiabil.

Analize pentru Helicobacter pylori: transferăm și descifrăm rezultatul

Nu puteți să predăm fecalele după luarea de laxative, cărbune activat, instalarea supozitoarelor rectale. Este extrem de nedorit să se colecteze biomateriale în procesul de administrare a medicamentelor împotriva anemiei cu deficit de fier. Nu permiteți intrarea probei în apă, urină sau orice alt lichid. Femeile nu pot colecta fecale în timpul menstruației.

Strângeți materialul în timpul scaunului de dimineață.

Dacă este convenabil pentru dvs., puteți pregăti testul în avans, dar nu mai devreme de 8 ore înainte de plecarea la laborator. În acest caz, este important să vă amintiți stocarea biomaterialului. Păstrați-o numai în frigider, dar nu înghețați.

Petreceți toaleta perineului și a anusului. Pre urinează. Defecționați într-un recipient uscat, curat, apoi transferați o mostră de 3-5 cm cubică într-un recipient separat pentru transport și depozitare.

Cât de corect să luăm analiza unui sânge pe helikobacter pylori?

Ca de obicei, sângele este luat dimineața și strict pe stomacul gol. Dacă nu aveți ocazia să mergeți la laborator dimineața, abțineți-vă de alimente timp de 4 ore înainte de test.

De asemenea, ar trebui să limitați fumatul cu o oră înainte de procedură. Alcoolul nu ar trebui să fie luate în timpul zilei, și medicamente care pot interfera cu obiectivitatea studiului, este necesar să se anuleze în avans, în consultare cu un specialist.

Norme și transcrieri

După analizarea sângelui pe Helicobacter pylori mulți pacienți doresc să cunoască interpretarea exactă și normele. Chiar dacă nu sunt în măsură să înțeleagă această problemă, vom încerca să explicăm pe scurt pentru tine ceea ce un rezultat de decodare este relevant în cazul dumneavoastră. Care este norma atunci când analizăm sângele pentru Helicobacter pylori, este greu de spus fără echivoc.

Acest lucru trebuie stabilit de medic, luând în considerare toate caracteristicile individuale și anamneza.

Analize pentru Helicobacter pylori: transferăm și descifrăm rezultatul
 • Rezultatul negativ al IgG indică absența infecției în organism sau incubarea acestuia
  (3-4 săptămâni după penetrarea în stomac). Risc scăzut de boală ulceroasă peptică (totuși, nu este exclusă prezența unui ulcer existent);
 • Un rezultat pozitiv al IgG indică prezența unui microorganism în tractul digestiv. Riscul de a dezvolta ulcere și cancer de stomac este mare. Cu toate acestea, se poate vorbi și despre tratamentul cu succes (perioada de dispariție a anticorpilor);
 • Un rezultat IgM negativ indică o lipsă de bacterii;
 • Un rezultat pozitiv al IgM vă permite să recunoașteți infecția într-un stadiu incipient;
 • Rezultatele IgA negative indică: stadiul incipient al infecției, terapia antibacteriană de succes, starea de recuperare sau absența infecției (împreună cu un rezultat negativ pentru IgG și IgM);
 • Un rezultat pozitiv al IgA indică o infecție cu o bacterie.

Dacă bănuiți că aveți o problemă la stomac - consultați imediat un medic pentru diagnostic și tratament. Fiți sănătoși!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

33 + = 35