Ce se întâmplă dacă o creangă roșie crește și suferă? | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Ce se întâmplă dacă o creangă roșie crește și suferă?

Centrul de acumulare de melanocide, care sunt responsabile pentru pigmentarea pielii, a părului și a ochilor, este numit de obicei un mol sau un nevus. Adesea ele se află pe corp, dar uneori pot fi observate în zonele de păr. Un eveniment comun este un semn de naștere pe cap.

Ce sunt nevi?

Ce se întâmplă dacă o creangă roșie crește și suferă?

Acestea sunt de obicei clasificate în tipuri, în funcție de culoare și dimensiune. Nevi mari, de regulă, sunt congenitali și cresc odată cu vârsta. Ele nu arata foarte atragatoare, asa ca sunt recomandate sa fie eliminate.

Există semne de naștere convexe. Ele provin de la adâncime sub piele, se strecoară puternic peste capac și au aspectul unei emisfere. Majoritatea acestor formațiuni sunt acoperite cu fire de păr rigide. Este deosebit de periculoasă dacă o pată mare se află pe capul părului - poate fi rănită de pieptene sau deteriorată în timpul spălării capului.

Cel mai comun și sigur aspect este plat. Ele nu se schimba sub influenta factorilor externi, nu se tem de radiatia ultravioleta. Nu este nevoie să eliminați astfel de formațiuni.

Nevi albastru sau violet albastru se ridică ușor deasupra pielii, sunt dense și seamănă cu o emisferă. Acestea trebuie monitorizate în mod regulat de către un medic.

Cea mai rară specie este un hemangiom sau o moleculă agățată. Este vasculară și nu vasculară, asemănătoare cu o negi.

Reguli de siguranță

Dacă aveți o creștere nouă pe cap, este necesar să respectați o serie de reguli pentru a nu vă răni:

Ce se întâmplă dacă o creangă roșie crește și suferă?
 • Nu utilizați produse de îngrijire agresivă - scrumi, peelinguri;
 • Este important să se asigure că nu există pagube mecanice și un impact fizic puternic asupra educației;
 • Este necesar să se monitorizeze forma și dimensiunea, să se monitorizeze dinamica, dacă este cazul;
 • În nici un caz nu ar trebui să încercați să eliminați singur nevusul.

Asigurați-vă că consultați imediat un medic dacă apar următoarele simptome:

 • Forma sa schimbat, educația crește;
 • Nevusul doare, zona înconjurătoare devine mai sensibilă, o senzație de arsură, peeling;
 • Există o ușoară sângerare pe termen scurt.

Când trebuie eliminată tumoarea?

Dacă molia de pe cap a fost odată traumatizată și doare, nu înseamnă că trebuie eliminată de urgență. Mai întâi, opriți sângele și lipiți plasturele de protecție. Prima dată când vă spălați capul, nu folosiți apă caldă.

Când pe cap apare un semn de naștere roșu sau alb, se ridică problema eliminării acestuia. Pentru a lua o decizie, luați în considerare astfel de factori:

Ce se întâmplă dacă o creangă roșie crește și suferă?
 • Evaluați cât de mult vă împiedică, dacă riscul de rănire este mare;
 • Dacă dimensiunea sa dublat într-un an, aceasta poate fi o indicație pentru intervenția medicală;
 • Medicul trebuie să evalueze cât de periculos este această educație, să consilieze cea mai bună metodă de îndepărtare.

Metode de eliminare

În mod obișnuit, medicul însuși alege tipul de îndepărtare, luând în considerare toate caracteristicile neoplasmului. Dar, uneori, pacientul poate lua această decizie pe cont propriu.

Astăzi, există astfel de metode de eliminare:

 • În cazul intervenției chirurgicale, tumora pe cap poate fi îndepărtată cu un bisturiu. Această metodă este potrivită atunci când se acumulează melanocite de dimensiuni mari. Procedura este puțin riscantă, în afară de aceasta, cicatricea poate rămâne mai târziu.
 • Scoaterea molilor cu azot lichid este o metodă populară. Nevusul este înghețat, dar dispare după un timp. Acest lucru se datorează faptului că se pierde legătura cu pielea. Există posibilitatea ca după procedură să apară o cicatrice.
 • Cea mai modernă și mai sigură cale este laserul. Se îndepărtează punctual, fără a lăsa urme. Adesea se folosește în cazul în care pe cap se află o creangă albă sau roșie.
Ce se întâmplă dacă o creangă roșie crește și suferă?

După ce ați descoperit un neoplasm în corpul dumneavoastră, trebuie să înțelegeți ce tip este. Lumină deschisă, maronie sau mai închisă, nu necesită o atenție deosebită dacă sunt nedureroase și nu cauzează senzații neplăcute.

Convex, situat sub păr, este predispus la răni, deci este mai bine să vezi un doctor.

Dacă forma este incorectă sau dimensiunile au crescut cu 5 mm, a apărut disconfort - este necesar să consultați un specialist. Moara sub păr este expusă constant unor factori externi (șampoane, balsamuri, pieptene). Acest lucru poate duce la probleme grave.

O femeie poate observa că un mol pe cap crește și își schimbă forma în timpul sarcinii, ca urmare a tulburărilor hormonale, după o expunere lungă la lumina directă a soarelui.

Cum să înțelegem că tumoarea nu este malignă?

Atunci când orice schimbare începe să apară, aceasta este o ocazie pentru a vă acorda mai multă atenție. Un simptom periculos este apariția unui număr mare de nevi noi.

Există mai multe criterii prin care este necesar să se evalueze semnul de naștere pentru a înțelege dacă este benign.

Medicii le-au grupat astfel:

Ce se întâmplă dacă o creangă roșie crește și suferă?
 • A - Asimetrie. Dacă trageți o linie în mijlocul creșterii, jumătățile trebuie să fie simetrice. Un semn sanatos de nastere are forma potrivita. Asimetria este o ocazie de a consulta un medic.
 • B - Border. Granița ar trebui să fie clară, chiar. Semnele de naștere care trebuie examinate au margini neclară.
 • C - Culoare. Nevusul trebuie să fie colorat într-o singură culoare. Dacă se observă mai multe nuanțe, atunci acest lucru provoacă suspiciune.
 • D - Diametru. Când mărimea nevusului este mai mare de 6 mm, merită consultată cu un specialist.
 • E - Evoluția. Dacă există o dinamică pozitivă, iar neoplasmele cresc în dimensiune, dobândesc o culoare mai saturată sau devin mai mari, este necesar să fie examinată.
Ce se întâmplă dacă o creangă roșie crește și suferă?

Trebuie să se înțeleagă că o semn de roșu malign nu trebuie neapărat să fie diferită de cea benignă. Când există cel puțin un simptom, trebuie să contactați un dermatolog.

Dacă tu, sau un doctor, ați văzut o moleculă suspectă, trebuie să aveți o biopsie și să determinați dacă există celule canceroase. Expertul vă va spune cum să eliminați cel mai bine, având în vedere dimensiunea educației.

În funcție de rezultatele biopsiei, medicul va stabili un plan suplimentar de acțiune. Este posibil să aveți nevoie să faceți o imagine a pieptului, să determinați dacă există o defecțiune la nivelul ficatului, să efectuați alte examinări.

Tot ce trebuie să faceți atunci când găsiți astfel de tumori este să rămâneți calm și să urmați recomandările medicului curant. Fiți sănătoși!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

50 − = 49