Sănătatea femeilor

Cum apare inflamarea canalului cervical?

Canalul cervical este localizat în cervixul uterului, organul ginecologic care leagă uterul și vaginul. Epiteliul cilindric care acoperă acest organ formează un canal, inflamația internă a acestuia se numește endocervicită și cu implicarea țesuturilor înconjurătoare - cervicita. Exocervicita este un proces inflamator al cervixului în partea vaginală.

Boala în formă ușoară poate fi asimptomatică, iar în acută este destul de dureroasă. În absența tratamentului pentru inflamația canalului cervical, simptomele sale sunt atenuate și boala devine cronică.

Cauzele inflamației epiteliului canalului cervical

Cervicita poate provoca următoarele motive:

Cum apare inflamarea canalului cervical?
 • boli ale sistemului genitourinar de diferite etiologii - colpită, eroziune a colului uterin, cistită, endometrită, adnexită;
 • infecții venoase - cea mai periculoasă este introducerea gonococilor și a trichomonadelor;
 • infecțiile nespecifice care apar odată cu introducerea florei intestinale sau a stafilococilor și a streptococilor cu căi limfogene și hematogene;
 • procedurile de diagnostic și intervențiile chirurgicale;
 • utilizarea medicamentelor - contracepție cu spermicide care perturba echilibrul florei vaginale;
 • modificări legate de vârstă - scăderea nivelului de estrogen, ovulația vaginului și a colului uterin;
 • schimbările frecvente în partenerii sexuali - chiar dacă sunt sănătoși - dacă nu se utilizează contracepția barieră, datorită schimbărilor în calitatea florei.

Dezvoltarea procesului inflamator se face pe fondul scăderii stării imunitare.

Poate provoca inflamații ale sarcinii de col uterin, în timpul ei modificări hormonale, natura imunității secrete și a redus generat - sau corpul respinge embrionul și nu îi permite să câștige un punct de sprijin în endometrul uterin.

Un alt factor care influențează debutul bolii este menstruația. Colul este aruncat sânge menstrual, și prin încălcarea regulilor de igienă personală - o schimbare tampoanele rare sau tampoane - într-un mediu de susținere începe să se dezvolte agenți patogeni care cauzează inflamație.

Simptomele de cervicită

Pe fondul chlamidiei, boala apare cel mai adesea fără simptome severe, cele mai acute - cu introducerea de gonococi. Exprimat pacient suferind sub inflamarea acuta a canalului cervical, si moderat - cu cronica.

Semnele comune de cervicită, endocervicită și exocervicită.

 1. Alocări de natură diferită - de la mucoase abundente la purulente, spumoase.
 2. Mâncărime sau arsuri pronunțate în vagin, greutate în abdomenul inferior.
 3. Frecvența urinării.

Temperatura poate crește, sângerarea poate apărea după actul sexual. O exacerbare a bolii este observată după o altă menstruație.

În cervicita cronică, colul uterin este compactat, se formează mici chisturi - dacă unul dintre simptomele sale este eroziunea.

Autotratament suprimă numai procesul inflamator, în scopul de a elimina, asigurați-vă că pentru a contacta ginecolog pentru a afla cauzele inflamatie in canalul cervical, și pentru a elimina direcția de funcționare.

Diagnosticul de cervicită

Imaginea clinică a inflamației canalului cervical al colului uterin este destul de tipică și medicul îl poate vedea în timpul unui examen ginecologic. Dar trebuie să spun că multe boli ale femeilor cauzează simptome asemănătoare din punct de vedere vizual, deci fără un laborator și unele examinări hardware, diagnosticul nu este stabilit.

În timpul examinării, medicul ia tampoanele:

Cum apare inflamarea canalului cervical?
 • pe floră - o măsură de diagnosticare în care este clarificată natura florei care colonizează vaginul și canalul cervical;
 • la examenul citologic - pentru a detecta degenerarea la nivel celular într-un stadiu incipient.

În cazul în care diagnosticul inițial se confirmă, semănatul se efectuează pentru a determina sensibilitatea microflorei vaginale la antibiotice, numit de sonda intravaginală examinare cu ultrasunete, trece un test de urină.

În plus, poate fi necesar să cunoașteți rezultatul testului de sânge pentru prezența anticorpilor la hepatită, infecția cu HIV, reacția lui Wasserman.

Dacă inflamația canalului cervical este însoțită de leziuni erozive, endoscopia se face. Dacă cervicita are o formă cronică, atunci este necesar să luați un țesut pentru biopsie - această examinare se efectuează imediat după următoarea menstruație.

Tratamentul inflamației canalului cervical

Deoarece boala poate provoca o varietate de motive, regimul terapeutic este atribuit luând în considerare factorii deja descoperiți. Ei încearcă să înceapă tratamentul în faza acută, când simptomele sunt cele mai pronunțate, împiedicând trecerea la un proces cronic.

Pentru a elimina bacteriile patogene, medicamentele sistemice antibacteriene, antivirale sau hormonale sunt utilizate sistemic. Dacă boala concomitentă este o infecție a tractului urinar sau un papilomavirus uman, atunci regimul terapeutic include citostatice. Utilizarea medicamentelor topice în formă acută de infecție este considerată ineficientă și chiar periculoasă - aceasta poate provoca răspândirea infecției în uter în mod ascendent.

În timpul menopauzei, în absența simptomelor severe, poate fi necesară tratamentul cu terapie de substituție hormonală.

Dacă cauza infecției este flora fungică, atunci se utilizează medicamente antifungice, cu o exacerbare a herpesului - antiviral.

Dacă inflamația canalului de col uterin cauzează eroziunea, atunci este imposibil să scapi de boală fără măsuri chirurgicale.

În acest caz, eroziunea poate fi eliminată prin cauterizare în diferite moduri:

Cum apare inflamarea canalului cervical?
 • azot lichid - crioterapie, efectul temperaturii scăzute;
 • metoda undelor radio;
 • radiotokami;
 • acțiune laser.

Dacă eroziunea mici, medicul aplicat pe suprafața rănilor substanțelor chimice care cauzează cruste și cicatrici, eroziunile la mare poate necesita excizia țesutului și, ulterior, examinarea histologică a probei.

După tratament, bolile sunt prescrise remedii pentru microflora bacteriilor vaginale - acidofil sau bifidumbacterin sub diverse forme. În schema terapeutică, preparatele de vitamine și imunomodulatoarele sunt necesare pentru a restabili statutul imunitar.

Ce dispozitive medicale trebuie utilizate pentru fiecare formă de boală, medicul trebuie să decidă. Auto-medicația este extrem de periculoasă - o boală care intră în formă cronică, complică concepția și sarcina împotriva cervicitei se va desfășura prost.

Cervicită și sarcină

În timpul sarcinii, inflamația canalului cervical poate fi o problemă gravă. Este foarte periculos, dacă microorganismele patogene se ridică în sus și pătrund în cavitatea uterină, provocând infectarea fătului.

Cu cât începe mai devreme procesul inflamator, cu atât este mai periculos. Microorganismele patogene pot provoca întreruperea formării organismului viitorului copil, oprirea dezvoltării sarcinii, provocarea unui avort spontan la o vârstă fragedă.

La sfârșitul sarcinii, introducerea infecției poate să încetinească dezvoltarea fătului, să provoace hipoxie și să provoace hidrocefalie.

Tratamentul este obligatoriu, activitatea microorganismelor patogene este oprită. Dacă doriți să aplicați tratament chirurgical, încercați să îl țineți după naștere. Femeile gravide cu cervicită sunt plasate pe un cont special.

Prevenirea cervicitei

Cum apare inflamarea canalului cervical?

Cu vizite regulate la ginecolog - de 2 ori pe an - boala poate fi detectată în stadiul inițial și împiedică dezvoltarea.

Durerea din abdomenul inferior și apariția unei descărcări neobișnuite sunt suficiente motive pentru a efectua o vizită extraordinară la ginecolog.

Riscul de inflamație a canalului cervical scade dacă bolile urino-genitale sunt eliminate în timp, nu uitați de igiena personală, încercați să nu permiteți avortul.


În timpul menopauzei, muschii intimi ar trebui să fie întăriți - exerciții de master Kegel, nu renunțați la oferta de terapie de substituție hormonală.

În timpul tratamentului cervicitei, indiferent de cauza bolii, este necesară odihnă sexuală. Dacă boala este cauzată de o infecție cu transmitere sexuală, ambii parteneri sexuali ar trebui să contacteze medicul.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 11 = 21