De ce gustul gustului acetonului? | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

De ce gustul gustului acetonului?

Un miros neplăcut în gură rezultă adesea din îngrijirea dentară necorespunzătoare. Pentru a scăpa de o astfel de problemă delicată în acest caz, veți ajuta un dentist. Multe boli ale dinților și gingiilor sunt însoțite de un miros destul de neplăcut, care este în special bine auzit de alții.

În gură, există o mulțime de bacterii diferite care, atunci când există insuficiență de salivare, se înmulțesc în mod activ, de exemplu, atunci când o persoană bea foarte puțin. Dar acest fenomen poate fi cauzat de bolile organelor interne. Fiecare boală are propriul miros caracteristic.

De ce are gustul acetonului în gură?

De ce gustul gustului acetonului?

Dacă oamenii observați că a apărut un gust acetonă în gură, apoi cu corpul că ceva este greșit. De exemplu, un gust acru și miros indică o problemă cu organele tractului gastrointestinal, putrezite - încălcări ale funcției intestinului, și acetona poate indica mai multe patologii.

Una dintre cauzele acestui fenomen neplăcut este diabetul zaharat. Primul tip provoacă o încălcare a funcției pancreasului - reduce dramatic producția de hormon de insulină, a cărui activitate principală este menținerea unui nivel normal al zahărului din sânge.

Al doilea tip de diabet este caracterizat prin faptul că insulina este produsă în mod normal, dar nu este percepută de celulele corpului, ceea ce duce la acumularea de cantități excesive de glucoză în sânge.

Excesul de zahăr, corpul afișează împreună cu urina, astfel încât diabeticii au deseori nevoia frecventă de a urina. Pentru a compensa pierderea de umiditate, trebuie să beți mult, dar semnele de deshidratare nu dispar. Diabet zaharat are câteva simptome clasice: slăbiciune generală, oboseală, insomnie și mâncărimi ale pielii.

De ce gustul gustului acetonului?

Boala este adesea însoțită de manifestări de acidoză și ketonomie. În special, acestea din urmă sunt prezente la copii. Norma organismelor de cetonă (acetonă) din serul de sânge este cuprinsă între 0,2 și 2,5 mg per 100 ml. În diabet zaharat, acest nivel este semnificativ crescut. aici de ce din gura pacientului miroase puternic acetona. De asemenea, acetona este detectată în analiza urinei.

Apariția ascuțită a gustului de acetonă la un pacient cu diabet zaharat poate indica apariția comă hiperglicemică. Această afecțiune patologică rezultă din deficiența de insulină.

Boala se dezvoltă treptat:

  • Rata de inima a pacientului creste;
  • Elevii se angajează;
  • Bufete de piele blânde;
  • Este posibil să apară durere abdominală severă.

Cu o creștere accentuată a zahărului în sânge, există o arsură intensă a grăsimilor. Acestea din urmă, dezintegrat, formează corpuri de cetonă care otrăvesc corpul. Într-o astfel de situație, pacientul trebuie spitalizat urgent. În caz contrar, în absența măsurilor medicale, există o pierdere a conștiinței și o persoană intră într-o comă.

Deci, dacă aveți un gust neplăcut, trebuie să consultați un endocrinolog. Mai întâi de toate, un specialist va prescrie un test de sânge pentru conținutul de zahăr, precum și un test de laborator de sânge și urină pentru cantitatea de corpuri cetone.

Alte cauze ale gustului de acetonă în gură

De ce gustul gustului acetonului?

Un miros și un gust neplăcut pot apărea, de asemenea, dacă există probleme cu rinichii. Funcția principală a acestui organ pereche este de a izola. Ei elimină produsele de degradare a nutrienților împreună cu urina.

Gustul de acetonă poate indica distrofia rinichilor sau a nefrozei, care sunt asociate cu modificări patologice în tubul lor. Astfel de boli sunt caracterizate de o încălcare a proceselor metabolice, inclusiv a grăsimilor, astfel încât corpurile de cetonă se formează în urină și sânge. Nefroza adesea însoțește diverse infecții cronice, de exemplu, tuberculoza.

În plus față de gustul din gură, există și alte simptome caracteristice ale patologiei: există umflături, probleme cu urinarea, dureri la nivelul spatelui inferior, creșterea tensiunii arteriale. Dacă după gustul acetonului apare dimineața și există umflături, atunci, în primul rând, trebuie să verificați rinichii.

Tratamentul la timp al nefrozei vă permite să scăpați complet de boală. În cazurile severe, ridurile renale și suprimarea completă a funcției sale, deci este foarte important să știți ce semne însoțesc boala.

Gustul acetonului din gură cu patologia glandei tiroide

De ce gustul gustului acetonului?

Un miros neplăcut poate apărea cu tirotoxicoză - o boală a sistemului endocrin, care se caracterizează printr-o creștere a producției de hormoni tiroidieni.

În plus față de gustul de acetonă din gură există și alte semne de patologie: iritabilitate crescută, palpitație severă, transpirație profundă (hiperhidroză); pielea nu are umezeală, devine uscată, părul începe să se rupă și să cadă, adesea există o tremurături a mâinilor.

Persoanele bolnave au un apetit bun, dar pierd in greutate. Boala poate fi însoțită de probleme cu stomacul și intestinele. Dacă bănuiți că aveți o tirocoxie, trebuie să contactați endocrinologul. Merită să ne amintim că tratamentul în timp util elimină dezvoltarea consecințelor și complicațiilor nedorite.

Acetona miroase din gură cu malnutriție

Creșteri semnificative și nivelul corpilor cetonici în timpul postului sau dezechilibrată nutriție, monoton. Ca o regulă, pentru acest motiv, de multe ori apare la femeile care adera la diete stricte, ceea ce sugerează o restricție bruscă a conținutului caloric al aportului alimentar, precum și cei care sunt extrem de interesați de diverse greva foamei.

În mod similar, o persoană are o dietă cu carbohidrați. Atunci când carbohidrații nu intră în organism, începe procesul activ de divizare a grăsimilor acumulate, dar o astfel de scădere în greutate nu beneficiază deloc. Cu această scindare se formează substanțe cetone care se acumulează în sânge și otrăvesc corpul din interior. Din astfel de diete întâi suferă rinichi, stomac și intestine, ficat.

Acetonă după gust cu infecții prelungite

Cauzele acestui fenomen neplăcut se pot ascunde în bolile cronice sau patologiile care au un curs prelungit. De asemenea, cu tulburări grave, dezintegrarea în masă a proteinelor poate începe, ceea ce provoacă apariția unui gust de acetonă.

De ce gustul gustului acetonului?

Experții spun că această substanță este necesară pentru organism, dar când cantitatea depășește limitele normei, modifică echilibrul acido-bazic. Ca urmare, metabolismul este întrerupt. De exemplu, acest proces poate duce la pierderea rapidă în greutate sau, dimpotrivă, la un set precis de greutate. Nivelele prea ridicate de acetonă din sânge pot duce la deces.

De regulă, gustul acetonului este provocat de o încălcare a metabolismului grăsimilor, de exemplu în caz de boli grave, precum și în cazul unei rații. Pentru a scăpa de acest fenomen neplăcut, este necesar mai întâi să identificăm cauza care la provocat. În acest caz, deghizare mirosul și a scăpa de gust poate fi doar temporar, cu ajutorul de odorizante pentru gură și gumă de mestecat.

Pentru a elimina definitiv acest fenomen, trebuie să scăpați de boala de bază.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

68 − 66 =