Sănătatea femeilor

De ce apar abcesele pe amigdalele?

Amigdalele sau amigdalele sunt acumularea de țesut limfoid. La intrarea în tractul respirator se află inelul Valdeierovo sau - al doilea nume - inelul Pirogov, poarta "gateway" a corpului.

Caracteristici anatomice

Acestea constau în 6 amigdale:

De ce apar abcesele pe amigdalele?
 • palatine pereche, situate pe ambele laturi ale laringelui;
 • pereche tubulară - localizată în jurul deschiderii faringiene a tubului auditiv;
 • faringian - este situat în mucoasa faringiană opusă haosului, pe peretele superior;
 • lingual - în mucoasa rădăcinii limbii.

Ele sunt primele "Stop" o infecție care pătrunde în corp și încercați să nu o pierdeți mai departe.

De ce apar abcese în amigdalele?

Dacă organismul este slăbit sau infecția este prea puternică, se formează abcese pe glande - focare de infecție. Starea generală se înrăutățește: există o temperatură, stare generală de rău, dar! Procesul purulent-inflamator cu tratament adecvat nu trece în alte sisteme organice și flora patogenă poate fi neutralizată.

Dacă tratamentul nu este început la timp, pacientul neglijează starea sa, sau sistemul imunitar nu reușește să facă față bolii, apar complicații grave.

Când se oprește tratamentul, de îndată ce reușești să scapi de temperatură, poți fi sigură - infecția se blochează în organism și, în condiții favorabile, boala va deveni din nou agravată.

Cauze și simptome ale dopurilor purulente

Țesutul limfoid al amigdalelor nu este neted. În ea există depresiuni - lacune sau cripte. În timpul procesului inflamator, infecția se acumulează în ele.

Stimulează procesul inflamator care începe stafilococi, streptococi, bacilul difteric, gonococ, Chlamydia, adenovirusuri. Atunci când infecții introducerea de diverse etiologii începe angină pectorală sau difterie, uneori purulente inflamație a amigdalelor proces cauzate de carii, mononucleoza, necrozante stomatită ulcerativă, în timpul căreia glandele mucoase curățate.

Bacteriile, aflate în condiții favorabile - calde și umede - încep să se înmulțească în mod activ. Uneori acestea stimulează împărțirea florei oportuniste, care este un locuitor permanent al cavității orale, iar o infecție fungică se alătură bolii primare.

Principalele simptome ale bolii acute sunt:

De ce apar abcesele pe amigdalele?
 • durere în gât;
 • temperatură ridicată;
 • dureri peste tot în organism;
 • greata si varsaturi - in special la copii;
 • dificultăți în înghițire.

În timpul filmelor purulente difterice, bloca complet căile respiratorii și o persoană se poate sufoca.

Pentru a trata abcesele la amigdalele, în timp ce procesul este în formă acută, este necesar.

Dacă, atunci când starea generală se îmbunătățește, măsurile terapeutice încetează, iar dopurile purulent ale amigdalelor rămân, atunci nu a fost posibilă eliminarea infecției din organism - apare tonzilita cronică.

Boala cu exacerbări poate continua fără temperatură, dar microorganismele patogene acumulate în focar - amigdale, hematogene și lymphogenous se pot deplasa prin corp, care cauzeaza inflamatie. Adesea, amigdalita cronică cauzează exacerbarea pielonefritei.

Tratamentul abceselor la nivelul glandelor, chiar dacă procesul inflamator nu provoacă o creștere a temperaturii, este necesar indiferent de cauzele apariției acestora și de tipul de microorganisme patogene care au dat apariția bolii.

Imaginea clinică a bolii

Nu este întotdeauna posibilă trecerea unei analize, a unui tampon din gât, mai ales dacă pacientul are o febră înaltă și medicul a fost chemat acasă. Dar un specialist cu experiență este capabil să evalueze imaginea clinică Prin ochi. De obicei, abcesele la nivelul glandelor la debutul anginelor virale sunt localizate în submucoasă și apoi se dau în afară - cu o infecție bacteriană, o acoperire purulentă a amigdalelor este acoperită din prima zi.

În difterie, inelul faringian nu acoperă dopurile și plăcile, dar filmele de culoare cenușie care nu pot fi îndepărtate cu o spatulă, spre deosebire de peliculele de angină lacună. Difteria nu poate fi tratată acasă - în acest caz, este necesară o spitalizare urgentă în spital.

De ce apar abcesele pe amigdalele?

Este posibil, de asemenea, distingerea erupțiilor cutanate candidice de semnele de amigdalită. Plăcile de culoare albă, asemănătoare calității cu brânza laptelui curat, acoperă glandele numai din exterior. Atunci când încearcă să se desprindă, apar hemoragii mici, dar temperaturile la adulți, cu această boală, nu apar - sau nu se ridică deasupra hemoragiei subfebrilă.

În amigdalită - acută sau cronică - incrustații și dopuri purulente sunt localizate în zona amigdalelor palatine, ele pot acoperi complet suprafața.

Se poate observa că focurile de puroi sunt situate în interiorul glandelor - când sunt detașate, există cratere. Amigdala în sine este umflată, hiperemic, laringele mucoase, arca palatală și limba palatului moale sunt implicate în procesul inflamator.

Cum sa scapi de abces pe amigdalele?

Gâtul trebuie să înceapă să se clătească din prima zi a bolii, în stadiul în care apare temperatura. În acest caz, uneori este posibil să se prevină apariția unui proces purulente sau să se reducă numărul de ulcere. Clătirea trebuie continuată până când amigdalele sunt complet curățate.

Pentru această procedură pot fi utilizate preparate medicinale și medicamente fabricate în conformitate cu prescripțiile medicinei tradiționale.

Poate fi folosit într-un complex:

 • „Clorhexidină“;
 • "Hlorfillipt";
 • soluții de furacilin, permanganat de potasiu, peroxid de hidrogen, sifon, sare;
 • "Rotokan";
 • infuzii de mușețel, scoarță de stejar, calendula.

Ajutați-vă să facă față formelor purulente mijloace moderne, produse sub formă de sprayuri: "Akvalor", "Aquamaris" și altele asemenea.

Tratamentul amigdalitei nu se poate face fără utilizarea medicamentelor antibacteriene sau antivirale. Acum, în rețeaua de farmacii puteți cumpăra medicamente de acțiune locală sub formă de sprayuri: Orasept, Tantum Verde, Lugol, Cameton, Bioparox. Utilizarea medicamentelor topice nu înseamnă că utilizarea antibioticelor pentru uz intern poate fi neglijată. Spray-urile opresc reproducerea bacteriilor direct în glande, o infecție care a pătruns în organism, nu pot distruge.

Dacă abscesele periodice pe amigdalele apar fără temperatură și stare generală de rău "Return" nu provoacă, putem concluziona că infecția este prezentă constant în organism.

Algoritmul de tratare a acestei afecțiuni este același ca și în tratamentul anginei acute. Pus de la amigdalele ar trebui să fie clătită, iar infecția - distrusă.

De ce apar abcesele pe amigdalele?

În cazul în care simptom este cauzată de exacerbare acută a amigdalite cronice, nu va fi capabil de a face fără antibiotice sau agenți antivirali. Atunci când prizele purulente apar cu stomatită sau infecție fungică, atunci există suficiente acțiuni locale.

Pentru procedurile de clătire cu stomatită se utilizează aceleași remedii ca și pentru tratamentul anginei în formă acută. Preparatele medicale din spray-uri ajută la ameliorarea simptomelor bolii și la accelerarea eliminării raidurilor purulente și a dopurilor.


Metoda eficienta pentru spalarea amigdalelor in amigdalita acuta si cronica si stomatita de etiologie bacteriana.

După clătirea gâtului, glandele sunt tratate cu soluție de lugol - folosind o tampon rănit pe o spatulă - sau o pulbere de streptocid zdrobit.

Dacă raidurile purulente de pe amigdalele sunt cauzate de infecția cu drojdie, gura trebuie clătită cu o soluție de sifon și după clătire, tratați amigdalele cu unguente - clotrimazol sau nystatin.

Nu puteți stoarce plută!

În țesutul limfoid, există multe vase de sânge și, cu mișcare neatentă, puteți fi pe o masă chirurgicală cu sângerări grele.

Este necesară tratarea cavității orale, până când amigdalele sunt complet curățate de puroi. Apoi, este recomandabil să vizitați un medic ORL: în timpul examinării puteți vedea starea amigdalelor faringiene. Dacă nu există formațiuni purulente și acolo, putem afirma - boala a reușit să câștige!

Măsuri preventive

În viitor, trebuie să luăm măsuri preventive pentru a ajuta țesutul laringian al infecției cu lupus. Cea mai bună metodă este întărirea gâtului.

Pentru a face acest lucru, treptat migdale acomodati cu temperaturi joase - incepe clătirea tinctură de plante sau ser fiziologic și iod cu 37-38ºS temperatură, treptat, reducând - la 1-2º o săptămână.

Apoi începe să se dizolve cuburile de gheață - pot fi înghețate în special din infuzii de ierburi; beți băuturi din frigider, mâncați înghețată.

Amigdalele se obisnuiesc cu temperaturi scazute si nu devin inflamate atunci cand apare hipotermie.

Quenching-ul nu împiedică complet introducerea infecției, dar după această procedură, imunitatea este întărită, iar infecțiile sunt mult mai ușoare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 62 = 70