Ce este somnambulismul și cum să ajuți un membru dormit al familiei? | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Ce este somnambulismul și cum să ajuți un membru dormit al familiei?

Sleepwalking-ul este o tulburare destul de rară care se manifestă în oameni atât în ​​perioade critice, tensionate, cât și în mod obișnuit, uneori de durată. Cum de a recunoaște somnambulismul într-o persoană iubită și că există un tratament pentru acest sindrom neliniștit?

Ce să considerați un adevărat somnambulism

Ce este somnambulismul și cum să ajuți un membru dormit al familiei?

Să lăsăm ideile vechi despre somnambuli bazați pe misticismul și prejudecățile oamenilor întunecați. La urma urmei, dacă înainte de lunatic ar putea găsi pentru bolnav mintal, posedat de un demon sau o vrăjitoare (lunatici femela urmarita oficial Inchiziția), dar acum medicii stiu exact ce este un sindrom asociat cu încălcarea tranziției în / dintr-o stare de somn.

Astrologii încă își asociază cu încăpățânare astfel de plimbări cu fazele lunii, crezând că luna plină provoacă un atac de convulsii. Cu toate acestea, experiența arată că oamenii se culcă în orice fază a lunii, adică nu există dependență directă.

Problema principală, conform căreia somnambulismul la copii și adulți se preocupă de neuropatologi, este asociată cu una dintre formele de epilepsie. Uneori, astfel se manifestă boala în cel mai scurt timp sau o menține permanent.

Epilepticul nu suferă de un sindrom convulsiv, dar atacurile sale seamănă cu o transă în care poate să adoarmă sau să se trezească.

Deoarece epilepsia apare pentru prima dată înainte de vârsta de 30 de ani, diagnosticul său la copii este de o importanță capitală. Dacă părinții sau educatorii, profesorii observă starea de transă la un copil, atunci ar trebui să fie examinată de urgență de la un neurolog pentru a afla cauzele posibile.

Cu toate acestea, pentru a considera convulsiile epileptice ca fiind somnambulism, strict vorbind, este imposibil, deoarece vorbim despre o boală neurologică.

Cum să recunoști un somnambul

Deoarece cauzele somnambulismului de origine anorganică, atunci se așteaptă ca manifestările sale următoare să poată fi în anumite situații:

 • Stres puternic la locul de muncă, de studiu, în echipă;
 • tulburări emoționale și suferințe, cum ar fi divorțul, colapsul financiar, acuzațiile grave și alte presiuni asupra psihicului;
 • copii - frică, adulți - amenințarea vieții (un atac al oamenilor sau animalelor, accidente rutiere).

Este curios că nu toate situațiile stresante provoacă atacuri nebunii. Mecanismul de declanșare este numai acele experiențe care determină o persoană să se gândească mult la problemă și să o caute cu hotărâre, cel puțin așa se întâmplă la adulți.

Copiii pot suferi adevărata somnambulism, senzație de emoții puternice și complexe, cea mai mare parte negativ, dar, de asemenea, joacă rolul unui organism tânăr și incapacitatea de a relaxa pe deplin și se calmeze înainte de culcare.

Somnul de somn al copiilor este direct legat de impresibilitatea și oboseala sistemului nervos - somnul poate fi deranjat cu ușurință de filmul de seară, de jocurile sau activitățile prea active în secțiunea sportivă. Atmosfera din familie afectează de asemenea psihicul și somnul copilului.

Simptomele somnambulismului sunt după cum urmează:

Ce este somnambulismul și cum să ajuți un membru dormit al familiei?
 • un om se ridică din pat și se așează sau chiar stă pe el, nu se trezește;
 • fiind într-un vis, el merge în jurul valorii de cameră, poate face unele acțiuni simple, în ciuda faptului că situația pentru ei necorespunzătoare (încercarea de a porni masina, stând pe un scaun sau luate pentru gătit în afara bucătărie fără ustensile, etc ...);
 • indescifrabilă sau lipsită de sens pentru alții, poate fi adesea întrebări ciudate, ilogice sau nepotrivite;
 • adesea somnambuli încearcă să iasă din dormitor - prin cameră, uși de balcon și chiar prin ferestre;
 • Mai puține ori există încercări de a părăsi casa și de a folosi transportul;
 • Somnambuliștii nu caută să contacteze membrii gospodăriei și să nu-i trezească în mod intenționat;
 • ochii în timpul unui atac pot fi închise, dar cel mai adesea rămân deschise, rareori clipește, privesc - goale, scufundate în tine, o persoană fără expresie;
 • pielea este insensibilă la atingerea și chiar leziunile minore;
 • dacă încă trezești somnambulismul în timpul unei plimbări, care este într-adevăr foarte dificil, persoana care experimentează un șoc pe termen scurt, dar, după ce a revenit, nu se poate descrie evenimentul, și, în general, puțin preocupat de acest lucru.

Există o problemă?

Sleepwalking sau sforăit foarte rar caută ajutor medical, pur și simplu ignorând problema și nici măcar întrebând cum să scapi de somnambulism.

Cel mai probabil, acest lucru se datorează caracteristicii unice a somnambulilor - să nu-și amintească ce se întâmplă cu ei în episodul somnambulist. Ei învață despre problema lor din partea membrilor familiei, ei înșiși practic nu își dau seama ce se întâmplă.

Curios, somnambulul completează episodul de a adormi în pat și, după o trezire normală, nu simte teama de o posibilă boală și nici nu-și face griji pentru bunăstarea sa.

Se pune întrebarea: dacă nebunii înșiși nu suferă de o tulburare de somn neobișnuită, atunci de ce ar trebui să ne luptăm deloc?

Pericolul adulților la adulți

Într-adevăr, dacă examenul medical nu a detectat encefalopatia, atunci tulburarea de somn la copii trece prin ea însăși, fără tratament special. Părinții ar trebui să-și concentreze eforturile asupra menținerii unui mediu calm.

Dacă copilul are probleme cu colegii săi la școală, este mai bine să-i aranjezi traducerea. Formarea prea intensă sau numeroasele cani și secțiuni trebuie să rămână până când sistemul nervos devine mai puternic.

Are sens să revizuiască dieta și să excludă cacao, ciocolată, ceai puternic, alimente picante. Scopul dietei este reducerea încărcăturii gustative și îndepărtarea substanțelor tonice. Astfel, problema copilului va dispărea și va fi uitată.

Un alt lucru este pentru adulți. Mersul și inconștientul lor inconștient, spre deosebire de copii, nu sunt doar mai diversi, ci și potențial periculoși și de aceea.

Lunatics, în plus față de a se ridica din pat și de a merge în jurul camerei, încearcă adesea să își desfășoare activitățile zilnice - să meargă la lucru, să pornească unele aparate electrice, să coasă, să curețe, să citească și să scrie ceva câteodată.

Dar, cel mai important, spre deosebire de copiii cu experiența lor de acțiune mică și sigură, adulții pot fi cu adevărat traumatizați și chiar mor. Acest pericol nu poate fi niciodată exclus, deci familia trebuie să aibă grijă de tratamentul somnambulismului adult cu toată seriozitatea.

Cum de a proteja somnambulistul:

Ce este somnambulismul și cum să ajuți un membru dormit al familiei?
 • puneți prosopul umed, care nu este apăsat pe podea de pat, uneori somnambulul se trezește, stând pe el sau pur și simplu se duce în pat;
 • configurați mai multe alarme, care pe timp de noapte o persoană va trebui să se oprească la fiecare 2 ore - astfel încât să puteți controla faza de somn lent, întrerupând-o cu forța;
 • laturile pe ferestre - o decizie consumatoare de timp, dar corectă, cum să evitați căderea din fereastră (somnambulii deschid încuietori, astfel încât zăvoarele ferestrelor nu vor fi salvate);
 • opriți orificiul de evacuare a microundei (dacă este gol, va exista o explozie) și un cuptor electric, scoateți firele întinse din pasaje, ascundeți cheile din mașină.

Când găsiți somnambulistul, trebuie să-l puneți înapoi în pat, acționând fără probleme și cu precauție. Poți să te întorci liniștit la el, așa că era mai ușor să-l trimiți în dormitor. Trezirea este nedorită.

Opriți sau faceți crize rare pot fi tratamentul stațiunii, recuperarea generală și luarea sedativelor.

Pe de altă parte, în afară de problema comportamentului inconștient, somnambulismul nu afectează sănătatea umană și nici nu pare oboseală sau epuizare aparent inevitabilă. Dimpotrivă, nebunii sunt adesea oameni foarte activi, cu performanțe bune, în special în domeniul muncii mintale.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

99 − 98 =