Sănătatea femeilor

De ce gazul și gazele de stomac?

Cu siguranță, mulți s-au confruntat cu faptul că în stomac, bule și gaze. Acest fenomen dă disconfort nu numai persoanei însuși, ci și altora. Desigur, trebuie să scapi de ea, dar trebuie să stabiliți motivul pentru apariția ei.

Plictisirea în abdomen în medicină se numește meteorism. Aceasta provine din acumularea de gaze în intestin și este însoțită de o umflare. Uneori există senzații dureroase neplăcute de intensitate și caracter diferit.

De ce gazul și gazele de stomac?

Pentru a afla motivul, trebuie să determinați unde este localizat rumurarea sau nuditul:

  • Abdomenul superior, redistribuirea la stânga sau la dreapta. Disconfortul poate să apară din stomac, duoden, vezică biliară;
  • În partea inferioară, poate exista o problemă în colonul sigmoid.

De ce stomacul acumulează gaze și bule

Cea mai comună cauză este consumul necorespunzător. Atunci când o persoană mestecă, este important să nu se lase mari cantități de aer să intre în organism, deoarece este de la el care este bubbling în stomac. Prea multă mâncare sau mâncare "în mișcare"De cele mai multe ori devin provocatori de senzații neplăcute. Problema poate apărea din cauza utilizării frecvente a gumei de mestecat. În timpul mestecării sucul gastric este secretat, dar alimentele nu intră în organism.

Defecțiunea poate fi o hrană. În primul rând, este de varză, cartofi, struguri, pere, fasole, și, de asemenea, băuturi fizice. De asemenea, este mai bine să renunțați pentru o perioadă de timp la alimente prăjite.

Cu toate acestea, cauzele de gaze și barbotări în abdomen nu sunt întotdeauna atât de inofensive. Aceste fenomene pot ascunde diferite boli ale tractului gastrointestinal (GIT), de exemplu, colită, gastrită, dysbioză. Prin urmare, prin repetarea frecventă, trebuie să consultați un gastroenterolog și să faceți un studiu.

Ce trebuie să faceți în cazul în care bulează periodic în stomac

Dacă motivul este o masă greșită, atunci puteți să scăpați de acest fenomen cu ajutorul corecției puterii. În primul rând, este necesar să se excludă din dietă produse grele: leguminoase, pâine proaspătă și alte produse de patiserie, lactate.

Puteți utiliza rețetele de medicină populară, hidroterapie, remedii homeopate. Este necesar să se includă în exercițiile zilnice de rutină fizică care vor ajuta la activarea tractului digestiv. Când faceți meniul, este necesar să nu amestecați proteinele și carbohidrații într-o singură masă.

De ce sarcinii în stomac gaz și bule

În timpul sarcinii, disconfortul este un partener inseparabil al unei femei. Un uter crescând presează organele din apropiere, inclusiv intestinul. Prin urmare, există și fenomene neplăcute - colic, balonare, constipație.

În timpul perioadei de gestație, organismul produce o mulțime de progesteron, care este un provocator al flatulenței. Acest hormon are un efect relaxant asupra organelor, excluzând posibilitatea contracției premature a uterului. Ca rezultat, gaze excesive, există o umflare. Meteorismul în timpul sarcinii poate fi însoțit de dureri de cap și dureri de inimă.

Consecințele afectează nu numai femeia, ci și fătul. Presiunea excesivă asupra pereților uterului este simțită de copil. Dacă starea de sănătate a mamei este rea, se hrănește prost, atunci aceasta afectează alimentarea cu făt a nutrienților.

Ce trebuie să faceți în timpul sarcinii cu flatulență

În acest caz, nu puteți să vă auto-medicați. Tratamentul incorect poate dăuna unui copil în uter. Desigur, trebuie să contactați un specialist care va determina cauza balonării și disconfortului. Uneori aceste fenomene indică prezența bolilor, astfel încât să nu puteți face fără a consulta un medic.

O atenție deosebită pentru activitatea tractului digestiv ar trebui să fie demonstrată de femeile care suferă de ulcer peptic, gastrită, pancreatită și enteritis. Astfel de pacienți au nevoie de anumite studii, precum și de o dietă corespunzătoare.

O femeie în timpul sarcinii ar trebui să evite utilizarea produselor care promovează generarea de gaze (enumerate mai sus), precum și orice situații stresante, deoarece ele duc și la flatulență.

Burlit și gaz în abdomenul unui nou-născut

De ce gazul și gazele de stomac?

Cea mai frecventă boală la copii, caracterizată de astfel de simptome, este dysbioza. Stomacul fiecărei persoane de bacterii care sunt implicate în procesul de digestie, sintetiza anumite elemente pentru funcționarea normală a intestinelor, precum și proteja de efectele nocive ale microorganismelor.

Dacă există o perturbare a microflorei, se activează microflora patogenă condiționată, începe procesul activ de formare a gazelor, barbotare și umflături.

La copii, această boală este observată, în special, datorită intestinului în final neformat și microflorei acestuia. Ca urmare, nou-născutul are o așa-numită colică. Copilul devine capricios, își presează picioarele până la burtă, mormăi, ciorapi. În general, disconfortul se intensifică spre seară, deranjează noaptea.

De ce copilul a crescut de formare a gazelor:

  • Dysbacterioza este cea mai frecventă cauză. După naștere, intestinul începe să se umple cu bacterii utile, care vin cu laptele mamei. Cu hrănire artificială, acest proces încetinește puțin;
  • Malnutriția mamei care alăptează. În timpul alăptării este necesară aderarea la o anumită dietă care limitează consumul de leguminoase, legume și fructe proaspete, pâine proaspătă și alte produse coapte;
  • Lipsa insuficienței. Starea este caracterizată prin absența sau absența completă a lactazei în sucul gastric al bebelușului.

Este obligatorie consultarea unui medic pediatru. Copilul trebuie să masage în mod regulat abdomenul pentru a activa procesul de evacuare a gazelor. Cum se face corect, va arăta medicul. După mâncare, bebelușul trebuie să se regurgiteze. De la vârsta de trei săptămâni medicul poate recomanda medicamente care să faciliteze eliberarea de gaze din intestin. În timpul zilei, se recomandă ca bebelușul să fie așezat mai des pe stomac (pe stomacul gol).

Aceasta contribuie la activarea intestinului. Rolul important jucat de alegerea sfarcurilor pentru sticla, daca bebelusul se hraneste artificial. Este demn de remarcat că nu vă puteți hrăni copilul după un lung strigăt. Cu deficit de lactază, un medic ar trebui să prescrie medicamente speciale și o dietă fără lactate.

Burlit în stomac și puchit după mâncare

Malnutriția este principalul factor de provocare. În plus, dezechilibrat, poate duce la apariția bolilor digestive, astfel că, atunci când vă faceți griji, flatulență, trebuie să aflați cauzele și să le corectați.

Alimentele trebuie mestecate cu atenție. Acest lucru îi va permite să digera mai bine și, de asemenea, să faciliteze activitatea tractului digestiv. În plus, sucul gastric produs în timpul mestecării promovează sinteza lactobacililor, care sunt implicați în procesul de divizare a alimentelor.

În timpul mesei, nu se recomandă să beți nimic. Puteți bea un pahar cu apă cu 30 de minute înainte și 1 oră după masă. Astfel, sărurile și acizii dăunători sunt mai ușor excretați din organism. Procesul de fermentare are loc după consumarea brioșelor, perelor și strugurilor, astfel încât acestea să nu fie consumate imediat după masa principală.

Burlit în stomac și a început diareea

De ce gazul și gazele de stomac?

Aceste simptome indică o tulburare a stomacului. Cele mai multe otrăviri apar în timpul sezonului cald. Simptomele pot apărea la câteva ore după masă și după două sau trei zile.

Cu o ușoară otrăvire a primului există greață. Poți să scapi de ea cu ajutorul vărsării artificiale. Dacă acest lucru nu ajută, trebuie să beți ceai de menta.

De asemenea, a apelat la spălarea stomacului cu o soluție roz deschis de permanganat de potasiu. În otrăvire acută, este adesea necesar să beți lichid în gume mici. Puteți bea un morcov sau un bulion de cartofi.

După ce diareea a trecut, este necesar să folosiți cu grijă fructele brute. Când starea nu se ameliorează, trebuie să vă consultați un medic sau să apelați o ambulanță.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

36 − = 34