Sănătatea femeilor

Întârzierea menstruației – o ocazie de a contacta un ginecolog!

Întârzierea menstruației este întotdeauna o ocazie pentru anxietatea femeilor. La femeile de vârstă reproductivă, care sunt activi sexual, primul gând în astfel de situații este sarcina.

Întârzierea menstruației - o ocazie de a contacta un ginecolog!

Dacă rezultatul testului este negativ, femeia la început calmează: "Vino în curând!„Și atunci situația este verificat din nou, și din nou ... Ea înțelege că nu există lunar timp de 2 luni, și merge la medic pentru a afla motivele.

Este foarte probabil ca testul să nu arate sarcină. Nu toate femeile au hormonul hCG în cantitatea potrivită produsă din primele zile de sarcină. Nu așteptați 2 luni: o întârziere de 2 săptămâni este o ocazie pentru o vizită la un ginecolog.

Timp normal al ciclului

Chiar și în starea normală a corpului, în absența tulburărilor hormonale și a bolilor ginecologice, exact - zi de zi - cele lunare sunt rareori. În mod tradițional, ciclul este considerat normal pentru 28 de zile și, de obicei, toate calculele teoretice se bazează pe acest interval. Practic, ciclul de sex feminin poate fi de la 21 la 35 de zile, cu o durată de 3 zile până la 7. Trecerea în sus și în jos la 5 zile de deviere nu este dureroasa.

În cazul în care lunar trece prin 2 luni în mod regulat, pentru un organism de această femeie acest interval poate fi, de asemenea, considerat normal. Cu toate acestea, este necesar să se predea analiza hormonilor, pentru a verifica o stare a organelor ginecologice. O astfel de pauză lungă poate fi un simptom al policicidului - o boală în timpul căreia corpul feminin produce hormoni excesiv de masculi.

Dar chiar si cu parul crescut si cu un set ascutit de greutate fara studii speciale, un astfel de diagnostic nu este pus.

Cauzele insuficienței hormonale

Ca motive pentru absența lunară de 2 luni sau mai mult, se pot distinge următorii factori și condiții:

Întârzierea menstruației - o ocazie de a contacta un ginecolog!
 • Dacă nu a trecut mai mult de un an de la începutul primei perioade menstruale, acest lucru poate însemna că ciclul nu sa format încă pe deplin. Uneori, ciclul se poate întinde, mai ales dacă greutatea unei adolescente este sub normal;
 • A fost observată o dietă, ca urmare a pierderii mai multor kilograme. Pentru organism, o astfel de abatere în dietă este un stres grav - trebuie să includeți protecția naturală, debutul sarcinii într-un timp înfometat este periculos pentru el. Fiecare organism reacționează individual la pierderea în greutate. În unele cazuri, este suficient să pierdeți 2-3 kg, iar sistemul nervos central va da echipei ovariene un blocaj al menstruației;
 • Exact aceeași reacție a organismului poate fi creșterea în greutate, dacă constată că bustul atrage după sine riscul unei sarcini viitoare;
 • Afectează ciclul menstrual al schimbărilor climatice, călătorii pe termen lung;
 • Încălcarea regimului obișnuit;
 • Atunci când o fată se mișcă dintr-o etapă în alta - de la o fată la o femeie, pot exista defecțiuni ale ciclului menstrual;
 • Deoarece motivele pentru absența menstruației pot fi numite condiții de stres unic, nemulțumire emoțională, depresie;
 • Neregularitatea ciclului este cauzată de bolile ginecologice și de apariția proceselor oncologice;
 • Întârzierea menstruației timp de 2 luni poate apărea dacă refuzați contracepția hormonală - organismul nu are timp să se restructureze. În acest caz, se poate deschide și el Întârzierea menstruației - o ocazie de a contacta un ginecolog!sângerare sau de mult timp există coagularea sângelui;
 • Nu vă faceți griji dacă ciclul nu se va întoarce imediat după livrare. Menstruația poate începe într-un an, mai ales dacă continuați să alăptați;
 • Constant instabilitatea ciclului este un simptom al tulburărilor hormonale, este necesară verificarea glandei pituitare;
 • Crește sau scade timpul menstruației, prelungite sau intervale între ele scurtat în timpul extincție hormonale - atunci când se apropie de menopauza. Climax nu vine imediat, el "avertizează"Despre abordarea ei uneori în câțiva ani.

Cu motivul pentru care lunar merge neregulate, fără examene speciale nu poate fi înțeles. Pentru o imagine exactă prescrie: analize generale, ginecologice, de testare pentru hormoni, biochimie, examinarea cu ultrasunete a organelor ginecologice și a glandei tiroide. Uneori poate fi necesar un rezultat al biopsiei.

Metode de normalizare a ciclului hormonal

După ce au aflat de ce nu există lunar 2 luni, este prescris un tratament specific. O dată este necesar să se precizeze - motivul unei insuficiențe hormonale este posibil să se afle nu întotdeauna.

O modalitate de a normaliza ciclul este de a prescrie medicamente hormonale. Schema de tratament cu medicamente care au hormoni în compoziția lor, scrie medicul.

O mulțime de femei - in special cei a căror vârstă se apropie de 40 de ani de teama de a lua hormoni sau nu le pot folosi din cauza bolilor cronice existente.

Întârzierea menstruației - o ocazie de a contacta un ginecolog!

În aceste cazuri, fondurile vin cu ajutorul fitohormonelor - preparate naturale, care conțin extracte și extracte din plante care au substanțe speciale în compoziția lor. Ei acționează prin analogie cu hormonii feminini, sunt ușor asimilați de organism. Apropo, efectele secundare sunt mult mai puțin aplicate.

Uneori, pentru normalizarea suficient pentru a schimba modul de zi, du-te la raționale și adecvate de nutriție, vitamine și începe să luați un comprimat de start polimineraly complexe pentru a juca sport.

Atunci când nu există nici o menstruație din cauza unor probleme ginecologice: prezența unor boli sau infecții inflamatorii, boli cu transmitere sexuala, este necesar să se ia un curs de terapie anti-inflamatorii și antibacteriene.

În cazul în care întârzierea este mai mare de o lună, menstruație și după o lungă pauză sunt prea abundente, cu cheaguri mari, sau sânge apare în perioada intermenstruale și în timpul menstruației există o durere considerabilă - probleme similare trebuie să plătească o vizită la ginecolog.

De asemenea, trebuie să vizitați un medic atunci când intervalul dintre cicluri este mai mic de 3 săptămâni.

Corpul uman este un sistem foarte complex. Eșecul poate provoca nu numai o boală gravă, ci și o încălcare a stării emoționale. Este deosebit de sensibil la influența factorilor externi ai corpului feminin. Prin urmare, atunci când schimbările în funcționarea unui astfel de sistem complex, ca hormonale, este necesar să se solicite sfatul medicului.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 33 = 42