Cum să eliminați un miros neplăcut din nas? | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Cum să eliminați un miros neplăcut din nas?

Simptomul – mirosul din gură și pasajele nazale – indică diferite boli care se dezvoltă la om nu numai în căile respiratorii, ci și în alte sisteme organice.

Cum să scapi de mirosul care te împiedică și cauzează necazuri altora?

De ce există un miros neplăcut în nas?

Cum să eliminați un miros neplăcut din nas?

În nas sunt cavități – pasaje nazale, acoperite cu o membrană mucoasă. Flora membranei mucoase este formată din bacterii de diferite tipuri – utile, oportuniste și patogene. Odată ce balanța naturală a microflorei este deranjată, numărul de bacterii benefice scade, iar flora patogenă începe să se înmulțească în mod activ, majoritatea fiind bacterii putrefactive. În pasajele nazale, ele sunt prevăzute cu condiții ideale – calde și umede.

Pacientul începe foarte repede să observe aroma putrefactivă – există receptori în nas responsabili de simțul mirosului – dar să înțelegem de ce acest lucru se întâmplă adesea nu este într-o poziție. La urma urmei, nu numai bolile sistemului respirator superior pot deveni cauza unui miros neplăcut din nas. Uneori trebuie să tratezi alte organe.

Cauzele posibile ale duhoarelor pot fi următoarele:

  1. Ozena sau rinita atrofică. Motivul exact de ce a încălcat inițial mucoasa în funcție de pasajele nazale, iar apoi glanda atrofie responsabilă pentru funcția de protecție a nasului, nu este stabilit. Acestea includ patologii anatomice congenitale – subdezvoltarea sinusurilor frontale sau lărgirea aripilor nasului; boli care au cauzat o scădere bruscă a imunității; tulburări hormonale și endocrine; boli infecțioase – de exemplu, sifilis; utilizarea fără discernământ a vasoconstrictor picături … Mai întâi apare descărcare incessant nazal transparent, eventual cu un miros neplăcut, cruste purulente apoi se îngroașe formate, vase din nas devin casante mucoasa treptat atrofie și apoi nekroziruetsya. Dacă nu solicitați ajutor medical la timp, țesuturile osoase și cartilagiile încep să devină degenerate.
  2. Atunci când o infecție bacteriană se dezvoltă în organism, un miros neplăcut poate apărea în nas atunci când este inhalat sau expirat – pentru o perioadă scurtă de timp. Sursa mirosului trebuie căutată în zona nazofaringelului.
  3. Merită să faceți o mișcare clară – îndoiți sau întoarceți – și mirosul se mișcă pentru câteva secunde. Cel mai probabil, sursa “Aroma” se ascunde în stomac și se ridică atunci când se schimbă postura. Dar poate fi în acest fel despre el însuși vă permite să știți sinuzita cronică, în care, în sinusul maxilar este o cantitate mică de puroi, care este în stare Quiescent nu se manifestă.
  4. Adesea, cu o răceală există un miros neplăcut în nas – mucoasa nazală se umflă, secreția se îngroațește, devine purulentă. Acestea nu sunt singurele simptome ale afecțiunii – de obicei, pacientul prezintă slăbiciune generală, stare generală de rău și febră în acest moment. Sindromul de descărcare purulentă indică declanșarea sinuzitei, așa că este timpul să opriți auto-tratamentul și să solicitați sfatul medicului – acesta se va înrăutăți.
  5. Când parosmiya – o boală caracterizată prin deteriorarea simțului mirosului, în timp ce problemele în curs de dezvoltare – anatomice și fiziologice – ale tractului respirator superior, senzație de rău numai pacientul însuși. El și-a exprimat plângeri cu privire la apariția unui medic arome chimice dure – de obicei, acetonă, și poate fi dificil de explicat pacientului că autoritățile ar trebui să trateze nu nazofaringe, precum și părți ale sistemului nervos.
Cum să eliminați un miros neplăcut din nas?

Uscăciunea membranei mucoase, duhoarea din cavitatea bucală și nazale pasaje sunt simptome de multe boli localizate in nazofaringe: sifilis, difteria, faringite, traheită. Fără a elimina problema principală din miros, nu puteți scăpa de ea.

Ele cauzează unele boli și condiții în care trebuie să fie o persoană. mediu sărac, condițiile de trai precare – camera ude sau umede, praf și substanțe chimice, împrăștiate în aer în magazin – toate acestea are un efect devastator asupra tractului respirator superior.

Mucosul nazal nu poate rezista în mod constant efectelor distructive permanente și începe să se deterioreze. Schimbările în țesut provoacă modificări ale florei, bacteriile putrefactive sunt activate.

Nu este întotdeauna posibil să afli exact de ce apare o duhoare, dar în orice caz ar trebui să încerci să scapi de ea, altfel oamenii vor evita contactul.

Tratamentul duhoarelor

După cum înțelegeți deja, în multe situații este imposibil să scăpați de un miros neplăcut, fără a elimina problema de bază. Dar, chiar și cu motive neidentificate pentru apariția simptomelor neplăcute, medicii sunt sfătuiți să înceapă tratamentul cu o spălare a nasului.

Dacă excrementele care apar în rinită cauzate de diferite tipuri de microorganisme patogene sunt îndepărtate în timp, atunci nu va veni un duho neplăcut din nas.

Spălarea în lac este efectuată mai întâi într-un cadru ambulatoriu. Mucusul își pierde capacitatea de auto-curățare, deci are nevoie de ajutor.

Cavitatea este spălată în mod regulat cu soluții dezinfectante, clorură de sodiu 9%. Înainte de spălare, pasajele nazale sunt tamponate cu tampoane de tifon înmuiate în soluție cu enzime proteolitice. Purpuriile cruste sunt îndepărtate din găuri, sunt înmuiate în prealabil, unguente umplute cu azotat de argint sau soluții uleioase – “Lugol”, ulei de cătină și altele.

În unele cazuri, medicul consideră că este recomandabil să se conecteze la tratamentul fizioterapiei bolii – OZN și electroforeză cu acid nicotinic sau soluție de iodură de potasiu. Metodele de tratament cu antibiotice sunt considerate, dacă nu există teamă, suprimând în final propriul sistem imunitar.

Cum să eliminați un miros neplăcut din nas?

De la o infecție bacteriană care se dezvoltă în tractul respirator superior sau în zona nazofaringei, este imposibil să scapi de antibiotice.

Dacă vă limitați la tratamentul sinuzitei sau amigdalei cu spălări și remedii folclorice, atunci infecția se va ascunde și mirosul putrefactiv va rămâne. Cursul de medicamente antibacteriene este necesar să bea complet, dar nu arunca pilula atunci când simptomele caracteristice dispar.

Foarte adesea, condiția este normalizată, iar duhoarea rămâne în cazul dopului purulent “Hid” undeva în faldurile amigdalelor.

Chiar și un singur nas de suflare, la care rămân felii de mucus gros pe eșarfă sau șervețel, ar trebui să vindece efectele reziduale ale sinuzitei. În timp ce există puroi, este imposibil să scapi de mirosul neplăcut.

Prima acțiune în bolile sistemului digestiv, în care există o aruncare inversă a alimentelor, numită reflux – o dietă specială. În cazul în care vine momentul râgâie, indicând stagnare în stomac, din cauza care la fluctuațiile bruște ale căilor respiratorii superioare pare miros de putregai, ar trebui să se normalizeze, de asemenea, puterea. Creșterea cantității de fibre dietetice, în cantități mari conținute în feluri de mâncare din cereale, accelerează procesele metabolice și mișcarea alimentelor prin intestine. Foarte eficient este terciul de terci de ovăz.

Tratamentul oricăror afecțiuni ale cavității nazale, însoțite de apariția secrețiilor de miros murdar, trebuie să începeți cu spălarea pasajelor nazale și să eliminați crustele purulente. Spălarea se face împreună cu alte măsuri terapeutice prescrise de medic.

În unele cazuri – atunci când necroza a atins cartilagina și țesutul osos – terapia conservatoare nu ajută.

În acest caz, se recomandă efectuarea operațiilor, în timpul cărora țesuturile afectate sunt îndepărtate, iar pasajele nazale sunt înguste. După o astfel de intervenție chirurgicală, mirosul din nas poate fi complet eliminat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 3

Adblock
detector