Care sunt petele maronii de pe piele? | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Care sunt petele maronii de pe piele?

Cu privire la schimbarea stării datorită perturbării muncii diverselor sisteme organice sau a influenței factorilor externi, organismul poate reacționa diferit. În unele cazuri, reacția sa la efectele și manifestările adverse este o schimbare în pigmentare, apariția de pete pe corp de la lumină la maro închis.

De ce schimbă culoarea pielii?

Care sunt petele maronii de pe piele?

Apariția petelor pigmentate este cauzată de producerea inegală de melanină – este sintetizată de melanocite, celule responsabile pentru culoarea pielii.

Dacă pe fața apar suprafețe neuniforme pictate, acestea sunt imediat încercate să scape. Atunci când se formează pe spate sau în acele locuri de pe corp, unde nu este vizibil, ele apar relativ calm.

Tactica este greșită – pentru molii și pistrui, cancerul de piele poate fi mascat – melanomul. Prin urmare, atunci când există pete proaspete, este necesar să se consulte cu privire la siguranța tumorilor.

Cauza pielii maronii pigmentate

Locurile maro pe spate, față și membre – întregul corp – pot fi formate din următoarele motive:

Care sunt petele maronii de pe piele?
 • după leziuni traumatice – cicatrici, contuzii, arsuri – pielea afectată poate potrivi culoarea de restul pielii pe cont propriu, dar uneori provoca o schimbare de-a lungul vieții în pigmentare;
 • Expunerea intensa la radiatii ultraviolete afecteaza calitatea pielii – organismul incearca sa se protejeze, produce în mod activ melanină, și nu întotdeauna tan cade în mod egal;
 • tulburările hormonale duc adesea la o schimbare a pigmentării;
 • schimbări de vârstă;
 • provocând apariția de pete aportul anumitor medicamente sau neglijarea recomandărilor care sunt date în aplicarea medicamentului. De foarte multe ori, instrucțiunile afirmă: “Când luați drogul, ar trebui să evitați radiațiile ultraviolete”. Dar cine citește cu atenție instrucțiunile?

În caz de încălcare a glandelor suprarenale funcționează pete maro deschis, nu numai agrava aspectul cosmetic, dar, de asemenea, dă disconfort semnificativ – acestea sunt decorticate, provocând mâncărimi.

Simptome suplimentare ale bolii sunt: ​​schimbări de dispoziție, lacrimă, tulburări de somn, oboseală musculară în repaus și durere după o sarcină.

Există multe boli și condiții, ale căror simptome sunt hiperpigmentare.

Hiperpigmentarea ca simptom al patologiilor

Să luăm în considerare cele mai frecvente boli, în care pielea își schimbă culoarea neuniform:

Care sunt petele maronii de pe piele?
 1. Avitaminoza – organismul reacționează la lipsa vitaminelor A, C și PP.
 2. Petele picioarelor pe picioare sunt formate din cauza tulburărilor trofice, care sunt cauzate de insuficiența circulatorie. Cel mai adesea, bolile care cauzează hiperpigmentare neuniformă pe picioare reprezintă obstrucția aterosclerozei și a diabetului zaharat. Punctele întunecate indică modificări vasculare. Pe picioare, tumorile emergente sunt adesea rănite – cu mișcări de ras sau fără griji. Aceasta crește posibilitatea degenerării neoplaziei într-o formă malignă.
 3. Odată cu schimbările de vârstă, plasturi mici de culoare brun deschis acoperă suprafața pielii expuse radiațiilor solare. Erupțiile pigmentare sunt localizate pe spatele mâinilor, antebrațelor, pe pieptul superior și pe gât, picioarele de sub genunchi.
 4. Intensificarea intensivă a pigmentării pe față produce sarcină. Chiar există un termen medical –Masca de sarcina“. Petele sunt localizate sub ochi și lângă gură, pe obraji. În perioada de vară “masca“Mai multă culoare saturată întunecată – în iarna palidă. Locurile maronii pe față, cauzate de sarcină, dispar după 2-3 luni de la naștere, condiția nu necesită tratament.
 5. Care sunt petele maronii de pe piele?Boala dermatologică – lichenul colorat sau pitiriazis este de asemenea caracterizat de acest simptom. Pe piele apare un site cu granițe bine evidențiate, care diferă de culoarea pieii subiacente. Dacă pacientul era la soare, culoarea vatră devine maro închisă. Deasupra suprafeței corpului, focarele nu se ridică, însă structura epiteliului pe ele poate diferi de țesuturile din jur – pielea devine mai densă și poate începe să se desprindă.
 6. Erupțiile nu foarte mari, localizate în formă liberă, pot fi pistrui obișnuite. Numărul și intensitatea lor de culoare se intensifică în primăvară și slăbesc toamna. Atunci când petele de plajă sunt comparate în culori cu pielea tăbăcită înconjurătoare. Nu apar senzații neplăcute când apar pistrui.
 7. Cu boala lui Recklinghausen sau neurofibromatoză, pe corp apar mai întâi pete de culoare brun deschis cu contururi fuzzy. După un timp, în zona de apariție a zonelor pigmentate, puteți deja să vă simțiți moi la nodulii de atingere – ei stau pe fundal întunecat, deoarece au o culoare roz. Acest semn indică faptul că procesul inflamator începe deja la nivelul țesutului osos.
 8. Xeroderma pigmentosum – Boala începe cu fitodermatita, apoi pete maro rula împreună. Boala poate provoca ozlokachestvlivanie instantanee, dar într-una din formele sale – kserodermoid Young – la degenerarea celulelor epidermice în melanom merge până la 20 de ani. În cazul în care bolnav respectă recomandările medicale – Evitați contactul cu radiațiile ultraviolete naturale sau de origine sintetică, degenerare poate fi oprită.
 9. Care sunt petele maronii de pe piele?Acantoză neagră. Mai întâi, în zona pliurilor naturale apar pete întunecate, aproape negre, apoi proeminente și compacte. Această condiție indică faptul că organismul începe deja un proces malign. Datorită unui astfel de marker, uneori degenerarea în organe sau sisteme poate fi oprită încă de la început, fără a permite stadiul la care apar metastazele.

Când apar zone pigmentate ale corpului, se recomandă ca procedurile cosmetice să înceapă numai după o examinare completă, găsindu-se motivele care au determinat hiperpigmentarea.

Tratamentul sau eliminarea petelor de vârstă

Dacă modificarea stării pielii este cauzată de boli cu etiologie diferită, atunci boala trebuie tratată cu mijloace medicale. Clarificarea spoturilor se face numai după ce se constată – pentru pigmentarea sănătății nu este periculoasă.

În saloanele cosmetice pentru echilibrarea culorii pielii sunt oferite următoarele servicii:

 • cuuterizarea cu azot lichid – epiteliul superficial se stinge, pielea nouă nu are defecte;
 • peeling chimic – același principiu de procedură;
 • fotorejuvenare – există mai multe sesiuni în care celulele care produc melaninăsunt iluminate“.
Care sunt petele maronii de pe piele?

Cea mai eficientă modalitate de a restabili tonul pielii este terapia cu laser – o metodă modernă nedureroasă care are un număr minim de contraindicații.

După proceduri cosmetice salon, nu se recomandă plajă – în lumina zilei, pielea trebuie acoperită cu protecție solară pentru a evita recidivele.

La domiciliu, iluminarea pielii poate fi realizată prin metode medicinale și folclorice.

Medicamentele cu un efect de clarificare, în majoritatea cazurilor conțin componente de mercur, deci înainte de a le aplica pe piele ar trebui să fie testul alergic pe încheietura mâinii.

Ingredientele mastilor de clarificare acasa sunt acidul acetic, sucul de lamaie, peroxidul de hidrogen.

Care sunt petele maronii de pe piele?

Mască pe bază de oțet. Se amestecă o linguriță de oțet nediluat de 9% cu miere – în aceeași cantitate și făină de orez. Fața se aplică timp de 20 de minute. Se spală cu apă caldă.

Sucul de lămâie pentru clarificarea suprafeței pielii este amestecat în proporții egale cu smantana. Dar puteți să vă spălați zilnic cu suc. Metoda nu este adecvată în cazul în care organismul are microtraumas sau erupții – acid citric, care este conținut în suc de lămâie, arsuri.

piele spoi prin utilizarea măștilor de brânză – produs 2 linguri de lapte degresat fermentat este presat adăugat 10 picături de peroxid de hidrogen și aceeași cantitate de amoniac.

Înainte de a aplica masca de clarificare, procedura de peeling se realizează cu ajutorul “Hercules“.

Dacă un timp a reușit să scape de hiperpigmentare excesivă, în viitor este necesar să se trateze razele soarelui cu prudență. Zonele “problema” sub influența ultravioletului pot întuneca din nou.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 1 =