Lipsa de magneziu în organism: cauze, simptome, tratament | pangudownloads.com
Sănătatea femeilor

Lipsa de magneziu în organism: cauze, simptome, tratament

Lipsa magneziului este un fenomen grav care necesită corecție. Acest element este responsabil pentru multe funcții ale corpului, astfel încât, atunci când penuria lui dezvoltă boli grave.

De ce este folositor magneziu?

Acest element este extrem de important pentru corpul uman.

Influența sa este după cum urmează:

Lipsa de magneziu în organism: cauze, simptome, tratament
 1. Este necesară o creștere și o întărire completă a oaselor;
 2. Reduce tensiunea arterială ridicată, coordonează ritmul inimii;
 3. Participă la reglementarea glucozei din sânge;
 4. Îmbunătățește respirația în bronșită, emfizem, astmul cronic;
 5. Este un agent preventiv pentru dureri articulare și musculare, migrene, sindrom de oboseală cronică;
 6. Normalizează starea corpului în PMS la femei;
 7. Reduce impactul negativ al chemo- și radioterapiei;
 8. Întărește smalțul, care contribuie la sănătatea dinților;
 9. Împiedică depunerea de calciu, pietre (calcinate) în rinichi și în vezica biliară.

Cauzele lipsei de magneziu în organism

Există un deficit de primar și secundar. În primul caz, este inerent în al doilea - datorită condițiilor de viață: stres acută / cronică, surmenaj fizic, lipsa de activitate fizică, abuzul de alcool, expunerea prelungită la temperaturi ridicate (condiții de lucru, etc ..), contraceptive hormonale, sarcina / lactație.

Provoca o lipsă de magneziu poate nutriție săraci: utilizarea inadecvată a alimentelor bogate în această substanță; produse alimentare bogate în proteine, grăsimi animale, fosfor, calciu - interferează cu absorbția magneziului în tractul digestiv; mâncare fast-food constantă.

Pentru a provoca deficiența sa, unele patologii, de exemplu, o disbacterioză, diabet, adipozitate etc. pot.

O condiție similară poate apărea pe fundalul luării unui număr de medicamente, de exemplu, glicozide cardiace, diuretice, contraceptive hormonale, glucocorticoizi, citostatice.

Simptomele deficitului de magneziu în organism

Semne generale: oboseală constantă, oboseală, greutate în organism.

Deficitul de magneziu poate determina pierderea crescută a părului, unghiile fragile, precum și deteriorarea dinților.

Simptomele lipsei sistemului nervos central: iritabilitate, anxietate, lacrimă, atacuri de teamă / dor, depresie; dureri de cap, amețeli; rău somn, transpirații profunde nocturne; scăderea concentrației, afectarea memoriei; afectarea sensibilității pielii, ticuri nervoase.

Din partea musculaturii: spasme ale mâinilor, picioarelor, mușchilor vițelului, occiputului, spatelui, mușcăturii musculare; durere in sipping / tensiune musculara.

Lipsa de magneziu în organism: cauze, simptome, tratament

Simptomele lipsei de magneziu din inimă și vasele de sânge: durere cardiacă, tahicardie, aritmii, palpitații; creșterea sau scăderea tensiunii arteriale; crește colesterolul, accelerează dezvoltarea aterosclerozei; modificări ale sângelui; anemie; tendința de a forma cheaguri de sânge. Alte simptome ale deficitului de magneziu: dureri de stomac, tulburări ale scaunelor, spasme de stomac / intestinal / esofagian / laringe / bronși; Meteosensibilitate - durere de dinți, dureri de corp, articulații, dureri ale gingiilor; temperatura scăzută a corpului, extremitățile reci, amorțeală; PMS și menstruație dureroasă la femei.

Deficitul de magneziu cu potasiu

Adesea, există în mod simultan o lipsă a acestor două substanțe. Principalele simptome ale ambelor tipuri sunt deficit similare, dar lipsa de potasiu este, de asemenea, însoțită de uscăciune excesivă a pielii, vindecare slabă a rănilor, chiar minore echimoze, ușor, și, în cazuri severe - ulcere si eroziuni pe membranele mucoase. Restul semnelor de hipokaliemie sunt practic identice.

Terapia pentru lipsa de potasiu si magneziu este aceeasi: dieta este imbogatita cu alimente bogate in aceste substante; prescrie medicamente de potasiu și magneziu; dacă este necesar, tratamentul simptomatic.

Norma zilnică de magneziu

Într-o zi, un bărbat, în medie, necesită 350-400 mg din acest element, o femeie - 280-300 mg. În perioada de gestație și în timpul alăptării, necesitatea femeilor crește la 340-355 mg, adică cu 20-30%. Doza zilnică maximă admisă este de 800 mg. De asemenea, norma este uneori calculată după cum urmează: pentru 1 kg de greutate 4 mg din substanță.

Diagnosticul deficitului de magneziu

Principalele indicații pentru determinarea concentrației acestui element în sânge - simptome de epuizare (iritabilitate, slăbiciune, etc.), boli neurologice (tremor, convulsii, tetanie, iritabilitate), tahicardie, tulburări ale funcției renale.

Simptomele lipsei de vitamine și microelemente din organism sunt capabile să recunoască un terapeut cu experiență, un dietetician va ajuta în tratamentul. Adesea pacienții se referă la medicii de alte specialități, ghidați de simptomele existente - la endocrinolog.

Cum se trateaza deficienta de magneziu

Primul lucru pentru a elimina factorii externi care pot afecta în mod indirect aportul de vitamine și minerale în organism: evita stresul nervos și mentale, creșterea consumului de alimente bogate in magneziu, pentru a ajusta doza de medicament.

Lipsa de magneziu în organism: cauze, simptome, tratament

În unele cazuri, este necesară terapia de drenaj - în exces de substanțe toxice din organism, de exemplu, nichel, cadmiu, plumb. Puteți restabili rezervele cu suplimente cu conținut de magneziu și medicamente, cum ar fi citratul de magneziu, aspartatul de magneziu, bishofitul, dolomitul. Preparatele combinate, inclusiv vitaminele din grupa B, în special B5, vor ajuta de asemenea. În mod similar, există ape minerale speciale. Se recomandă în special să se ia complexuri de vitamine și minerale în menopauză - ele vor scăpa de maree.

Cu un exces de magneziu, confirmat de testele de laborator, medicamentele sunt anulate, prescris de calciu. Pot fi utilizate preparate de cobalt, mangan, se aplică terapia simptomatică.

Cum se completează cantitatea de magneziu din organism: alimente

Multe dintre ele sunt conținute în produsele alimentare de origine vegetală. Jumătate din tariful zilnic poate fi furnizat cu pâine și alte produse de patiserie, precum și cu cereale (porii).

Majoritatea magneziului se găsește în următoarele produse:

 1. Cereale, cereale, în special orz și ovăz;
 2. Făină de soia, mazăre, fasole;
 3. Semințe de floarea-soarelui;
 4. Varză albă;
 5. Lemon, grapefruit, caise, banane, mere, smochine;
 6. Nuci, migdale dulci;
 7. Crap, cambulă, halibut, bas de mare, hering, cod, macrou;
 8. Brânză brută, lapte.

Excesul de magneziu

O cantitate mare de acest oligoelement nu este mai puțin dăunătoare decât deficitul său. Excesul de magneziu apare la psoriazis; depunerea de săruri de calciu în rinichi; artrita; hipertiroidism; dislexie etc.

Lipsa de magneziu în organism: cauze, simptome, tratament

Când se administrează sulfat de magneziu prin injectare, letargia, somnolența și depresia generală sunt inhibate.

Atunci când abuzul de sulfat de magneziu în timpul sarcinii, riscul de a dezvolta paralizie cerebrală la copil este crescut semnificativ.

Excesul de magneziu se observă atunci când aportul său excesiv în organism și încălcarea schimbului de anumite substanțe. Această stare se manifestă prin declinul forței, somnolenței, letargiei, scăderii eficienței și diareii.

Atât deficitele, cât și excesele necesită corectare. Este imposibil să se determine în mod independent existența unei încălcări. Testele de laborator sunt obligatorii, pe baza cărora medicul confirmă un diagnostic preliminar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 87 = 96