Sănătatea femeilor

Produse care provoacă arsuri la stomac: cum să scapi de disconfort

Pirozisul este un sentiment neplăcut, caracteristică a căruia este o senzație neplăcută de căldură sau arsură în zona esofagului. Acest fenomen a experimentat aproape toată lumea, deoarece cauza principală a acestuia poate fi utilizarea prea multă alimente sau o cantitate excesivă de claritate în vas. S-ar putea să existe un sentiment și o înclinare ascuțită înainte sau cu efort fizic. Dar astfel de cazuri sunt izolate și depind de caracteristicile organismului.

Produse care provoacă arsuri la stomac: cum să scapi de disconfort

De obicei, oamenii nu acordă multă atenție acestor senzații de disconfort, pentru că, pentru a le reduce la nimic, adesea este suficient să beți un pahar de apă curată. Sau puteți bea un medicament special care poate neutraliza efectul acidului în stomac. Dar, dacă se recuperează convulsiile, atunci disconfortul constant poate înrăutăți semnificativ calitatea vieții. Prin urmare, astăzi vom analiza care sunt cauzele arsurilor la stomac, care produse pot provoca o astfel de condiție și modalități de a scăpa de ea.

Cauzele arsurilor la stomac

Cauza principală a unei astfel de senzații este creșterea acidității în stomac. Și, în unele cazuri, disconfortul se poate manifesta cu aciditate redusă. Dar în acest caz prezența unei sensibilități speciale a organismului joacă un rol. De asemenea, cauza arderii este supraalimentarea, mâncarea picantă, abuzul de alcool, fumatul.

În general, putem distinge următoarele cauze ale arsurilor la stomac:

Produse care provoacă arsuri la stomac: cum să scapi de disconfort
  1. Supraalimentarea. Dacă mâncați prea mult, atunci întinderea stomacului va duce la o secreție
    cantitate suplimentară de acid;
  2. Admiterea unor astfel de medicamente farmacologice ca „Aspirina“, "Ortofen" sau "Ibuprofen". Faptul este că pot provoca o creștere a eliberării acidului în organism. În plus, sub influența acestor medicamente, acidul este adesea turnat în esofag;
  3. Sarcina, excesul de greutate sau purtarea prea îngustă în abdomenul îmbrăcăminții. În acest caz, creșterea acidității este o consecință a creșterii presiunii intra-abdominale. Și aceasta, la rândul său, provoacă arsuri la stomac;
  4. Somn după masă. Se pare că dacă te duci la culcare imediat după o masă bogată, atunci corpul va aloca mult mai mult acid pentru prelucrarea alimentelor.

Și, bineînțeles, nu uitați de psihosomă. În definitiv, corpul nostru reacționează la oricare dintre experiențele noastre. Și cu ajutorul arsurilor în stomac, stomacul nostru ne poate semnala că trebuie să încetăm să cedăm unui sentiment constant de anxietate și să încercăm să găsim o cale de ieșire din situație. Deci, nu fi nervos pentru nimic, pentru că altfel puteți obține o grămadă de boli ale tractului gastro-intestinal.

Produsele care provoacă arsuri la stomac

Așa cum am spus deja, unul dintre motivele pentru apariția unei astfel de senzații neplăcute în stomac poate fi utilizarea anumitor alimente. Dar înainte de a vă spune despre ele, aș vrea să spun că o astfel de listă este departe de a fi completată. Aceste produse, în aproape o sută la sută din cazuri, provoacă arsuri la stomac, dar nu trebuie uitate nici despre caracteristicile individuale ale fiecărui organism.

Produse care provoacă arsuri la stomac: cum să scapi de disconfort

În primul rând, toate fructele și legumele acide trebuie considerate ca fiind dăunătoare stomacului. Lemon, ananas, portocale și roșii determină o creștere a acidului în stomac numai prin prezența sa în organism.

De asemenea, nu uitați că în compoziția lor este acidă. Deci, faceți o dublă lovitură a corpului atât din exterior, cât și din exterior.

Stimulează eliberarea de acid și de alcool.

Cu utilizarea sa, există, de asemenea, iritarea esofagului, care nu poate decât să vă afecteze negativ sănătatea. În ceea ce privește tipurile de alcool, care, cel mai adesea, provoacă arsuri la stomac, acestea pot include vin roșu și bere. Din acest motiv, nu se recomandă să beți băuturi alcoolice pe stomacul gol.

Cauza disconfortului în stomac poate fi ciocolata și cafeaua. Prin urmare, dacă simțiți că atacurile unor astfel de disconforturi au devenit recent mai frecvente, atunci poate că merită să trecem la o băutură mai sigură pentru organismul nostru - ceai verde.

Influența negativă asupra corpului nostru este asigurată și de alimente grase. Faptul este că este digerat în corpul nostru pentru o lungă perioadă de timp. Deci, sucul gastric împreună cu acidul poate fi eliberat într-o cantitate dublă. Dar nu credeți că, pentru a evita apariția disconfortului, este absolut necesar să renunțați la grăsime. Doar încercați să nu terminați masa.

Produse care provoacă arsuri la stomac: cum să scapi de disconfort

Și, desigur, mâncare picantă. Dacă observați că, după ce ați mâncat un fel de mâncare picantă, aveți arsuri la stomac, atunci este recomandat să excludeți complet condimentele din rație timp de câteva zile.

După ce simptomele tulburi dispar, începeți fiecare condimentare în mod separat. Nu uitați să urmați sentimentele voastre interioare.

Pentru produsele care provoacă arsuri la stomac, se aplică în mod neechivoc și fast-food.

În plus, ingredientele umplute cu substanțe chimice nu pot organiza doar o mică senzație de arsură în esofag, dar și umflături. Astfel, cu utilizarea unor astfel de produse, disconfortul din zona stomacului va crește doar.

Dar există și produse absolut sigure, a căror utilizare practic nu cauzează alergii nimănui. Acestea includ o varietate de cereale, verdeață, legume fierte, cum ar fi sfecla, morcovi, dovlecei. Se recomandă, de asemenea, carnea fiartă și peștele fiert.

Cum sa scapi de arsuri la stomac: metode populare

Produse care provoacă arsuri la stomac: cum să scapi de disconfort

Dacă nu doriți să vă obișnuiți cu un astfel de reflex acid, dar un pahar de apă nu vă ajută, puteți bea câteva perfuzii de musetel. Ar trebui să fie pregătit după cum urmează: se toarnă două până la trei linguri de colectare de mușețel cu apă clocotită și insistă timp de zece până la cincisprezece minute. Dacă disconfortul vă torturează în mod constant, puteți bea această perfuzie de trei până la patru ori pe zi.

Excelent va ajuta și semințele de in. Dar nu trebuie doar să mănânci. Trebuie să toarci o linguriță de semințe cu jumătate de pahar de apă clocotită și lăsați să se infuzeze pentru noapte. Dimineața, în jumătate din suma de bani, adăugăm aceeași cantitate de apă și bem un pahar de perfuzie diluată pe stomacul gol. Nu poți bea semințe de in vară timp de mai mult de două săptămâni.

Cum sa faceti arsuri la stomac in timpul sarcinii

În primul rând, în timpul sarcinii, toate alimentele care provoacă arsuri la stomac ar trebui să fie excluse din dieta dumneavoastră. De asemenea, în timpul nașterii, este de dorit să se reducă consumul de pâine neagră, varză acră și lapte integral. Nu abuzați și fructe de padure.

Produse care provoacă arsuri la stomac: cum să scapi de disconfort

Pentru a vă simți minunat pe parcursul sarcinii, mai bine
atenție la cereale, carne fiartă și pește, pâine albă uscată.

Și încă un lucru: nu mâncați feluri de mâncare prea fierbinți, deoarece temperatura ridicată agravează în mod semnificativ procesul digestiv.

După cum puteți vedea, scăderea arsurilor la stomac este foarte posibilă. Și nu trebuie să beți o mulțime de pastile, doar tratați-vă cu mult mai multă atenție la ceea ce mâncați. Și încă un lucru: să nu subestimezi un astfel de disconfort. La urma urmei, dacă se repetă prea des, puteți obține chiar și un ulcer.

De aceea, trateaza cu atentie sanatatea ta si nu fii bolnav! Mult noroc!   

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 60 = 68