Fecale cu spumă la adult: motivele apariției | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Fecale cu spumă la adult: motivele apariției

Scaunele normale nu provoacă complicații dacă o persoană mănâncă în mod corespunzător, nu suferă de boli cronice. Încălcările se pot produce după o operație recentă, precum și în timpul sarcinii și alăptării. Dacă nu sunt prezenți toți factorii de mai sus, atunci problema de perturbare a scaunelor trebuie luată în considerare mai atent.

Scaun obișnuit la un adult

Fecale cu spumă la adult: motivele apariției

Toată lumea știe că fiecare organism este individual, astfel încât culoarea și consistența scaunului depinde nu numai de alimente, ci și de procesele metabolice. Este optim ca o persoană să fie golită zilnic, dar o dată la două zile este, de asemenea, considerată normă. Calul este în mod normal o consistență groasă, nu există impurități străine (sânge, mucus, spumă).

Chiar și în cazul în care golirea are loc la fiecare 2-3 zile, nu trebuie să vă faceți griji. Există o mare probabilitate ca problema să se găsească în dieta greșită.

Diaree cu spumă

Scaunele frecvente provoacă panică în aproape toată lumea. Dacă scaunul are o consistență densă
și golirea nu este însoțită de nici un disconfort, este probabil că motivul a fost utilizarea unui produs neobișnuit care accelera digestia.

Este necesar să vă faceți griji numai atunci când consistența scaunului devine lichidă, arată impurități de sânge, mucus, spumă, stomac începe să dureze, temperatura crește. În această situație, auto-medicația nu poate fi limitată, este necesară chemarea unei ambulanțe.

Scaun lichid

Fecale cu spumă la adult: motivele apariției

Nu întotdeauna o astfel de consistență a scaunului indică prezența unor probleme cu digestia. Dacă scaunul lichid nu este abundent, nu este însoțit de senzații neplăcute, este posibil să vorbim despre natura sa naturală.

Acest lucru se întâmplă dacă în ziua precedentă au fost folosite alimente care contribuie la lichefierea sa, de exemplu, fructe, legume, lapte fermentat, precum și alcool, în special berea și vinul. În ultimul caz, există o eliberare naturală a corpului din intoxicație cu alcool.

Spumă în loc de fecalele obișnuite la un adult

În majoritatea cazurilor, aceasta indică dezvoltarea proceselor de fermentare, care sunt cauzate de consumul excesiv de carbohidrați.

În acest caz, de regulă, există o balonare puternică și flatulență. În acest caz, este necesar să excludem temporar din meniu fructe dulci și câteva legume, băuturi care conțin drojdie (bere, vacă, vin).

Ratia trebuie să fie îmbogățită cu terci de cereale pentru a fixa conținutul stomacului și pentru a îmbunătăți peristaltismul.

Subțire și spumă au apărut în fecalele unui adult

Acest fenomen poate apărea dintr-un motiv destul de trivial: ingerarea produselor mucoase. Provoca acest lucru poate terci de mucus, lapte fermentat, fructe de padure, fructe. Odată cu schimbarea consistenței fecale, flatulenței, umflăturii și durerii în abdomen, se poate observa diareea.

Dacă disconfortul nu este asociat cu consumul de alimente, puteți suspecta următoarele patologii:

Fecale cu spumă la adult: motivele apariției
 • Boala Crohn;
 • disbacterioza;
 • Colită ulcerativă;
 • Sindromul intestinului iritabil;
 • Infecții bacteriene, virale sau intestinale;
 • Fisuri în intestin.

Un fenomen similar poate apărea și după utilizarea prelungită a medicamentelor antibacteriene.

Un scaun cu sânge și spumă

Apariția impurităților străine în excremente este o ocazie pentru apelarea unui medic, mai ales când apare sânge. Dacă acesta din urmă este deasupra scaunelor, are o culoare strălucitoare, cauza poate fi ascunsă în fisura anală.

Scaunul poate fi negru. Aceasta înseamnă că sângele este deja sinterizat. În consecință, se poate spune că sângerarea are loc în părțile superioare ale tractului intestinal, deoarece sângele și-a schimbat culoarea în procesul de trecere prin toate departamentele.

În cazul în care scaunul este mic, dar există o mulțime de impurități sângeroase, suspectați descoperirea ulcerelor.

De ce a apărut spuma în fecalele unui adult?

Cauzele pot fi foarte diverse, de la reacția organismului la alimentație și se termină cu patologii grave:

Fecale cu spumă la adult: motivele apariției
 • Recepția medicamentelor;
 • Utilizarea produselor vechi sau infectate;
 • Intoleranță individuală la componentele medicamentului sau al alimentelor;
 • Infecțiile intestinale menționate mai sus;
 • Enterocolită, inflamația intestinului mic / gros;
 • Kale cu spumă prezentă în el este, de asemenea, un simptom al unor astfel de patologii precum colita, pancreatita, gastrită și hepatită;
 • Suprasolicitarea nervoasă / emoțională, stres;
 • Supraalimentarea, nutriția necorespunzătoare, consumul de cantități mari de grăsimi, abuzul de alcool sau cafea.

Simptomele diareei includ următoarele condiții: temperatura crește brusc; există durere și disconfort în abdomen; apar erupții cutanate; în scaun există impurități străine (sânge, mucus, spumă), are un miros neplăcut puternic.

Culoarea scaunului

Pe lângă consistență, culoarea scaunului joacă un rol important. De exemplu, gri deschis până la albicioasă poate indica multe încălcări.

Foarte des, aceasta se observă în cazul bolii Crohn, a infecției cu rotavirus, a pietrelor la rinichi și a microflorei intestinale (dysbacteriosis), în prezența tumorilor maligne și benigne.

Culoarea neagră apare atât datorită utilizării produselor potrivite, cât și datorită sângerării interne care apare în tractul intestinal superior.

Culoarea verde a spumei indică procesele de fermentare care au loc în organism. Acestea pot fi cauzate de consumul excesiv de alimente bogate în carbohidrați, de dezvoltarea infecțiilor bacteriene. Atunci când apar fecale verzi, mucusul este adesea prezent în cantități diferite.

O culoare galben saturată indică probleme cu conductele biliare. De regulă, patologiile de acest gen sunt însoțite de un gust amar în gură.

Culoarea și consistența scaunului pot varia în funcție de modificările predilecțiilor gastronomice și de exacerbarea bolilor cronice.

Fecale cu spumă la adult: motivele apariției
 • verde fecale. Deseori, scaunele își schimbă culoarea în verzui în dizenterie, patologii oncologice, sângerări în tractul intestinal superior. Mai puține ori cauzează erori în nutriție (cantități excesive de carbohidrați). Ca rezultat, se intensifică procesele de fermentație, flatulența, durerea abdominală, balonarea;
 • Fecale galbene. Principalul motiv – patologia organelor sistemului digestiv sau a canalelor biliare. Adesea, culoarea galbenă a scaunului este observată la persoanele care suferă de tulburări de scurgere a bilei. De asemenea, un simptom similar apare atunci când există pietre în rinichi. Culoarea galbenă a fecalelor conduce, de asemenea, la o încălcare a funcției pancreasului, când multe enzime nu se pot împărți;
 • Fecale ușoare. O nuanță gri, un miros ascuțit și destul de neplăcut indică malabsorbție. Consumul excesiv de alimente grase conduce la faptul că pancreasul nu îl poate digera, în consecință, fecalele decolorizează. Un scaun ușor se observă și în astfel de patologii grave, cum ar fi pancreatita și hepatita;
 • Fecale negre. S-a menționat deja că acest lucru se întâmplă atunci când sângerează în intestinul superior, când sângele este prezent în fecale și îndoite în timpul trecerii prin tractul intestinal. Cu toate acestea, pot apărea culori negre după administrarea unor preparate medicamentoase, de exemplu, cărbune activat, fonduri pentru anemie;
 • Fecale albe. În majoritatea covârșitoare, acest fenomen indică patologii ale tractului biliar, atunci când debitul biliar este dificil sau complet eliminat. Problema poate fi ascunsă în prezența unei tumori sau a unor pietre. Culoarea albă poate indica, de asemenea, disbioză.

Culoarea și consistența scaunului în timpul vieții unei persoane pot varia considerabil. Care era norma în adolescență, la un adult poate indica prezența patologiei. Prin urmare, este necesar să monitorizați acest indicator și, dacă apar semne de anxietate, consultați un medic.

Dacă modificările de culoare și consistența mișcărilor intestinale sunt însoțite de senzații neplăcute pentru câteva zile, este necesar să consultați un specialist.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

30 − 24 =