Sănătatea femeilor

Sarcina pleoapei: o descriere a cauzelor bolilor și a tratamentului acestora

Ochii Cheshutsya - o problemă comună, care poate apărea la persoanele sănătoase. Dacă mâncărimea ochiului provoacă disconfort - merită să știți cauzele sale.

Bolile oftalmice apar la fiecare treia persoană de pe Pământ. Acestea sunt legate de expunerea la ochi mucoasei diferitelor corpuri străine (cu praf, moloz, lână de animale, păr, etc.) care provoacă reacții alergice.

Utilizarea telefoanelor mobile, computerelor, tabletelor și a altor gadget-uri moderne provoacă, de asemenea, pleoapele mâncărime. Pentru a înțelege de ce ochii sunt mâncărime, trebuie să înțelegeți simptomele bolilor oftalmice.

Indicii și simptome de mâncărime a pleoapelor

Mâncărimea pleoapelor, în sine, nu reprezintă un pericol pentru sănătate, dar dă unei persoane o mulțime de probleme și disconfort.

Semne ale mancarii pleoapelor:

Sarcina pleoapei: o descriere a cauzelor bolilor și a tratamentului acestora
 1. Roșeață și umflături.
 2. Pierderea genelor.
 3. Peeling piele.
 4. Pete albe pe cornee.
 5. Rapid clipește.
 6. Lacrimare.
 7. Vedere încețoșată.

Dacă problema este cauzată de o alergie și ochiul se rotește în mod constant, trebuie să consultați un oftalmolog.

Medicul va verifica starea ochilor și apoi va determina cauza simptomelor. În cazul în care medicul identifica cauza de oftalmologie, acesta va fi atribuit un tratament adecvat, în caz contrar va trebui să recurgă la ajutorul unui alt specialist (endocrinolog, dermatolog, chirurg, gastroenterolog).

Cauzele dezvoltării problemei

 1. Pătrunderea mucoasei componentelor alergene :. praf, polen, fum, produse chimice etc. plop jos semne mâncărime alergenice roșeață este pleoapelor, lăcrimare abundentă și curge. Dacă o persoană știe despre tendința sa de a alerga, atunci este important să scapi de manifestările sale cât mai repede posibil.
 2. Sindromul de ochi uscați. În cele mai multe cazuri, apare la vârstnici din cauza producției insuficiente de lichid pentru ochi. Tinerii au acest sindrom din cauza orelor de lucru la calculator. Membrana mucoasă se usucă, rezultând iritarea ei. Apoi, ochii încep să manieze și să apese. Aceste simptome durează de la 30 de minute până la 2-3 zile.
 3. Utilizarea lentilelor de contact necorespunzătoare și a lichidului pentru acestea. Când purtați lentile incorect selectate, pleoapele se mâncau și se umflă.
 4. Boli ale tractului gastrointestinal și ale sistemului endocrin. Iritarea mucoasei apare adesea în diabet zaharat și boală hepatică severă.
 5. Bolile oftalmologice.

De multe ori își zgâri pleoapele - motivele acestui fenomen sunt:

Sarcina pleoapei: o descriere a cauzelor bolilor și a tratamentului acestora
 • Conjunctivita. Această boală afectează mai ales copiii cu imunitate slabă. Cu toate acestea, având în vedere nivelul de trai scăzut al majorității populației, conjunctivita la adulți nu este mai puțin frecventă. Microbii ajunge pe membrana mucoasă a ochilor, ca urmare a contactului lor cu mâinile murdare sau prin utilizarea altor persoane produse de igienă (batiste, prosoape). pleoapele conjunctivită roșu și senzația de mâncărime, și apoi dormi în puroi ochi acumulează colțuri.
 • Glaucomul și cataracta. Aceste boli apar ca urmare a încălcării fluxului de lichid și a presiunii intraoculare crescute. Aceste afecțiuni apar la persoanele mai în vârstă de 45 de ani. În plus față de mâncărimea periodică cu glaucom, există o viziune dublă în ochi, cercuri irizante și disconfort. Cataracta este o boală caracteristică persoanelor care suferă de diabet de tip 1 și de tip 2. De ce apare cataracta? Cauza acestei boli este o încălcare a nutriției țesuturilor oculare.
 • Orz - apare ca urmare a obtinerii stafilococului in foliculul de par al genelor. Când orzul se umflă și roade pleoapa într-un singur loc, se formează o tulpină purulentă. Simptomele orzului durează între 4 și 14 zile.
 • Trachoma este o boală corneană cronică care este însoțită de inflamație și formarea unui corp străin.
 • Demipectul pleoapelor - o boală provocată de un acarian subcutanat.

Este însoțită de pierderea genelor, mâncărimea severă și înfundarea pielii pleoapelor.

 1. Expunerea la lumină puternică.
 2. Lipsa de somn. Dacă din lipsa de somn ochii sunt mâncărime - ce ar trebui să fac? Pentru a scăpa de mâncărimea pleoapelor cauzate de lipsa de somn, trebuie să setați modul de dormit cel puțin 8 ore pe zi.

Prezentare generală a medicamentelor esențiale

Pentru a scăpa de mâncărimea ochilor pleoapelor, este necesar să se stabilească un diagnostic precis și acest lucru este posibil numai după consultarea unui medic și a unui examen medical. Nu puteți efectua independent tratamentul mâncării ochilor la copii, deoarece de multe ori au ochi prurit datorită afectării vizuale. Dacă în timp nu tratați miopia la un copil, atunci există o mare probabilitate ca aceasta să se dezvolte în miopie. De aceea, auto-tratamentul este periculos pentru sănătate!

În funcție de cauza pleoapelor, oftalmologul selectează medicamentele necesare:

 1. Pentru a vindeca conjunctivita, sunt prescrise picaturi antibacteriene, a caror doza este indicata de medic in functie de severitatea bolii si de varsta pacientului.
 2. Pentru a scăpa de sindrom "Ochiul uscat" aplicați picături "Lacrimi artificiale". Trebuie să picure în colțurile ochiului pentru 2-3 picături la fiecare trei ore.
 3. Pentru a vindeca orzul în primele ore ale secolului umflarea aplicate obiectelor calde, uscate (neîncălzit ou fiert, cartofi fierți în jachete lor, sare caldă în sac). Încălzirea trebuie făcută până când abcesul se înroșește, la care trebuie aplicate unguente speciale. Disecția spontană a abcesului are loc într-o săptămână.
 4. Pentru a trata demodexia, medicamentele antiparazitare sunt prescrise pentru pleoape. Peelingul pielii în jurul ochilor și ruperea acestora este eliminată prin utilizarea picăturilor antihistaminice.
 5. Începutul cataractei și glaucomului sunt tratate medical, în stadii avansate, aceste boli pot fi vindecate chirurgical.

Dacă ochii sunt alergici la alergie - ce ar trebui să fac?

Sarcina pleoapei: o descriere a cauzelor bolilor și a tratamentului acestora

Desigur, cel mai important lucru este să vizitați un oftalmolog care va ajuta la identificarea cauzelor reacțiilor alergice și va prescrie tratamentul adecvat. Alergia poate apărea la femei pentru produse cosmetice, și anume pentru carne pentru gene și umbre pentru ochi.

În acest caz, este important să opriți temporar utilizarea cosmeticelor și apoi să înlocuiți cele vechi cu cele noi. Iritațiile apar adesea la persoanele care folosesc lentile de contact nepotrivite.

Retete de remedii populare pentru tratamentul pleoapelor

 1. Din conjunctivită, supa de mușețel ajută bine. Îndepărtează inflamația, înroșirea și cel mai important - ajută la eliminarea pruritului. Pentru a pregăti o soluție pentru spălarea ochilor, luați 20 g de mușețel, turnați 250 ml de apă fierbinte și insistă timp de 30 de minute. Răciți cu o soluție spălată pleoapelor de trei ori pe zi.
 2. Reacția alergică vă permite să eliminați o soluție de acid boric (vândut în farmacii). Acidul boric trebuie diluat cu apă purificată 1: 1 - soluția finită picură în ochi de 2-3 ori pe zi și pe timp de noapte.
 3. Pentru tratarea orzului, folosiți o brânză de vaci caldă de casă, care trebuie mai întâi să fie învelită într-o tifon în patru straturi. Acest remediu este aplicat la locul inflamat timp de 10-15 minute, până când brânza de vaci se răcește. Repetați această procedură este de dorit de 4-6 ori pe zi, până la maturarea tulpinii purulente.
 4. Îndepărtați inflamația pleoapelor va ajuta cu loțiuni cu mere și morcovi. Ingredientele trebuie să fie rase pe o răzătoare fină, apoi de la ei stoarce ușor sucul. Gruelul rezultat este învelit în tifon și aplicat pe pleoape timp de 20 de minute. Procedura se repetă de 3-4 ori până când inflamația dispare.

De ce sunt ochii mei zgâriați în colțuri? Ce trebuie să fac? Tratamentul chirurgical.

Problema, constând într-o mâncărime a ochiului, ascunde adesea o boală gravă, care poate fi îndepărtată numai chirurgical. Un astfel se referă trahom - natura infecțioasă oftalmologică bolii care trebuie tratată este efectuată în medicația stadiile inițiale, iar mai târziu - chirurgical Diatermocoagulare (eliminarea cicatricelor pe globul ocular). Cataracții sunt adesea tratați cu laser și chirurgie cu ultrasunete.

Prevenirea bolilor oftalmice:

Sarcina pleoapei: o descriere a cauzelor bolilor și a tratamentului acestora
 1. Prevenirea pruritului cauzată de reacțiile alergice este eliminarea alergenilor.
 2. Dacă riscul de a dezvolta boli oculare este infecțios, ar trebui respectată igiena (spălarea regulată, utilizarea obiectelor de igienă personală).
 3. Când lucrați la un computer este important să lăsați ochii să se odihnească la fiecare jumătate de oră.
 4. În casă este de dorit să instalați un sistem de umidificare artificială a aerului.
 5. Gimnastica obișnuită pentru ochi va ajuta la scăderea sindromului "ochi uscat".
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 4