Sănătatea femeilor

De ce este un film format în fața unei persoane: tratament și prevenire

Ochiul este un organ complex, dar fragil, neregularitățile muncii sale par a fi o pierdere a clarității vederii. Sensibilitatea capcanelor din fata ochilor poate fi un simptom al unei boli periculoase, deci este important sa consultati un medic si sa aflati natura sa.

Un film pe ochi la persoana

Dullness în ochi, chiar și pentru o perioadă scurtă, provoacă un sentiment de anxietate. Poate dura pentru momente diferite și se caracterizează prin intensitate. Cel mai adesea, afecțiunea survine dimineața sau după o tulpină de viziune în timp ce lucrați la calculator. În unele cazuri, senzația filmului de pe ochi trece după clipi, uneori frecarea și hidratarea ochilor este necesară.

De ce este un film format în fața unei persoane: tratament și prevenire

Această afecțiune este adesea însoțită de alte simptome:

 • arsuri neplăcute și mâncărimi;
 • sensibilitate la lumină;
 • apariția "muștelor" și a petelor;
 • slăbiciune.

Giulgiul împreună cu simptomele de mai sus poate fi un semn nu numai începutul durerilor corpuri de vedere, dar, de asemenea, sistemul nervos, deci aveți nevoie pentru a vizita un oftalmolog pentru a stabili un diagnostic corect.

Apariția filmului este mai frecventă la vârstnici. Acest neoplasm constă într-o membrană conjunctivă a țesutului înconjurător. O patologie se numește pterigiu.

În stadiul inițial, filmul intră numai în partea din cornee și nu interferează cu vederea. Pericolul bolii este că pterigiul crește, închizând treptat elevul și acest lucru duce deja la orbire. Filmul poate apărea pe un singur ochi sau pe două simultan.

Film în ochi - motive

Există mulți factori care provoacă apariția neoplasmului:

 • Expunerea pe termen lung la radiațiile ultraviolete - boala este mai frecventă în rândul locuitorilor din țările din sud, unde există multe zile însorite și intensitate ridicată a radiațiilor.
 • Acțiunea mecanică rănită a prafului, particule mici, nisip. Acești factori negativi măresc vântul, iritând membrana mucoasă.
 • Predispoziția genetică - patologia poate fi transmisă între rude din cadrul familiei.
 • Inflamația frecventă a conjunctivitei - membrana mucoasă este afectată de adenovirusuri, bacterii, iritante alergice. Fiecare proces inflamator lasă cicatrici și duce la o modificare a structurii țesutului.
 • O lungă ședere în fața monitorului computerului determină uscarea și iritarea mucoasei.
De ce este un film format în fața unei persoane: tratament și prevenire

Conjunctiva ochiului are o varietate de vase sanguine și nervi, deci reacționează brusc la orice efect. Mucusul constă din două straturi: epiteliu (superior) și profund (submucoasă).

Conjunctiva are o funcție protectoare și hidratantă, în interiorul căreia sunt glande responsabile pentru producerea fluidului lacrimal. Cu expunerea prelungită la factorii negativi, epiteliul se transformă, țesutul conjunctiv crește și apare un film alb în fața persoanei.

În plus față de boala pterigioasă, giulgiul și vederea neclară provoacă următoarele motive:

 1. Bolile de refracție (hiperopie, astigmatism), problema este corectată prin purtarea de ochelari, lentile, terapie cu laser.
 2. Sindromul de ochi uscat - din cauza lipsei de umezeală, corneea se usucă și vederea se estompează. Acest lucru apare ca urmare a deteriorării filmului lacrimal.
 3. Cataractă - o boală a persoanelor în vârstă, cauzată de nebulozitatea cristalului.
 4. Glaucom - tulburări de vedere cauzate de presiunea intraoculară.
 5. Acceptarea unor medicamente (contraceptive orale, corticosteroizi).
 6. Inflamația nervului optic.

Film în ochii unui nou-născut

Obstrucția canalelor lacrimale este principalul motiv pentru care copiii apar pe ochi. Aceasta este o boală rară de dacryocistă, care apare la 5% dintre sugari.

Motivele producerii acesteia:

 • anomalia de dezvoltare a canalelor lacrimale;
 • absența canalului lacrimal;
 • afectarea feței cu forcepsul obstetric.
De ce este un film format în fața unei persoane: tratament și prevenire

În timpul creșterii intrauterine, căile nazolacrimice ale copilului sunt acoperite de un film gelatinos. Nu permite lichidului amniotic să intre în tractul respirator.

Cu primul strigăt al unui nou-născut, filmul ar trebui să se rupă, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, conducta lacrimală rămâne închisă. Patologia duce la fenomene stagnante în sacul lacrimal provocând inflamarea ochilor.

Semnele de dacryocistă vor fi ușor observate nu numai de medicul pediatru, ci și de mamă:

 • lacrimi curgând fără plâns;
 • purulență în colțurile ochilor;
 • roșeața și umflarea părții inferioare a ochiului.

Diagnosticarea bolii și prescrierea tratamentului la oftalmolog după examinarea nou-născutului. Medicamentele sunt prescrise pentru ameliorarea simptomelor inflamației. Terapia utilizează lavajul antiseptic, picăturile de ochi și masajul. Pe măsură ce copilul crește la 6-12 luni, filmul ar trebui să se rupă, dacă nu se întâmplă acest lucru, va fi necesară o incizie chirurgicală.

Mai rar, cauza filmului este un lipodermoid. Este o pliantă elastică galbenă mobilă, situată pe partea exterioară a ochiului. Este o patologie congenitală, nu crește în timpul vieții. Educația este puternic asociată cu glanda lacrimală, deci îndepărtarea acesteia este rară.

Film în ochi: ce să fac?

Oftalmologii disting două etape de dezvoltare a filmului pe organul vizual uman:

 1. Simptomele și manifestările bolii sunt absente.
 2. Există umflături, arsuri, iritații, se deteriorează vederea, se înregistrează o creștere activă a neoplasmului.

Tratamentul filmului nu se realizează prin remedii medicinale sau folclorice, nu există pregătiri pentru îndepărtarea acestuia. Îndepărtarea pterigiului este posibilă chirurgical.

În prima etapă a bolii, oftalmologul nu prescrie o operație. Educația de dimensiuni mici este luată sub observație. Când se schimbă starea și dimensiunea, intervenția chirurgicală este imediat atribuită. În acest stadiu, este imposibil să se întârzie operația, complexitatea acesteia crește și există un risc ridicat de recurență.

Cum se efectuează intervenția chirurgicală?

Pregătirea pentru excizia filmului începe în 24 de ore, din acest moment este interzisă administrarea aspirinei și alte metode care diluează sângele. Operația se efectuează cu un bisturiu sau laser.

Ultima opțiune are avantaje semnificative:

 • laserul cauzează vasele de sânge, eliminând sângerarea;
 • Nu este necesară aplicarea cusăturilor;
 • reabilitarea este mai rapidă;
 • durerea este mai puțin pronunțată.
De ce este un film format în fața unei persoane: tratament și prevenire

Excizia chirurgicală sau laser are loc sub influența anesteziei locale. Filmul este tăiat la sclera, înlăturarea educației durează 30 de minute.

După operație, pacientul poartă un plasture pentru ochi. Medicul prescrie picături speciale care exclud dezvoltarea procesului inflamator.

La sfârșitul operației, pacientul rămâne sub observație câteva ore. Dacă apare o durere severă în această perioadă, este necesar să informați medicul care va prescrie analgezicele. Pentru mai multe zile, spălarea ochilor cu apă este interzisă.

Din păcate, reapariția pterigiului este o apariție frecventă. Dacă apare o nouă acumulare, trebuie să vă adresați din nou medicului.

profilaxie

Măsurile preventive includ excluderea factorilor care declanșează creșterea filmului:

 • proteja ochii de lumina soarelui cu ajutorul ochelarilor de soare;
 • evita obtinerea de obiecte straine;
 • reduceți timpul de lucru în spatele monitorului, luați pauze la fiecare oră.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

91 − 86 =