Inflamația nervului facial: cauze, simptome, tratament | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Inflamația nervului facial: cauze, simptome, tratament

Inflamarea nervului facial (nevrită optică) apare cel mai adesea, ca urmare a expunerii la frig, de exemplu, după ce ați condus prin fereastra deschisă, dormind într-un proiect, atunci când lângă instalația de aer condiționat etc. Alte cauze comune includ infecția (pojar, oreion, herpes, etc.), o patologie a sistemului vascular, tumori cerebrale, boli inflamatorii sinusurile faciale, ureche, creier, anestezia nervului alveolar inferior in timpul tratamentului dentar si traumatisme craniocerebrale.

Simptomele inflamației unilaterale a nervului facial

Inflamația nervului facial: cauze, simptome, tratament

În medicină, nevrita este clasificată în primar și secundar. Prima se numește boala Bell (paralizie), apare, de regulă, după hipotermie, dar nu există modificări patologice în regiunea capului. Secundar este o complicație a bolilor de mai sus ale organelor ORL și ale creierului.

Cel mai adesea, nevrita afectează doar o parte a feței, doar 2% dintre cazuri suferă de ambele. Imaginea simptomatică depinde de stadiul cursului bolii.

Cele mai frecvente simptome sunt:

 • Tulburări de sensibilitate, sensibilitate în regiunea urechii și a procesului mastoid;
 • Încălcarea funcției oculomotorii - este dificil să privim departe de partea afectată;
 • Pareza si paralizia mușchilor faciali, manifestate ca asimetrie, fata denaturează într-un mod sănătos, netezește pliurilor nazolabiale, fante pentru ochi devin o altă dimensiune, nu puteți trage buzele într-un tub, un capăt al gurii rămâne nemișcat;
 • O tulburare a auzului poate apărea fie în surzenie la o ureche, fie într-o hiperacuzie;
 • Reducerea lacrimării sau, dimpotrivă, lacrimare;
 • Mărirea sau scăderea salivației;
 • Perturbarea senzațiilor de gust.

Diagnosticul inflamației nervului facial

Boala are simptome pronunțate, deci diagnosticul său, de regulă, nu cauzează dificultăți. Pentru a exclude natura secundară a inflamației sau pentru a determina gradul de leziuni cerebrale în nevrita secundară, apelați la IRM sau CT.

Tratamentul inflamației (nevrită) a nervului facial

Ca orice altă boală, nevrita este mai bine să începeți să vă vindecați în primele etape, pentru a evita o varietate de complicații.

În perioada acută a cursului se prescriu următoarele medicamente:

 • hormonii glucocorticosteroid (Prednisolon) / non-steroidiene anti-inflamatoare (piroxicam, nimesulid, meloxicam) pentru a reduce inflamația;
 • Diuretice (Torasemide, Furosemid) pentru reducerea edemelor;
 • Analgezice sau antispastice pentru a elimina sindromul durerii;
 • Medicamente vasodilatatoare (Euphyllin) pentru îmbunătățirea fluxului sanguin în zona afectată;
 • Vitaminele B îmbunătățesc procesele metabolice din țesuturile nervoase;
 • Nevrita secundară este tratată prin eliminarea bolii subiacente;
 • Dacă există o regresie lentă, recurgeți la medicamente metabolice (Nerobol) și anticholinesterază (PRZERIN, Galantamină).

Pentru a accelera recuperarea fibrelor nervoase afectate, după începerea tratamentului poate fi administrat în urma tratamentului și medicamente pentru inflamația acută a nervului facial ca o lampă Minin, ultrasunete cu hidrocortizon, băi de parafină, ozocerită cu, acupunctura, solux. Începând cu a doua săptămână, se prestează masaj terapeutic și terapie de exerciții fizice.

Dacă după câteva luni tratamentul nu a adus un rezultat, ridica problema intervenției chirurgicale, și anume - autotransplantul.

Prognoză pentru pacienții cu nevrită

O treime dintre pacienți sunt complet vindecați. Dar dacă paralizia durează mai mult de 3 luni, șansele de recuperare sunt reduse semnificativ. Dacă cauza nevrită este o tulburare a auzului sau o vătămare, este posibil ca funcțiile să nu fie restabilite. Nevrita recurentă la fiecare criză convulsivă este mai severă și perioada de recuperare după aceste atacuri este prelungită.

Simptomele inflamației cronice a nervului facial trigeminal

Inflamația nervului facial: cauze, simptome, tratament

Această nevralgie (trigeminal) se caracterizează prin atacuri de durere acută în zonele de inervație a ramurilor acesteia.

nevralgia de trigemen se dezvoltă în fundal aceleași motive ca și forma acută: față de hipotermie, tumori cerebrale, infecții cronice (carie, sinuzita), anevrism vasului in craniu, stoarcere nervul la punctul de ieșire din craniu în canalul osos când vasele de sânge anormale de localizare.

Majoritatea pacienților au vârsta de peste 40 de ani, mai frecvent afectând nevrita femeilor.

Principalul simptom al inflamației este durerea. Ca și în forma acută, este de obicei unilateral. Este caracterizat de claritate, intensitate puternică, fotografiere și insuportabilă. Pacienții descriu senzațiile și o compară cu descărcările electrice.

Atacul nu durează mai mult de 2 minute. Între astfel de fenomene se produce în mod necesar perioada refractară. Localizarea durerii și direcția ei de mulți ani poate rămâne neschimbată. În timpul unui atac, o persoană a crescut salivația și lacrimația.

Pacienții elimină și așa-numitele regiuni de declanșare, care irită cu senzații dureroase. Debutul unui atac poate fi precedat de un factor de declanșare - o condiție sau o acțiune care provoacă durere, de exemplu, mestecare, spălare, vorbire, căscată etc.

Aproape nici o asemenea senzație nu este observată în timpul somnului. Vârful paroxismului la majoritatea pacienților se caracterizează prin mișcări ale mușchilor afectați. În timpul unui atac o persoană încearcă să nu se miște.

Atunci când mestecați alimente numai jumătatea sănătoasă a gurii este implicată, astfel încât pacientul dezvoltă sigiliile musculare. Durata prelungită a bolii provoacă modificări distrofice în mușchii de mestecat, precum și scade sensibilitatea părții afectate a feței.

Tratamentul inflamației prelungite a nervului facial trigeminal

Cursul terapiei vizează eliminarea sindromului de durere. Principalul medicament pentru ameliorarea simptomelor este carbamazepina. Dozajul în fiecare caz individual este determinat de medicul observator. La câteva zile după începerea tratamentului, pacienții notează efectul analgezic eficient, care durează până la 4 ore.

Doza inițială, atunci când este luată poate fi mestecată fără durere și vorbește, nu se schimbă în prima lună, dar apoi începe să scadă treptat. O astfel de terapie durează până când atacurile nu vor deranja o persoană timp de șase luni.

Pot fi de asemenea utilizate metode fizioterapeutice, de exemplu, curenți dinamici, ultraphonoforeză cu hidrocortizon, galvanizare cu amidopirină sau novocaină.

Atât în ​​tratament, cât și prevenirea presupune terapia cu vitamine. Sunt deosebit de utile vitaminele din grupa B. În cazul bolilor acute, aceste substanțe sunt injectate prin combinarea cu acid ascorbic.

Când terapia medicamentoasă este inutilă, boala este eliminată prin intervenție chirurgicală. Există mai multe variante de operații, de aceea medicul curant trebuie să aleagă cel opțional, pornind de la caracteristicile imaginii clinice.

Inflamația nervului facial: cauze, simptome, tratament

În primele etape ale nevralgiei, se efectuează operații percutanate cu anestezie locală. În acest proces, nervul trigeminal este distrus de substanțe chimice sau de unde radio care sunt transportate sub piele prin cateter. Durerea după un astfel de eveniment poate dispărea imediat sau poate dura mai multe luni.

În condiții spitalicești, se efectuează operații care vizează decompresia. În timpul procedurii, locația arterelor care comprimă nervul este corectată.

Mulți medici de astăzi preferă să elimine patologia prin metoda distrugerii radiofrecvenței a coloanei vertebrale a nervului trigeminal.

Principalul punct pozitiv al acestei intervenții este acela că timpul de expunere și distrugere a nervului poate fi controlat în mod obiectiv. În același timp, ei recurg la anestezie locală, iar pacienții au o perioadă ușoară de reabilitare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 48 = 51